Vaccinere din hund mod sygdomme

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Sundhedsproblemer, det er vigtigt at vaccinere imod

Vaccination af din hvalp kan hjælpe med at beskytte den mod alvorlige sygdomme. De følgende sygdomme kan lyde uhyggelige, men hvis du sikrer sig, at hvalpen får alle de rigtige vaccinationer, behøver du aldrig at bekymre dig om dem.

Hundesyge

Symptomerne er hoste, diarré, høj feber, opkastning, røde øjne og løbende næse. Somme tider kan næsen og trædepuderne blive hårde og revnede og i svære tilfælde kan hunden få kramper, spasmer eller lammelser. Sygdommen kan være dødelig.

Parvovirus

Parvovirus er en meget smitsom sygdom med blodig diarré. Andre symptomer er opkastning, manglende energi, depression og høj feber. Hvalpe under 6 måneder er særligt modtagelige for Parvovirus, som kan være dødelig.

Leverbetændelse (hepatitis)

Symptomerne er bl.a. hoste, mavesmerter, kramper, opkastning og diarré. Øjnene kan virke blålige. Hvalpe under et år er mest modtagelige over for denne alvorlige og potentielt livstruende lidelse.

Leptospirose

En bakteriesygdom, som kan overføres via kontakt med urin fra inficerede dyr. En type af sygdommen kan overføres fra andre hundes urin, mens en anden type ved navn Weil's sygdom overføres via rotteurin. Symptomerne er bl.a. depression, høj feber, voldsom tørst, sløvhed, øget urinering, mavesmerter, opkastning, blodig diarré og gulsot. Hvis hvalpen får gulsot, bemærker man måske, at huden bliver gullig, og det kan også ses i det hvide i øjnene eller på indersiden af kinden. I svære tilfælde kan sygdommen være dødelig i løbet af få timer. Denne form for Leptospirose kan også overføres til mennesker.

Parainfluenza-virus

En meget smitsom sygdom, som giver kennelhoste. Det er en tør, gnækkende hoste, som kan være så alvorlig, at det kan lyde, som om hunden er ved at blive kvalt.

Relaterede Artikler