Er det sikkert at fodre min hund med bananer?

Udgivet af Jean Marie Bauhaus
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hunde er helt vilde med menneskeføde! Men mange fødevarer, som mennesker ofte spiser, er ikke gode for hunde, og nogle er faktisk direkte skadelige. Men kan hunde spise bananer? Her får du en kort beskrivelse af, om bananer er gode eller dårlige for hunde, og hvorfor du måske bør overveje at give din hund en bid af denne vitaminrige frugt en gang imellem.

Golden retriever sidder tæt på et åbent køleskab med frugter og grøntsagerFordele ved bananer

Bananer er fyldt med kalium og C-vitamin. De er også gode kilder til B6-vitamin, mangan, biotin og kobber, som alle er gode for din hunds generelle sundhed. Bananer har derudover et højt indhold af magnesium, som kan hjælpe din hund med at absorbere andre vitaminer mere effektivt og fremme en sund knoglevækst, fortæller Kennel Club.

Ulemper ved at give bananer til hunde

Bananer har også et højt sukkerindhold, så de bør kun gives som en lejlighedsvis særlig godbid og ikke indgå som en fast del af din hunds kost. Og selv om fiberindholdet i bananer kan være godt for din hund i små mængder, kan det faktisk forårsage forstoppelse i stedet for at hjælpe med at forebygge netop forstoppelse, hvis din hund spiser for meget.

Sig nej til bananskræller

Selvom de ikke er giftige for din hund, er bananskræller svære at fordøje og kan gøre din hund syg eller forårsage en blokering i tarmene. Så sørg for at smide bananskrællerne hen et sted, hvor din hund ikke kan få fat i dem.

Brun, langhåret chihuahua i pink sweater spiser en banan fra et menneskes hånd.Bananer – Sikkerhed

Når du første gang tilbyder bananer som en godbid, er det vigtigt at holde øje med evt. tegn på maveproblemer. Det er også vigtigt at holde øje med, om dit kæledyr tager på i vægt, da det vil være et tegn på, at du måske giver det for mange godbidder. Hvis din hund er diabetiker eller har problemer med højt blodsukker, er det sandsynligvis bedst ikke at serverer bananer overhovedet. Din dyrlæge vil kunne give dig de bedste oplysninger om, hvorvidt du kan give din hund bananer som en særlig hundegodbid fra tid til anden.

Hvad sker der, hvis din hund får fat i en banan og spiser hele bananen med skræl og det hele? I dette tilælde bør du ringe til din dyrlæge med det samme, hvis du ser tegn på sygdom eller fordøjelsesproblemer.

Sådan giver du din hund bananer

Nogle hunde elsker smagen af bananer og spiser dem i stykker lige fra hånden, hvorimod det kræver lidt overtalelse med andre hunde. Du kan afprøve nogle af følgende taktikker, når du skal introducere bananer for din hund:

 • Prøv at mase og blande bananen i hundens mad
 • Bland en lille smule banan med jordnøddesmør (husk, at jordnøddesmør også er en fødevare, som hunde bør spise med måde. Du bør ikke serverer det hyppig eller give det som belønning.)
 • Fyld noget madlegetøj med bananmos, og frys det ned
 • Frys en banan ned, før du skræller den og skærer den i skiver, og giv de frosne skiver til din hund
 • Giv din hund godbidder, der har bananer som ingrediens, for at se, om den kan lide smagen. Hill's tilbyder et lækkert alternativ, som du kan prøve at give til din hund, der indeholder jordnøddesmør og banan.

Kan hunde spise bananer? Det korte svar er ja – men med måde. Selvom bananer er fyldt med næringsstoffer, er de en sukkerholdig godbid, som kun bør udgøre en lille del af en samlet næringsrig hundekost. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør fodre din hund med bananer, kan du kontakte din dyrlæge vedrørende de bedste ernæringskilder til dit kæledyr.

Forfatterbiografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus er dyreejer, kæledyrsblogger og skønlitterær forfatter fra Tulsa, Oklahoma, hvor hun til daglig skriver under kyndigt tilsyn af et mindre kuld pelsbabyer.

Relaterede artikler

 • Hvorfor er antioxidanter vigtige?

  Dogs running Celler er under kontinuerligt angreb fra det man kalder ‘frie radikaler’. De frie radikaler er et ‘biprodukt’ fra kroppens egen forbrænding eller et resultat af eksterne faktorer som forurening.
 • Vådfoder vs. tørfoder til hunde: Hvad er bedst for din hund?

  Det er populært at "pynte" tørfoder med lidt vådfoder på toppen. Faktisk viser undersøgelser, at mange hunde og katte, der får diætfoder fra dyrlægen også får vådfoder købt i supermarkedet.
 • Hunde har andre ernæringsmæssige behov end mennesker

  Ifølge en undersøgelse af hjemmelavet foder til hunde og katte fremgår det, at over 90 procent af foderet var ernæringsmæssigt forkert sammensat og ikke tilstrækkeligt som foder til hunde og katte.
 • Er chokolade giftigt for hunde?

  Dogs running Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist.

Relaterede produkter