Gode råd i sommervarmen

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Solskin og sommervarme kan give os et skub efter en lang vinter, men din hund har brug for særlig pleje for at kunne nyde det varme vejr på en sikker måde.

Solskoldning

Alle områder af huden, som kun er dækket med et tyndt lag hår er udsat for solskoldning. Tro ikke, at din hund er fornuftig nok til at søge skygge, selv når det er meget varmt. Den kan blive solskoldet på snuden, og hvis huden er revnet, er der en øget risiko.

Hunde med hvid pels, korthårede racer og nybørstede hunde er også mere udsatte for at blive solskoldede. Det er bedst at holde dem indendøre, når solen brænder mest. Smør solcreme med høj faktor (én der ville være sikker at bruge på et barn) på din hunds ører for at beskytte mod alvorlige solskader.

Alle hunde er i risiko for solstik i varmt vejr, men de meget unge, de ældre og de kortnæsede racer er mest udsatte. Tilstanden resulterer i åndenød og måske endda kollaps og kræver et akut besøg hos veterinæren. For at undgå dette, skal du sørge for, at der er tilstrækkelig med skygge i haven og undgå at overmotionere din hund, når der er varmt udenfor.

Giv din hund rigeligt med vand

Vi behøver vel næsten ikke at sige, at du skal sørge for rigeligt med friskt drikkevand til din hund på denne tid af året. Det er desuden en god idé at udskifte vådfoder med tørfoder, da vådfoder hurtigt kan tiltrække fluer i varmen. Er din hund vant til at få vådfoder, vil den også være vant til at få dækket noget af sit væskebehov her. Skifter du til tørfoder, er det derfor ekstra vigtigt at være opmærksom på, at den drikker rigeligt vand ved siden af.

Hold godt øje med din hunds vægt. Nogle hunde vil bruge mere tid på at motionere udenfor og kan få brug for mere mad. Men hvis det bliver meget varmt, vil inaktivitet bevirke, at din hund ikke har brug for lige så meget mad.

Nyde sommeren

På lange sommerdage vil din hund altid gerne lege udenfor. Heldigvis er der mange måder, hvorpå I kan nyde årstiden:

  • Svømning: Mange hunde elsker vand og at plaske rundt i svømmebassinet er en god måde at bekæmpe varmen. Søer og strande er gode steder for din hund at lege og svømme. Vær sikker på at din hund nemt kan komme op af vandet, og at der ikke er nogle stejle kanter. Nogle hunde er bange for vand og vil kun soppe, så tving den ikke, hvis den virker tøvende eller usikker. Men hvis den hopper i med det samme og begynder at træne sin hundesvømning, skal du lade den nyde oplevelsen. Sørg bare for at holde øje med overdreven hovedrystning og kløen på øret efter svømmeturen. Dette kan være tegn på en øreinfektion. Hvis den svømmer i et bassin med klor, så skyld kloret ud af pelsen og tør den grundigt.
  • Vandretur: Hvis din hund er glad for at vandre, skal han have lov. Vær dog opmærksom på at lange ture i ujævnt landskab kan være opslidende for din hunds poter. Prøv først med korte vandreture og forlæng derefter gradvist turenes længde. Husk at holde pauser og hyppigt give din hund vand. Der er mange vandskåle til små hunde, som man kan folde sammen og tage med til sin hund.

Uanset om din hund bruger meget tid udenfor eller kun af og til har mulighed for at udforske den store natur, er der her nogle råd til, hvordan du forsikrer dig, at han har det godt.

  • Forsyn med rigeligt af frisk vand og vær sikker på at din hund har et sted i skyggen til at tage en lur og blive nedkølet.
  • Kontroller ofte hans poter, da tjære og grus kan sætte sig mellem poterne.
  • Græsplænen - sprøjt ikke med pesticider hvis din hund motionerer på den.
  • Vær sikker på at din hund har et halsbånd med et skilt med dit telefonnummer, hvis han farer vild. Dette er et påbud i DK.

Relaterede Artikler