Sådan støtter du bedst du din aldrende hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det er en kedelig realitet, at din hund sandsynligvis bliver gammel lang tid før, du gør. Aldrende hunde har brug for lidt mere opmærksomhed, men kan stadig leve et sundt og fyldestgørende liv i deres sidste leveår.

Det vigtigste du kan gøre for din hund er at tage dig godt af den, før den bliver gammel. Regelmæssige besøg hos dyrlægen vil hjælpe med at opfange helbredsproblemer tidligt og inden de forværres.

God tandhygiejne gennem hele din hunds liv medfører, at din hund har langt mindre risiko for at udvikle tandkødsbetændelse. De færreste er klar over, hvor hurtigt plak og tandsten kan dannes på hundetænder, så en god rutine er afgørende.

Regelmæssig motion vil sikre, at din hund bevarer en god form, når den begynder at ældes og dermed er mindre tilbøjelig til at blive overvægtig.

Aldersrelaterede lidelser

Med alderen kan hunde komme til at udvikle de samme lidelser, som mennesker. Mange ældre hunde er tilbøjelige til at udvikle slidgigt eller generel muskelstivhed. Du kan afhjælpe dette ved at give dem lidt ekstra tid til at forberede sig inden en gåtur. Giv din hund en dejlig blød seng, så er det nemmere for den at lægge sig og rejse sig igen. En hundeseng giver også ekstra varme, når din hund sover. Når hunde ældes, kan de miste evnen til at kontrollere deres kropstemperatur. Derfor bør du være opmærksom på ikke at efterlade din hund et sted, hvor den risikerer at overophede eller fryse.

Regelmæssig pelspleje

Din hunds hud og pels kan blive påvirket af, at kroppen ikke længere producerer samme mængde naturlig olie, som hjælper med at fugte og blødgøre. Hvis du fortsætter med at børste din hund, vil dette stimulere huden til stadig at producere dens egen olie. Du bør tale med din dyrlæge angående valg af shampoo eller behandling for at hjælpe med at tilføje fugt til huden og lindre eventuelle irritationer og kløe.

Hundes hørelse og syn kan også begynde at svigte med alderen. Dette kan dog være svært at opdage i begyndelsen. Alle hunde er bekendte med deres omgivelser og vil tilpasse sig gradvist i takt med at deres sanser lige så stille forsvinder. Hvis din hund begynder at miste synet, skal du undgå at lave store ændringer i hjemmets indretning. En gammel hund kan tilpasse sig ved at finde rundt ved hjælp af lugtesansen og hukommelsen. Du bør overveje at minimere din hunds adgang til trapper, da disse kan være farlige, hvis hunden har nedsat syn.

Svært ved at høre

Hvis din hund begynder at miste hørelsen, skal du måske overveje at begynde at kommunikere ved hjælp af håndsignaler fremfor med stemmen. Modsat hvad mange tror, så kan gamle hunde faktisk godt lære nye tricks og de vil nyde opmærksomheden og den mentale stimulering.

Når din hunds muskler begynder at svækkes, er der risiko for at udvikle inkontinens. Vær ekstra opmærksom på din hund, for den kan have brug for at komme ud hurtigere og hyppigere.

Når hunde ældes, har de brug for færre kalorier for at være velernærede og de har større risiko for at udvikle overvægt grundet nedsat fysisk aktivitet. Tal med din dyrlæge, når du skal finde et passende foder til din senior hund og hjælp den med at ældes på bedste vis.

Relaterede Artikler