Sådan vænner du din kat til transportkassen

Udgivet af
Læse tid

Alle katteejere ved, hvor svært det kan være, at få katten ind i en transportkasse.

Desværre opfatter mange katte transportkassen som signal til, at der skal ske noget ubehageligt. Derfor forsvinder katten ofte, når kassen bliver fundet frem fra gemmerne.

Dette kan resultere i stress og frustrationer for både kat og ejer. Derfor guider vi dig nu til, hvordan du ændrer transportkassen fra noget negativt til noget positivt.

8 simple trin til at få din kat ind i transportkassen

Først skal du sikre dig, at du har en god og stabil transportkasse i kraftig plast, hvor du kan tage toppen af, uden at det larmer for meget. Hvis du har flere katte, skal de have hver deres transportkasse.

Man kan bruge mange forskellige træningsmetoder til at vænne katten til transportkassen. Hill’s ekspert i katteadfærd, Karina Dillon beskriver hendes metode her:

Der skal bruges tid på hvert enkelt trin. Det er vigtigt, at du først går videre til det næste trin, når din kat føler sig tryg ved det.

Karina anbefaler at anvende godbidder til at belønne katten. Det er vigtigt, at de godbidder du vælger er kattens favoritter. Sådan gør du:

 1. Stil bunden af transportkassen midt på stuegulvet med en pude i, som din kat gerne vil ligge på
 2. Læg godbidder rundt om transportkassen og lad din kat vænne sig til at være i nærheden af kassen
 3. Læg godbidder ind i bunden af transportkassen. Din kat skal selv vælge at gå ind i kassen.
 4. Din kat skal være tilfreds ved at opholde sig i kassen
 5. Sæt top og låge på transport kassen, og læg godbidder ind i kassen. Din kat skal have lov til at undersøge kassen, og skal selv vælge at gå ind i kassen.
 6. Luk lågen på transportkassen og giv katten godbidder i kassen
 7. Åben lågen på transportkassen og lad din kat gå ind og ud af den. Beløn katten når den er i transportkassen.
 8. Lad for fremtiden transportkassen stå fremme, så den er en del af hjemmet. Måske vil din kat bruge den som en hule.

Hvis du bruger god tid på hvert enkelt trin, skal det nok lykkedes.

God fornøjelse.

Relaterede Artikler

 • Mødet med de andre katte

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Microchip

  Du bør ikke lade killingen komme ud, før den har fået sine første vaccinationer.
 • Hvad skal jeg gøre med katten i ferien?

  Sommerferien nærmer sig og du glæder dig garanteret til at holde ferie med familien under varmere himmelstrøg eller i sommerhus.
 • Vaccinere din killing

  Din nye killing begybder livet med naturlig immunitet fra sin mor, men når denne immunitet fortager sig, skal du have killingen vaccineret, så den bliver ved at være sund og rask.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>