10 raffinerede måder, katte vækker deres ejere på

Published by Christine O’Brien
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Når du først har lukket en kat ind i dit liv, vil du aldrig holde op med at undre dig over, hvor megen glæde de lodne væsener giver hjemmet.  Du bliver konstant underholdt af alle de sjove ting, de gør, men husk, at de er meget intelligente — de ved præcis, hvad de vil have, og hvordan de får det.  Det gælder især, når det drejer sig om katte, der vækker deres ejer. 

De vil aldrig give op, og vil gøre hvad som helst for at få dig ud af sengen.  Uanset om det er sent om natten eller tidlig morgen, kan de finde på at bruge en eller flere af disse 10 sjove måder at vække dig på.

1. Kradser eller trækker i dynen

Din kat elsker at sove i en blød og varm seng med dyner, puder og tæpper… lige indtil den er klar til at få dig op. Så vil den tage fat i dynen, trække den af sengen og slibe sine kløer på lagnet, mens den nu er i gang. For det meste gør din kat det for at få sengen for sig selv eller for at få dig i gang med at give den morgenmad.


2. Miaver højlydt

Det er et gammelt og sikkert trick, som nok skal få dig ud af sengen, (og de ved det). Katte har forskellige miavlyde med forskellig betydning, og selv den mindste killing har magt til at vække sin ejer for at få mad, underholdning eller din varme plads i sengen.  Det kan måske være meget sødt, når du er vågen, men du kan ikke vinde kampen, når du prøver at sove.


3. Pote i ansigtet

En anden velkendt metode, en kat bruger til at vække sin ejer, er at klappe dig i ansigtet med poten, mens du sover.  Katte bruger typisk blide men vedvarende klap, og en lille pote kan vække dig fra den dybeste søvn, simpelthen fordi den er villig til at blive ved, til du åbner øjnene.


4. Tygger på dit hår og trækker i det

Somme tider må katte gribe til mere usædvanlige metoder for at vække deres ejere, hvis der er noget, de virkelig ønsker.  Dette trick er virkelig effektivt, hvis du har langt hår, dit lådne familiemedlem kan trække i, som om den lige har fanget et bytte.


5. Ælter dine ben

Katte har ingen personlige grænser (de vil sige indtil de selv trækker sig tilbage til et skjulested, når en fremmed kommer for tæt på).  De går op og ned og rundt på hele din krop og ælter dine ben eller din mave, hvis de har lyst til det.  Det er venligt ment. Katte gør det for at berolige sig selv, men hvis det er ledsaget af rastløs vandren frem og tilbage og/eller vedvarende miaven, ønsker katten noget, siger The Old Farmers Alm.


6. Nipper til dine tæer

Den bider ikke ligefrem, men den nipper til dine tæer og fødder, og det kan være ubehageligt nok til at vække dig fra drømmeland og give katten det, den vil have. Blide bid, omend legende, viser, at din kat mener det alvorligt og ikke tager nej for et svar.


7. Vælter ting ned fra møblerne

Medmindre du skruer alting fast, er det en metode, din kat vil vende tilbage til igen og igen. Hvorfor? Fordi det virker. Det er lige meget, om det er en bog, kuglepen eller fjernbetjeningen til tv'et. Din kat skal nok finde den og skubbe den på gulvet. Og du hører det, uanset hvor i huset det sker.  Sikke en bandit, tænker du. Men katten har fået din opmærksomhed – missionen er fuldført.


8. Slår til elledninger

Du er stolt af dig selv. Du har fjernet alle potentielle farer fra dit natbord og din kommode, men katten er ikke imponeret. Den kan og vil finde andre måder at vække dig af din REM-søvn på. Den vedvarende lyd, når katten banker ledningen til et ur eller en sengelampe mod væggen? En ret harmløs lyd om dagen, men den skal nok drive dig til vanvid, når du prøver at sove. 


9. Tager plysdyr med i din seng

Din kat er en jæger fra naturens side, og dens instinkter vågner sandsynligvis ved daggry, hvor du stadig kan sove et par timer. Den kommer straks med sit ”bytte” og hyler, indtil du vågner og roser den for det, den lige har gjort for dig.


10. Stirrer på dig

En anden usædvanlig vane hos din natlige beboer er at stirre udtryksløst ud i luften uden nogen åbenbar grund. Det er ikke så charmerende, når du åbner dine øjne og ser katten sidde få centimeter fra dit ansigt med laserskarpt fokus på det. Hvor længe har den stirret på dig? Det er bedst bare at stå op uden at spørge. 

De underlige ting, katte gør for at vække dig midt om natten, er ikke altid sjove, men dit lådne familiemedlems raffinerede og kreative metoder afslører netop, hvor meget de tænker på og elsker deres ejer.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien er forfatter. mor og mangeårig katteejer af to Russisk Blue-katte, der styrer huset. Du kan finde hendes artikler på What to Expect, Word of Mom, xoJane, Fit Pregnancy og Care.com. Find og følg hende Instagram og Twitter @brovelliobrien.

 

Relaterede Artikler