Find din nye killing: Hvor skal du lede?

Published by
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Overvejer du at få en killing? RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) tog 29,432 katte ind alene i 2019 og organisationen rapporterer, at der er opstået et særligt stort behov for at redde forladte katte og killinger under hele pandemien. Med det i tankerne er det vigtigt at være fuldt ud klar over det ansvar, der er forbundet med at eje en killing, og nøje overveje, hvor man skal anskaffe sig en killing.

Kurv fuld af grå og hvide killinger

Skal jeg anskaffe mig en killing?

At få en killing ind i dit hjem er en stor forpligtelse, så overvej disse vigtige spørgsmål, før du tager springet.

  • Er mit hjem klar til en killing? En killing vil udforske hver en centimeter af sit nye hjem. De vil gerne klatre op på bogreoler, udforske små rum og lege med alt, hvad de kan få fat i med deres små poter. Du skal være villig og i stand til at foretage ændringer for at kunne garantere din killings sikkerhed og holde dit hjem intakt. Følg disse tips for at gøre dit hjem sikkert for killinger.
  • Er min familie klar til at få en killing? Det kan være en udfordring at bringe en killing ind i et hjem med små børn eller andre kæledyr. Små børn, der aldrig har været i nærheden af kæledyr, forstår måske endnu ikke, hvordan de skal behandle dem. Hvis du har børn, og de tigger og beder dig om at få en ny killing, er det vigtigt, at du aldrig bare "giver efter", men at du er sikker på, at både du og dine børn er klar til at påtage jer det nye ansvar. Selv om børnene lover at fodre, passe og rydde op efter katten, har du helt sikkert stadig en central rolle at spille i forhold til at lære dine børn, hvordan de skal passe kattekillingen ordentligt.
  • Har du andre kæledyr, du skal tage højde for først? Hvis du allerede har dyr i dit hjem, kan det tage lidt tid for dem at vænne sig til et nyt kæledyr. Introducer dem langsomt, og lad dem ikke være alene, før du er sikker på, at de er klar. Husk, at de nuværende kæledyr er vant til at få al din opmærksomhed og kan være territoriale i forhold til hjemmet og dig, så det er vigtigt, at du fortsat viser dine andre kæledyr den samme kærlighed, som du altid har gjort, for at gøre overgangen lettere.
  • Har jeg tid nok at bruge på en killing? Killinger er pelsede, små energibundter, som er ivrige efter at lege med dig og lære dig at kende. Når killinger efterlades alene for ofte, er der større sandsynlighed for, at de udvikler adfærdsproblemer senere hen. De har brug for masser af motion, træning og tid til at knytte bånd til dig.
  • Har jeg tålmodighed nok til at træne en ny killing? Det er også vigtigt at overveje, om du har tålmodighed noktil attræne en ny killing. Ligesom børn kræver killinger en masse opmærksomhed og skal opdrages til god adfærd. Sørg for, at du har tålmodighed til at træne din killing i at bruge kattebakken, kradse og hoppe på møbler.
  • Har jeg råd til at yde omsorg for en killing? Beslutningen om at adoptere en killing er en langsigtet økonomisk forpligtelse, der begynder med sterilisation, vaccination og identifikation og fortsætter i årevis med mad, strøelse og regelmæssig dyrlægebehandling. Du skal også overveje de økonomiske omkostninger i forbindelse med de sundhedsmæssige problemer, som din killing kan udvikle senere i livet. Se denne oversigt over typiske udgifter til katte fra Battersea Dogs & Cats Home, som også anbefaler, at du tegner en dyreforsikring for at kunne dække uventede udgifter.
  • Hvilken slags killing bør jeg anskaffe mig? Undersøgforskellige racer, før du beslutter dig for en bestemt killing. Tænk på, hvor meget tid du kan tilbringe med dem, hvor meget plads du har, hvilke allergier du har og hvilken type livsstil du har.

Sådan vælger du den rigtige kat til din familie

Dyreinternatets organisationer oplever hvert år et stort antal adopterede kæledyr, der returneres, fordi deres nye ejere ikke havde forudset deres behov eller ikke længere kunne opfylde dem. Det kan være en traumatisk oplevelse for både ejeren og killingen, så det er vigtigt at sikre, at du finder en killing, der passer til dig og din familie. Hvis du ikke er sikker på, hvilken type kat, der er den rigtige for dig, kan du spørge om råd.

Ejere, der søger råd og støtte hos familie, venner eller en dyrlæge, inden de adopterer, har større sandsynlighed for at beholde deres killinger og skabe et helt særligt bånd

Hvor kan man anskaffe sig en killing

Dyreinternater, redningsorganisationer og dyrevelfærdsforeninger er fyldt med kærlige, sunde katte og killinger, som længes efter at finde et godt hjem. Tag kontakt til internaterne i din by for at få hjælp til at finde en killing, der passer til dig.

Din dyrlæge kan også henvise dig til lokale redningsgrupper. Vær forberedt på at skulle give adgang til en inspektion af dit hjem, da mange redningsorganisationer ønsker at sikre sig, at deres killinger får et godt hjem. Hill's Facebook-side indeholder et værktøj, der kan give dig et overblik over dyreinternater og desuden henvise dig til adoptionsarrangementer i dit område. Hvis du leder efter en raceren killing, kan du bede din dyrlæge om at anbefale en lokal opdrætter.

Husk også at tjekke vores artikel om kattekillinger for at forberede dig bedst muligt på din nye, lille pelsede ven. Uanset hvilken killing du beslutter dig for at tage med hjem, skal du huske at elske og passe på dem som medlemmer af familien.

 

Relaterede artikler

Relaterede produkter