Sådan holder du hvalpen sund og rask  

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Sådan holder du hvalpen sund og rask>Healthy puppy

Du er den bedste til at sørge for, at din lille hvalp er sprængfyldt med sundhed og vitalitet. Du er ikke alene ansvarlig for den daglige sundhedspleje, men du er også den, som kender hvalpen bedst. Det gør dig til dyrlægens ideelle "øjne og ører" i tiden imellem dine besøg.

Mund- og tandpleje

Tandsygdomme er almindelige hos hunde, så noget af det bedste du kan gøre for hvalpen, er at vænne den til regelmæssigt at få børstet tænder. Du kan købe en hundetandbørste og en speciel tandpasta hos dyrlægen. Tandpastaen er vigtig. For det første kan hunden bedre lide smagen af kød end pebermynte. For det andet skummer tandpasta til mennesker for meget.

Hvis hundens tandkød bløder, eller den har dårlig ånde, skal du fortælle dyrlægen det.

Når unge hunde gumler i ting, er det af en anden grund, for nu er alle de små. sylespidse hvalpetænder faldet ud. Unge hunde har ofte en ukontrollabel trang til at bide i ting, og der er forskellige teorier om årsagen. Uanset hvad den er, er det en god idé at give hvalpen ting, den gerne må bide i, hvis du vil sikre dig, at dine sko er hele.

Pleje af ører

Tør indersiden af hvalpens ører en gang om ugen med en vattot til hvert øre. Undgå at bruge vatpinde, da de nemt kan beskadige øret. Hvalpens ører skal være fri for ørevoks eller pus og må ikke lugte ubehageligt.

Hvis du er bange for, at hvalpen har et problem med ørerne, f.eks. infektion, blister eller øremider, skal du snarest muligt gå til dyrlægen.

En sund hvalp

En sund hvalp har klare øjne, blank pels og er fuld af energi.

Husk, at hvalpen ikke kan sige, hvis den har det dårligt, så det er op til dig at holde øje med den. Bekymrende tegn er pludselig opstået manglende appetit, adfærdsændringer, hurtigt vægttab eller vægtstigning, usædvanlige knuder eller hævelser, opkastning eller diarré eller problemer med hvalpens øjne eller ører. Stol på dine instinkter og kontakt altid dyrlægen, hvis du er i tvivl.

En stresset hvalp

Det er måske ikke en fysisk tilstand, men det kan være lige så ubehageligt at se når hvalpen udviser tegn på stress.

Det er normalt, at en hvalp hyler og klynker de første par nætter i det nye hjem.

Når de indledende faser er overstået, er der andre faktorer, som kan stresse hvalpen. Angst for adskillelse er for eksempel et almindeligt problem. Igen er kærlighed og tryghed den bedste medicin, og hvis problemet fortsætter eller virker alvorligt, bør du tale med dyrlægen om det.

Det er bedre at forebygge end at helbrede

Hvalpen har sikkert allerede fået nogle vaccinationer, før du henter den, og opdrætteren eller internatet bør give dig en attest fra en dyrlæge som bevis. At overholde hvalpens vaccinationsplan er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at holde den sund og rask. Regelmæssige ormekure og loppekontrol er også vigtige elementer.

Og du må selvfølgelig heller ikke glemme motionens og kostens rolle. Hill's Science Plan Puppy Formula er specielt sammensat til hvalpes behov for at give dem den bedste start på livet.

Relaterede Artikler