Fem af de mest venlige katteracer

Udgivet af Christine O'Brien
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Katte har et ry for at være uafhængige og til tider endda reserverede væsener. Der er ganske vidst nogle relativt tydelige årsager til denne stereotype opfattelse, men faktisk bliver mange, som ikke har kat, overrasket over, hvor sociale og kærlige de mest venlige katteracer kan være.

Det er dog vigtigt at huske på, at alle killinger og katte har deres egen unikke personlighed. Selvom en bestemt race anses for at være mere venlig eller energisk end gennemsnittet, så er det vigtigt at huske på, personligheden selvfølgelig varierer fra kat til kat i den pågældende race i mere eller mindre grad. Hvorom alting er, hvis du er på udkig efter en ny katteven, kan du her læse om nogle søde og dejlige katteracer, som du bør overveje, hvis du er ude efter en ny kat.

1. Maine Coon

maine coon killing ligger ned, mens den presser poterne forud

Maine coon-racen ligger øverst på listen over de mest venlige katteracer. Lad dig ikke narre af den store størrelse: Der er intet at frygte ved denne søde, naturlige race, som er fantastisk til familier. Med sin lange, silkebløde pels skal du godt nok bruge meget tid på at pleje en Maine coon, men se det som en god måde at knytte bånd på for jer to.

2. Siameseren

Siameserkilling med blå øjne.

Siameseren er måske en af de mest interessante katteracer og den er berømt for sin majestætiske kropsbygning og sine fantastiske øjne. Men vidste du, at siamesere også er meget venlige katte? Ifølge Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) er denne udadvendte katterace "enormt loyal over for mennesker" og elsker at være en del af familien.

Selv om du kan få de fleste katte til at lære og elske at lege med dig, så gør siamesernes omgængelige natur det lidt lettere for denne race.

3. Ragdolls:

Smuk ragdoll med store blå øjne.

En af de mest venlige katteracer er den fluffy Ragdoll, som er en relativt ny race, der først blev avlet i 1960'erne. I følge GCCF kommer deres finurlige navn fra deres tendens til at slappe af, når de bliver taget op. Det betyder, at de vil elske at ligge på dit skød, at blive taget op og nusset eller at blive båret rundt i huset. De er et fremragende valg for dem, der bor i lejlighed eller andre typer små boliger, og de er gode til børn. Ragdolls er kærlige væsener og de knytter sig til deres mennesker, så du vil formentlig opleve, at de siger farvel til dig ved døren og velkommen tilbage, når du kommer hjem. Efter en lang dag på arbejde vil den også følge dig for at tilbringe tid med dig.

4. Abessiner

Abessiner kat kigger ud af et vindue.

Denne katterace anses for at være en af de ældste i verden. Det er ikke typisk, at den hopper op på dit skød med det samme, men det er en hengiven kat, som er meget social og elsker familie. I følge GCCF hilser Abessinians på dig med en dejlig miavende lyd og vil ofte følge dig fra rum til rum. En Aby, som de nogle gange kaldes, er en energisk kat og den vil altid være klar til at lege med dig. Den har en tendens til at være ret så nysgerrig og leger gerne lege, der går ud på at distrahere dig eller kravle op på høje steder. Du skal måske vente, indtil den er træt, før den hopper op på dit skød for at slappe af!

5. Hellig Birma:

En hellig birma killing på 4 måneder med sorte pletter og blå øjne ligger på en kontorstol.

Den hellige birma har fået sit navn, da den betragtes som værende Burmas hellige kat. Den anses for at være en meget populær kat verden over, og er en venlig race med en mystisk baggrundshistorie, der stammer fra det land, der nu er kendt som Myanmar. Det siges, i følgeGCCF, at den første hellige birma fik en jordfarvet pels og himmelblå øjne af en gudinde, efter den havde passet på sin herre og forsvaret hans tempel mod skurke. Denne loyalitet og hengivenhed over for mennesker er stadig en af dens mest ærværdige egenskaber. Den hellige birmas godmodige temperament gør den ofte også til en stabil følgesvend i en familie med flere kæledyr. Men den er for det meste også ganske tilfreds i hjem, hvor den er ene kat, så længe den har mennesker omkring sig.

Når du vælger at dele dit liv med en kat, skal du dog huske på, at racen ikke alene afgør, om en kat er venlig eller ej. Mange katte, der har brug for et hjem, er blandede racer. Så derfor er det ligeså vigtigt at kigge efter et par søde, pjuskede ører eller en blød, stribet pels. Besøg dit lokale dyreinternat, og kig efter katte der kan være sociale, kærlige og perfekte for din familie. Husk dog på, at det, der gør katte mest venlige, er den kærlighed og hengivenhed, du viser. Jo mere kærlighed du viser, desto mere sandsynligt er det, at de vil gengælde dette med tiden.

Forfatterbiografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er forfatter, mor og mangeårig ejer af to Russian Blues, der styrer hele huset. Hendes tekster er publiceret i Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, hvor hun skriver om katte, graviditet og familieliv. Find og følg hende på Instagram og Twitter: @brovelliobrien.

 

Anmeldt af Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Relaterede artikler

Relaterede produkter