Hvornår bliver min hvalp en voksen hund?

$authorText
$readingTime

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Er din hvalp ved at blive en voksen hund? Det kan være svært at vide. Men hvis du har haft den siden den var helt lille, kan du måske huske noget af den udvikling, den har været igennem. Som eksempelvis at få tænder, lære at hente en pind, renlighedstræning og socialisering. Men jo ældre din hund bliver des mindre iøjnefaldende bliver dens udvikling. Det er dog vigtigt, at du som ejer forstår den udvikling, din hvalp gennemgår, så du kan følge med dens ændrede behov undervejs.

Hvornår bliver en hvalp en hund?

Din hvalp bliver ikke voksen på een gang. Ligesom hos mennesker har dens udvikling flere stadier- selvom det går meget hurtigere hos hunde. Her er nogle udviklingstegn, du kan holde øje med:

  • Seksuel modning: De fleste hunderacer bliver seksuelt modne i 6 måneders alderen,hvor de stadig er hvalpe af sind og fysik. Din hvalp kan dog på dette tidspunkt godt reproducere sig, hvorfor dette er et godt tidspunkt at få den neutraliseret.
  • Fysisk modenhed: Hunde er fuldt voksne, når de er et år gamle, selvom nogle store hunderacer vokser helt op til to års alderen. Selv om din hund er voksen kan den stadig finde på at være legesyg som en hvalp. Det betyder dog ikke at dens nærings og motionssbehov er som en hvalps.
  • Følelsesmæssig modenhed: Du vil nok opleve, at din hund er blevet voksen, når den også holder op med at opføre sig som en hvalp.Voksne hunde er ofte sværere at distrahere, bedre til at høre efter og i det hele taget mere rolige. Det varierer hvornår hundene når denne alder, men de fleste hunde har opnået denne modenhed, når de fylder to år.

Sådan håndterer du din teenage hund

I hvalpes udvikling tilsvarer tidspunktet mellem seksul og følelsesmæssig modenhed menneskers teenageår. 

Dette kan være et udfordrende tidspunkt. Til tider minder din hvalps sind dig om en rebelsk teenager. Selvom det ikke er alle teenage hunde, der udviser problematisk opførsel, gælder det mange. Det er vigtigt at være tålmodig men konsekvent, når der skal etableres grænser og forventninger til opførsel.

Dæk din hund i voksealderens behov: Mad, pleje og motion

Selvom din hund måske ikke er helt moden på det følelsesmæssige plan, er dens fysiske behov anderledes end en hvalps. Her er lidt hjælp til at møde din voksende hunds behov:

  • Hundefoder til voksne hunde: Hunde der vokser forbrænder en masse energi og har derfor brug for foder, der er rigt på protein og kalorier. Når de er fuldt udvokset skal de skifte til et voksenfoder, som møder deres ernæringsmæssige behov og er med til at forebygge overvægt.Det er vigtigt at udskifte foderet gradvis over en uges tid, hvor du øger mængden af voksenfoder og mindsker mængden af hvalpefoder for at undgå maveproblemer.
  • Dyrlægebesøg: Raske hunde behøver typisk kun besøge dyrlægen en gang om året til et sundhedstjek og eventuel vaccine. Når det handler om hvalpe anbefaler dyrlæger at vaccinere hunden fra 6 ugers alderen.
  • Motion: En voksen hunds motionsbehov afhænger af blandt andet størrelse og race. Nogle mindre racer kan få dækket deres motionsbehov ved bare at følge deres ejer rundt i huset og lege lidt. Mens større hunderacer har brug for minimum 30 minutters motion i højt tempo om dagen for at holde sig sunde og rolige. Når din hund ikke længere har sit legesyge hvalpe sind, er det vigtigt, at du hjælper den med at få sin daglige motion. Det kan du gøre ved hjælp af daglige gåture og leg udendørs.
  • Udstyr: Hvis din hund vokser sig meget større end den størrelse den havde som hvalp, er det nødvendigt at købe nyt udstyr, der passer. Det kan gælde snor, halsbånd, mad- og vandskåle eller en ny og større hundekurv. Det kan også være, at du må investere i nyt legetøj, der kan klare den lidt vildere leg fra en større hund.

Det kan være svært at se sin nuttede lille hvalp blive voksen, men det er også en fantastisk oplevelse at være vidne til sin hunds udvikling og personlighed fra hvalp til voksen.Du kan hjælpe dens udvikling vil at sætte dig ind i dens skiftende behov undervejs.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus er en dyreejer og forfatter fra Tulsa, Oklahoma.

 

 

Relaterede Artikler