Lopper og orm

Udgivet af
Læse tid

Det er ikke kun mennesker, som elsker din nye kat

Killingen elsker al den opmærksomhed og omsorg, den får fra dig og din familie og venner, men ikke opmærksomheden fra parasitter. Lopper, orm og mider er meget almindelige, så det ville være ret usædvanligt, hvis killingen ikke på et eller andet tidspunkt fik samlet nogle op. Det gode er, at parasitter ikke er meget skadelige, og de er nemme at slippe af med igen. Hvis killingen har parasitter, anbefaler dyrlægen gerne det bedste præparat og giver gode råd om, hvordan du får det bedste resultat.

 

Lopper

Af og til sætter en periode med usædvanligt mildt vejr gang i en eksplosion af lopper i og omkring dit hjem, Selvom killingen er blevet behandlet regelmæssigt, kan du stadig opleve, at den kradser sig. Hold øje med små, brune prikker i pelsen. Læg så en af prikkerne på et vådt papirlommetørklæde. Hvis farven ændrer sig til rødbrun, et det loppeekskrementer. I så fald kan du udover at behandle katten mod lopper også behandle dit hjem. Hos dyrlægen kan du købe et middel, som du kan sprøjte tæpper, møbler og gulve med. Lopper kan krybe ind i alle mulige hjørner og kroge for at lægge deres æg. Husk også at rengøre og sprøjte støvsugeren efter brug. Følg instruktionerne på dåsen, så skulle problemet være overstået, selvom det kan tage op til tre måneder at blive helt fri for lopperne. Behandlingen bryder loppens livscyklus ved at dræbe larverne, når de udklækkes, og før de kan nå frem til killingen som voksne lopper.

 

Orm

Den mest almindelige orm hos killinger er spolorm. (Når killingen bliver lidt ældre, bliver den også modtagelig for bændelorm). Killingen viser formentlig ingen symptomer på, at den har orm, men hvis det er et alvorligt angreb, kan du se en forskel. Killingen taber sig måske, den kan have opkastninger og diarré og irritation omkring endetarmsåbningen.

Killinger bør rutinemæssigt behandles for orm, når diagnosen er stillet. Dyrlægen kan rådgive dig om den mest velegnede behandling og efterfølgende forebyggelse mod senere angreb.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>