Sådan vælger du den rigtige hundefrisør
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Er din hund begyndt at se pjusket ud i pelsen? Hvis dette er tilfældet, er det måske tid til at besøge en hundefrisør. At tage sin hund til hundefrisør, indebærer ofte at indlevere din hund til en hundefrisør, der vil bruge sakse og klippemaskiner. Det er derfor vigtigt at lave et grundigt stykke hjemmearbejde, så du finder en hundefrisør du kan stole på. Her er nogle tips og tricks, til at finde den rette hundefrisør til din hund.
Behøver jeg en professionel hundefrisør?
Om du har behov for en professionel frisør, afhænger af, hvilken type hund du har og hvor tryg du er ved at gøre det selv. En hund kræver som minimum faste bade, børstning, ørerens og negleklip. Dette kan du selv klare relativt nemt derhjemme. Hvis du har en langhåret hund, der kræver fast trimning, eller hvis din hund har en tyk pels, der hurtigt bliver filtret, kan du måske stadig selv stå for pelsplejen. Vær dog opmærksom på, at udover specielle redskaber som hundeklippere og udfiltring børster, skal du også bruge rigeligt med tid og tålmodighed, samt måske en partner, der kan holde hunden stille. Hvis du mangler nogle af disse ting, er det måske bedst at lade de professionelle om det. Ellers kan der være en risiko for, at du kommer til at skade eller skræmmer din hund, så den får en dårlig oplevelse.
Valg af hundefrisør
PetMD anbefaler følgende trin, når du skal vælge en troværdig hundefrisør:
- Spørg dit netværk: Den nemmeste måde at finde en troværdig hundefrisør på, er ved at spørge efter anbefalinger. Du kan spørge venner og familie, medarbejdere og bekendte, såvel som din dyrlæge, hundetræner eller andre du kender.
- Indsnævre din liste: Du kan indsnævre feltet yderligere ved at læse anmeldelser af de frisører, du har fået anbefalet på Trustpilot eller Facebook.
- Interview potentielle hundefrisører: Når du har indsnævret din liste, kan du ringe til de resterende hundefrisører. Spørg om priser og hvilke ydelser de tilbyder og om der er regler eller restriktioner for nye kunder, hvor længe det tager og andre spørgsmål, der trænger sig på. Det er også en god ide at spørge, om hundene bliver luftet og leget med i pauser, samt at spørge efter referencer til eksisterende kunder. Du bør også spørge, om du må besøge butikken, før du indleverer din hund. Hvis de nægter dette, bør du strege dem ud på din liste. Enhver troværdig hundefrisør, bør tillade en rundvisning.
- Rundvisning: Vær opmærksom på hvor rent der er, om der er godt med lys, om der er god plads i burene til hundene, hvor venligt personalet er og hvor blide de er mod hundene. Mens du er der, kan du tjekke om hunde, der tørres med hårtørrer, bliver holdt under opsyn, for at forhindre overophedning. Spørg også ind til, hvilke journaler de har på klienterne. Ideelt set bør de have journaler vedrørende tidligere besøg og vaccinationsstatus, samt info på en nødkontakt.
Alternative hundefrisører
Traditionelle hundefrisører er ikke den eneste mulighed, du kan overveje. Mobile hundefrisører kommer hjem til dig og giver en-til-en pleje af din hund. Hvis din hund har specielle behov, bør du finde en hundefrisør med erfaring specielt til dette behov.
En fordel ved de mobile frisører,, er at de kommer hjem til dig og at de fokuserer udelukkende på én hund, i et roligt og vant miljø. Desuden skal din hund ikke holdes i et bur et nyt sted, med høje unormale lyde eller andre hunde. Dette kan være et godt valg til ældre hunde, eller hunde der hader salonen, men ikke har noget imod selve pelsplejen.
De fleste dyrlæger tilbyder at klippe klør, rense tænder og ører samt tjekke øjne, mens få dyrlægeklinikker tilbyder hele paletten: bad, børstning, fjernelse af filtrede pelsknuder, klipning og styling. Almindelige hundefrisører er ikke autoriseret til at lægge din hund i narkose, hvis den lider af angst, så her vil en dyrlæge være dit bedste valg. En anden god grund, til at vælge din dyrlæge som hundefrisør er, at hvis de finder en mistænksom bule eller cyste, kan din dyrlæge tjekke den med det samme.
Selv når du er velforberedt, vil det at tage sin hund til frisør for første gang være lidt nervepirrende. Men ved at have fulgt ovenstående trin og forberedt dig så godt som muligt, vil det være nemmere at slappe af og være tryg ved dit valg. Desto flere gange du tager din hund til frisør, desto bedre bliver du til at give specifikke instruktioner til frisørerne. Det kan fx være, at du ikke vil have pelsen klippet helt så kort, eller at halen stadig skal være pjusket.
Bidragyder Bio
Jean Marie Bauhaus
Jean Marie Bauhaus er kæledyrsforælder, kæledyrsblogger og romanforfatter fra Tulsa, Oklahoma, hvor hun normalt skriver under opsyn af en skødfuld pelsbørn.