Hvorfor spiser hunde græs?  

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Din hund nedstammer fra ulven, en nobel jæger og et rovdyr. Du giver den foder  af bedst mulig kvalitet, så hvorfor bliver den ved med at spise græs?

Ingen er helt sikre på, hvorfor hunde spiser græs, men dyreeksperter er ret sikre på, at det bare er normal rovdyropførsel, og bestemt ikke er noget, man behøver at bekymre sig om.

At græsse

Der er to typer rovdyrgræsning. Den første er simpel græsning, hvor din hund glad tygger på græs og ikke bliver dårlig. Nogle læger mener, at hunde spiser græs på grund af et underskud af bestemte næringsstoffer, men selv hunde, som får et velbalanceret foder, spiser græs. Det er muligt, at de simpelthen kan lide smagen. Det er ligesom salat for dem. Så selvom du fodrer din hund godt, har den måske stadig lyst til noget grønt!

Instinktiv opførsel

Den anden type græsning er, når en hund spiser græs og kaster op. Man mener, at dette er et tilsigtet instinktivt forsøg på at fremprovokere opkast efter at have slugt noget, som får dem til at føle sig syge.

Hunde, som spiser for at få sig selv til at kaste op, sluger som regel græsset så hurtigt som muligt, næsten uden at tygge det. Man mener, at de lange utyggede stykker græs kilder i halsen for at aktivere opkastrefleksen.

Hvis din hund spiser græs og kaster op og ellers ser ud til at have det fint, har den sikkert selv ordnet det, der generede den. Hvis den fortsætter med at gøre tilløb til at kaste op og ikke kan, eller fortsætter med at spise græs og bliver ved med at kaste op, bør du tage den med til dyrlægen.

Er det sikkert at spise?

Det er vigtigt, at du holder godt øje med hvilken slags græs, din hund fortærer. Lad den ikke spise noget, som har været behandlet med pesticider eller kunstgødning. Det vil fremgå af de fleste græsplejende produkter, om de er sikre for dyr at spise.

Relaterede Artikler