Killingepsykologi

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Forstå din killingCat Image

Det kan godt betale sig at prøve at forstå, hvordan din killing tænker, og hvorfor den opfører sig, som den gør. Det giver dig et endnu tættere forhold til den, og desuden hjælper det dig med at fjerne destruktiv adfærd, så killingen udvikler sig til en kat, du vil være glad for at dele dit hjem med.

 

Hvordan killingen bliver en dygtig kat


Killinger lærer af deres erfaringer. Hvis det er en god erfaring, vil killingen ønske at gentage den. Hvis det er en ubehagelig erfaring, vil den prøve at undgå den. Når du skal opdrage din killing, er det vigtigt at huske, at belønninger virker. Og det virker helt klart ikke at skælde ud, det gør bare killingen bange.

For at afholde killingen fra at gøre et eller andet, skal du skabe et positivt miljø omkring noget, den gerne må. Hvis du for eksempel vil afholde den fra at kradse i møblerne, skal du opmuntre den til at bruge kradsebrættet i stedet. Prøv at gøre det til et spændende aktivitetscenter. Læg killingens legetøj og noget katteurt omkring det, og ros den, når den bruger kradsebrættet.

Hvis forholdet til killingen er fuldt af leg og sjov, og hvis du bruger tid sammen med den og giver den masser af stimulerende legetøj, som optager den, vil den slet ikke komme i tanke om at opføre sig dårligt. Som regel skyldes uhensigtsmæssig adfærd ene og alene kedsomhed.

 

Hvorfor i alverden gør den det?

Af og til vil du dog se killingen gøre noget, som virker lidt mærkeligt. Her følger nogle forklaringer.

 

Hvorfor sutter killingen på ting?


Af og til ser du måske killingen sutte på et tæppe eller et stykke legetøj. Det er også sket, at ejeren er vågnet op ved, at killingen sutter på hans/hendes øre! Der er ingen entydig forklaring på det, men det er muligt, at killinger, som er blevet vænnet fra at die tidligt, har større trang til at sutte på ting som trøst. Eller måske af kedsomhed. Prøv at gøre killingen interesseret i dens legetøj i stedet.

Når katte spiser ting, som ikke er beregnede til at spise, kaldes det Pica ("perverted or depraved appetite"). Det kan være farligt, hvis katten spiser ting, som kan blokere fordøjelsen som stof eller snor. Nogle potteplanter kan også være giftige for katte. Det er normalt for katte at spise græs, det er ikke noget at være bekymret over. I sjældne tilfælde kan Pica være forbundet med visse sygdomme, så hvis du er bekymret over det, skal du tale med dyrlægen.

 

Hvorfor sover killingen så meget?


De fleste katte sover imellem 13 og 18 timer om dagen, selvom det afhænger meget af deres personlighed og alder. Killingen sover formentlig endnu mere. Lige efter de er født, sover killinger det meste af tiden. Det holder dem tæt på moderen og sikrer, at de ikke bliver væk eller kommer noget til.

Katte er natdyr, så de sover sikkert om dagen og er mere aktive om natten. Det kan være besværligt, især hvis du har mindre børn, som gerne vil lege med killingen om dagen, eller hvis killingen liver meget op om natten. Hvis du leger med killingen i dagens løb og især lige før sengetid, er der større chance for, at den sover om natten.

Relaterede Artikler