Microchip

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Killingen og den store verden udenfor

Du bør ikke lade killingen komme ud, før den har fået sine første vaccinationer. Og du bør vente yderligere to uger efter den sidste vaccination for at sikre dig, at den har nået at virke. En god alder at lade killingen opleve verden udenfor er 14-16 uger, men lad den ikke gå ud alene, før den føler sig helt tryg. En god rettesnor er, om den er stor nok til at bruge en kattelem. Mens killingen er lille, bør du holde dig i nærheden, når den leger og sikre dig, at den ikke går for langt væk. Når katten bliver ældre, går den naturligvis sine egne veje

Nogle foretrækker at holde deres kat inden døre. Det er fint nok, så længe den får motion nok i hjemmet. Der er ingen grund til, at "indekatte" ikke kan være glade og sunde uden nogensinde at komme uden for en dør. Hvis du er indendørstypen, kan dyrlægen rådgive dig om, hvordan du holder katten i den bedst mulige form med foder og indendørs aktiviteter og lege.

Hvordan kan du "killingesikre" udenfor?

Det kan være skræmmende at lukke katten ud første gang. Tag det roligt, med et par enkle forholdsregler kan du afholde den fra at komme i uføre.

 • Fortæl naboerne, at du har fået ny kat.
 • Prøv at opmuntre killingen til at holde sig fra befærdede veje og til at komme hjem og sove om aftenen.
 • Fjern alle giftige planter fra haven. Det er f.eks. liljekonval, guldregn og fingerbøl.
 • Fjern alle farlige kemikalier fra udhuset eller garagen.
 • Brug ikke sneglegift, eller, hvis du gør, sørg for at de er "kattevenlige"

Microchip - en lille ting, som gør en stor forskel

Du vil sikkert give killingen et halsbånd med dit navn og kontaktdetaljer, og du kan også overveje at mærke katten med en øretatovering eller en mikrochip.

En  microchip er en lille genstand, omtrent på størrelse med et riskorn, som placeres under huden. Den har et unikt nummer, som indtastes i en central database, så du og killingen nemmere kan blive genforenet, hvis den skulle forsvinde.

Relaterede Artikler

 • En perfekt pels til din killing

  Alle killingeejere ønsker, at deres søde, lille killing vokser op og bliver en sund og glad kat. Derfor er det vigtigt, at du gør noget for, at killingen holder sig sund og rask.
 • Hvad synes din killing er en god ferie?

  Alle elsker da at have ferie, ikke? Mange katte kan ikke lide at køre i bil, men hvis de bliver vænt til det, fra de er helt små, er det normalt ikke noget problem.
 • Hvad skal jeg gøre med katten i ferien?

  Sommerferien nærmer sig og du glæder dig garanteret til at holde ferie med familien under varmere himmelstrøg eller i sommerhus.
 • Hvornår man skal ringe til dyrlægen

  Du kender din killing bedre end nogen anden, så hvis du på nogen måde er bekymret for den, skal du aldrig tøve med at ringe til dyrlægen.