5 nye sjove ting du kan lave med din kat

Offentliggjort af
min læsning

Legetid med din firbenede ven er en af de store glæder ved at være en katteejer. Der er så mange sjove ting du kan lave med din kat og spændende nye kattetrends der kommer frem. Men hvad hvis din kat keder sig med legetøjsmus og aktiveringsbolde?

I har begge gavn af interaktive lege, men katte kan komme til at kede sig med det samme gamle legetøj og begynde at lave ballade. Best Friends Animal Society forklarer "Alle dyr, inklusiv kæledyr, har en naturlige adfærd og behov; for at være sunde og glade, skal de have mulighed for at udtrykke denne naturlige adfærd på en passende måde." En god måde at give mental stimulering og mindske din kats kedsomhed, er at finde på nye måder at lege på.

Her er fem sjove ting du kan lave med dit firbende familiemedlem, fra lavteknologiske aktiviteter til højteknologiske nye kattetrends.

Calico kitten laying on carpet with toy on string

1. Jagtbytte

Indekatte beholder deres medfødte jagtinstinkter, derfor kan en tilsyneladende søvnig kat pludselig slå ud efter din fod eller jage en støvbold. En måde du kan forkæle dens indre rovdyr, er ved at lege skjul med et tøjdyr. Gem dig bag en væg eller et møbel og lad tøjdyret "kigge" rundt om hjørnet og vrikke det et par gange. Du kan også kaste det på tværs af rummet, for at få det til at se ud som om, det løber. Din kat vil elske at løbe efter det! Forstærk denne aktivitet ved at bruge et tøjdyr, der er større end deres normale kattelegetøj, så din kat opnår en ekstra tilfredshed ved at nedlægge et betydeligt bytte.

2. Mekanisk legetøj

En anden jagtmulighed er at bruge batteridrevet legetøj, især dem der er designet til at ligne små gnavere. Din kat tiltrækkes af legetøjet uforudsigelige bevægelse, når det zigzagger henover gulvet (hårde overflader fungerer bedst). Øvelsen hjælper med at skærpe forfølgelses- og slåfærdiheder og holder dem væk fra dine fødder. Hvis du placerer forhindringer på vej mod legetøjet, øges legetøjets skiftende bevægelser og gør den endnu mere underholdende for din kat.

3. Madpuslespil til kat

Katte elsker spændingen ved en mental udfordring og en velsmagende godbid, så hvorfor ikke kombinere de to? Forskere i katteadfærd forklarer i Journal of Feline Medicine and Surgery, at madpuslespil bidrager med både fysisk aktivitet og mental stimulering. At holde din kats sind skarp er vigtig for at holde den glad og engageret. Denne aktivitet er også nemt for budgettet: du kan genbruge genstande i dit hjem såsom en papkasse og kattefoder til et lav-det-selv kattepuslespilI.

4. Forhindringsbane til din kat

Selvom at katte er vanedyr, er de også nysgerrige og nyder at undersøge spændende forandringer i deres miljø, så længe de ikke virker truende. Konstruér en labyrintlignende struktur ved at placere puder rundt i rummet. Du kan også bruge stole, der indbyder til nogle høje spring. Den bedste måde at vedholde din kat interesse i den nye opstilling, er ved at placere stykker af kattemad rundt omkring i labyrinten. Som Animal Planet bemærker, har katte en overraskende evne til at lære og huske nye færdigheder. Din kattekilling er ingen laboratorierotte, men den vil lære at gennemføre labyrinter for en sund godbid!

Curious fluffy cat investigating a smart phone

5. Apps til katte

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at mange nye kattetrends involverer elektronisk teknologi. Vidste du, at der er apps, som din kat selv kan lege med? Nu kan din kat fange fisk, male eller jage lasere på en skærm ifølje PC World. Du bliver selvfølgelig nødt til at betjene smartphonen. Hvis du nogensinde har taget din kat i at se fjernsyn, ved du, at de aktiveres af de hurtige bevægelser og livlige lyde fra elektroniske enheder. Sørg for at kontakte din dyrlæge for at sikre dig, at skærmens lysstyrke ikke skader din kats øjne.

Ved at prøve nye sjove ting med din kat, gavner det din firbenede ven fysisk og mentalt. Vær kreativ og samværet med din kat vil aldrig være den samme.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er en forfatter, mor og katteejer på fuldtid, hvis to Russian Blues hersker over huset. Hendes arbejde vises også på Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, hvor hun skriver om kæledyr, graviditet og familieliv. Find og følg hende på Instragram eller Twitter @brovelliobrien.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>