Når katten skal til dyrlægen

Udgivet af
Læse tid

Tips for better feline vet visitPå et tidspunkt i kattens liv skal den en tur til dyrlægen. Da dette normalt er en stressende for katten, er der en række ting, du kan gøre for at gøre det nemmere for jer begge.

Når du skal transportere din kat ud af huset, skal du bruge en transportkasse, selvom den normalt godt kan lide at blive båret. Din kat kan nemt blive skræmt, når den er et ukendt sted omgivet af fremmede mennesker. Selv en venlig kat kan bide, kradse eller prøve at løbe væk.

Din kat kan også urinere eller have afføring, når den bliver bange. En transportkasse vil sikre, at afføringen ikke kommer på dit tøj eller i venteværelset. Dæk bunden af transportkassen med et stykke stof o.lign. Brug noget den normalt sover på eller et gammelt stykke tøj, der har din lugt. At dække transportkassen med et tæppe eller et håndklæde kan også få din kat til at slappe af. Katte kan godt lide at gemme sig, når de er bange eller usikre. Det mørke og ly, som tæppet giver, vil få den til at føle sig sikker.

Gør det genkendeligt

Katte plejer ikke at kunne lide at komme til dyrlægen, hvor de bliver undersøgt og er omgivet af andre indtryk, lugte, mennesker og dyr. Hvis din kat kun ser transportkassen i forbindelse med dyrlægebesøg, vil den naturligvis udvikle en stærk uvilje imod den.

Den gemmer sig måske hver gang, den ser transportkassen, eller kæmper med ben og klør for ikke at komme ind i den. Du kan komme denne adfærd i førkøbet ved at lade transportkassen stå fremme hele tiden. Sørg for at det bliver en velkendt del af din kats omgivelser. Du kan også en gang lægge godbidder til din kat inde i transportkassen, så den opfatter den som et "godt sted".

Hvis din kat har udviklet en stærk uvilje mod transportkassen, kan det være svært at narre hende til at gå ind i den. Men prøv at lokke den ind i kassen med godbidder, eller bed nogen om at holde kassen, mens du anbringer din kat i den. Hvis din kat har besluttet sig for ikke at gå ind i transportkassen, skal du ikke tvinge den, men derimod stille kassen væk. Lad først din kat slappe lidt af, pak den dernæst ind i et tæppe eller et håndklæde og anbring den hurtigt i kassen.

Når du er ved dyreklinikken, skal du holde transportkassen overdækket. Det vil få din kat til at føle sig sikker. Hvis du ikke kan undgå at sidde ved siden af andre dyr, skal du prøve at holde dig væk fra højlydte eller vilde dyr.

Spørg efter hjælp

Når det bliver tid til undersøgelsen, kan du spørge din dyrlæge, om du må hjælpe med at holde den. Husk altid, at din dyrlæge og veterinærsygeplejerskerne er meget erfarne og vant til at holde urolige eller bange dyr. De ved, hvordan man undgår at blive såret eller at såre din kat.

Så du skal ikke være bange, din kat er i gode hænder. Din dyrlæge dækker måske din kats hoved over med et klæde. Det er for at give den indtryk af, at den gemmer sig.

Der kan være meget travlt på dyreklinikken. Hvis du vil have ekstra tid til at tale med din dyrlæge om din kat, bør du aftale tid i forvejen. Bestil længere besøgstid hvis du kan, eller undgå at komme i de mest travle timer. Dyreklinikker har oftest mest travlt tidligt om morgenen eller om aftenen, hvor folk ikke er på arbejde.

Tag din kat med til dyrlægen med jævne mellemrum. Det vil ikke kun vænne katten til oplevelsen, men det vil også give din dyrlæge mulighed for at vænne sig til din kat. Jo mere dyrlægen ser din kat, jo bedre behandling vil han/hun kunne give den.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>