Hvorfor spiser hunde græs?  

Udgivet af
Læse tid

Din hund nedstammer fra ulven, en nobel jæger og et rovdyr. Du giver den foder  af bedst mulig kvalitet, så hvorfor bliver den ved med at spise græs?

Ingen er helt sikre på, hvorfor hunde spiser græs, men dyreeksperter er ret sikre på, at det bare er normal rovdyropførsel, og bestemt ikke er noget, man behøver at bekymre sig om.

At græsse

Der er to typer rovdyrgræsning. Den første er simpel græsning, hvor din hund glad tygger på græs og ikke bliver dårlig. Nogle læger mener, at hunde spiser græs på grund af et underskud af bestemte næringsstoffer, men selv hunde, som får et velbalanceret foder, spiser græs. Det er muligt, at de simpelthen kan lide smagen. Det er ligesom salat for dem. Så selvom du fodrer din hund godt, har den måske stadig lyst til noget grønt!

Instinktiv opførsel

Den anden type græsning er, når en hund spiser græs og kaster op. Man mener, at dette er et tilsigtet instinktivt forsøg på at fremprovokere opkast efter at have slugt noget, som får dem til at føle sig syge.

Hunde, som spiser for at få sig selv til at kaste op, sluger som regel græsset så hurtigt som muligt, næsten uden at tygge det. Man mener, at de lange utyggede stykker græs kilder i halsen for at aktivere opkastrefleksen.

Hvis din hund spiser græs og kaster op og ellers ser ud til at have det fint, har den sikkert selv ordnet det, der generede den. Hvis den fortsætter med at gøre tilløb til at kaste op og ikke kan, eller fortsætter med at spise græs og bliver ved med at kaste op, bør du tage den med til dyrlægen.

Er det sikkert at spise?

Det er vigtigt, at du holder godt øje med hvilken slags græs, din hund fortærer. Lad den ikke spise noget, som har været behandlet med pesticider eller kunstgødning. Det vil fremgå af de fleste græsplejende produkter, om de er sikre for dyr at spise.

Relaterede Artikler

 • Hvad betyder min hvalps opførsel?

  Få mere at vide om, hvordan du aflæser hvalpes adfærd gennem deres kropssprog, herunder logren med halen og bevægelser, og hvordan hundes adfærd ændrer sig med alderen.
 • Hvad din hund prøver at fortælle dig

  Det kan godt være, at ord er vigtige for menneskers kommunikation, men hunde kommunikerer med kropssprog og lyde. Lær, hvordan du kan forstå din hunds signaler.
 • Separationsangst

  Dogs running Hvis du efterlader din hund alene, kan det frembringe separationsangst, hvilket som regel skyldes stor afhængighed af ejeren.
 • Tegn på at din hund bliver ældre og hvad du kan gøre

  Er din hund begyndt at gå ind i ting, falde ukontrolleret eller viser tegn på øjenproblemer (røde øjne, gråstær osv.)? Hunden kan lide af synsnedsættelse eller øjenlidelse.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med oksekød

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult hundefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxidanter, magre proteiner og omega-3 fedtsyrer.