Fodring af din hvalp

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det første år i hvalpens liv er det vigtigste.

 

Det er det første foder også.

De første dage skal du fodre hvalpen med det foder, den har fået hos opdrætteren. Det hjælper hvalpen med at vænne sig til de nye forhold. Hvis du beslutter at ændre på hvalpens foder, skal du gøre det gradvist. Bland lidt af det nye foder i det gamle, og øg gradvist mængden af det nye foder i løbet af en uges tid, til du er gået helt over til det nye foder. Klik her for mere information omkring overgang til nyt foder.

Vær omhyggelig med at vælge

Hvalpefoder fås både på dåse og som tørfoder. Dit valg afhænger primært af, hvad du og din hvalp foretrækker. Men sørg for at vælge et foder, som tilfører hvalpen alt det, den skal bruge for at vokse og udvikle sig optimalt. Hold udkig efter et fuldfoder. Det betyder, at du kan fodre med det uden at give kosttilskud eller andre fodertyper.

Ligesom med din egen mad fås hvalpefoder også i forskellig kvalitet, så sørg for at læse oplysningerne på emballagen for at se, hvilke fordele foderet giver din hvalp. Noget foder indeholder vitaminer, som øger sundheden, antioxidanter som styrker immunforsvaret og mineraler, som giver sundere urinveje. Kontroller altid, at der ikke er tilsat salt i foderet. For meget salt kan være skadeligt for hvalpens nyrer. Hvis du er i tvivl, kan du spørge dyrlægen til råds.

Uanset hvilket foder du vælger, får du brug for et par madskåle af god kvalitet, som ikke vælter - en til foder og en til vand. Det er også en god idé at lægge en måtte under dem for at beskytte gulvet.

Vådfoder eller tørfoder?

Tørfoder består af små bidder kaldet foderpiller. Det er meget bekvemt at fodre med og holder sig godt. Det er også besparende, fordi man kan købe det i store poser.

Vådfoder fås som fuldfoder på dåse og giver også din hvalp alle de næringsstoffer, den har behov for. Det er lidt dyrere end tørfoderet, men mange ejere kan godt lide at give vådfoder ved siden af tørfoderet for at give deres hund lidt variation.

Hill's hvalpefoder

Hill's hvalpefoder er specielt sammensat for at sikre, at din hvalp får den helt rigtige, afbalancerede mængde af næringsstoffer. Det består af vitaminer og mineraler, som har dokumentation for at hjælpe hvalpe med at udvikle sig optimalt, og det indeholder naturligt DHA for at understøtte udviklingen af hjernen og synet. Klik her for mere information omkring Hill's hvalpefoder.

Relaterede Artikler