Killingepsykologi

Published by
Læse tid

Forstå din killingCat Image

Det kan godt betale sig at prøve at forstå, hvordan din killing tænker, og hvorfor den opfører sig, som den gør. Det giver dig et endnu tættere forhold til den, og desuden hjælper det dig med at fjerne destruktiv adfærd, så killingen udvikler sig til en kat, du vil være glad for at dele dit hjem med.

 

Hvordan killingen bliver en dygtig kat


Killinger lærer af deres erfaringer. Hvis det er en god erfaring, vil killingen ønske at gentage den. Hvis det er en ubehagelig erfaring, vil den prøve at undgå den. Når du skal opdrage din killing, er det vigtigt at huske, at belønninger virker. Og det virker helt klart ikke at skælde ud, det gør bare killingen bange.

For at afholde killingen fra at gøre et eller andet, skal du skabe et positivt miljø omkring noget, den gerne må. Hvis du for eksempel vil afholde den fra at kradse i møblerne, skal du opmuntre den til at bruge kradsebrættet i stedet. Prøv at gøre det til et spændende aktivitetscenter. Læg killingens legetøj og noget katteurt omkring det, og ros den, når den bruger kradsebrættet.

Hvis forholdet til killingen er fuldt af leg og sjov, og hvis du bruger tid sammen med den og giver den masser af stimulerende legetøj, som optager den, vil den slet ikke komme i tanke om at opføre sig dårligt. Som regel skyldes uhensigtsmæssig adfærd ene og alene kedsomhed.

 

Hvorfor i alverden gør den det?

Af og til vil du dog se killingen gøre noget, som virker lidt mærkeligt. Her følger nogle forklaringer.

 

Hvorfor sutter killingen på ting?


Af og til ser du måske killingen sutte på et tæppe eller et stykke legetøj. Det er også sket, at ejeren er vågnet op ved, at killingen sutter på hans/hendes øre! Der er ingen entydig forklaring på det, men det er muligt, at killinger, som er blevet vænnet fra at die tidligt, har større trang til at sutte på ting som trøst. Eller måske af kedsomhed. Prøv at gøre killingen interesseret i dens legetøj i stedet.

Når katte spiser ting, som ikke er beregnede til at spise, kaldes det Pica ("perverted or depraved appetite"). Det kan være farligt, hvis katten spiser ting, som kan blokere fordøjelsen som stof eller snor. Nogle potteplanter kan også være giftige for katte. Det er normalt for katte at spise græs, det er ikke noget at være bekymret over. I sjældne tilfælde kan Pica være forbundet med visse sygdomme, så hvis du er bekymret over det, skal du tale med dyrlægen.

 

Hvorfor sover killingen så meget?


De fleste katte sover imellem 13 og 18 timer om dagen, selvom det afhænger meget af deres personlighed og alder. Killingen sover formentlig endnu mere. Lige efter de er født, sover killinger det meste af tiden. Det holder dem tæt på moderen og sikrer, at de ikke bliver væk eller kommer noget til.

Katte er natdyr, så de sover sikkert om dagen og er mere aktive om natten. Det kan være besværligt, især hvis du har mindre børn, som gerne vil lege med killingen om dagen, eller hvis killingen liver meget op om natten. Hvis du leger med killingen i dagens løb og især lige før sengetid, er der større chance for, at den sover om natten.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>