Katten efter musen

Udgivet af
Læse tid

Katte elsker at jage mus - Og som jægere fra naturens side er de meget gode til det. Din kat jager ikke, fordi hun er sulten - det er hun alt for velfodret til! Hun gør det faktisk pga. et naturligt instinkt. Dette burde ikke skabe problemer for dig, men du bør afskrække hende fra at forstyrre natures vilde liv i haven for meget. Et halsbånd med en klokke kan bruges som advarsel for uanede fugle, som vil give dem en chance for at flygte, inden katten kommer for tæt på. Uønskede gaver I sjældne tilfælde kan din kat efterlade dig en lille "gave" på dit dørtrin i form af en mus eller noget større. Katteforskere er ikke helt sikre på, hvorfor katte efterlader deres døde bytte til deres ejere, men de tror, at det er pga. en eller to årsager: 

 • Et hengivelsestegn til deres ejere.

De elsker jo at jage, dræbe og lege med døde mus, så hvorfor skulle du ikke også det? 

 • Som resultat af et forældreinstinkt.

Kattemødre lærer deres killinger, at jage ved at give dem døde eller sårede dyr til deres unger, for at de kan "øve sig". Så din kat prøver måske at lære killingerne at jage! Måden, hvorpå katte jager, kunne også være en årsag. De kan lide at gøre deres bytte træt. De følger efter og jager det, indtil det bliver udmattet. De kan generelt bedst lide at gøre dette, når de er på hjemmebane. Forebyggelse Den mest effektive måde at afholde din kat fra at jage, er at holde hende indendørs. Dette er måske ikke praktisk, specielt hvis hun er vant til at gå ude. Du kan også prøve at stimulere hende med mere leg derhjemme. Aktiviteter, der stimulerer jagt, så som at jage legetøj eller at lege med andre katte, kan give din kat det stimuli, hun har brug for, for at afholde hende fra at jage i naturen. Husk med det samme at smide alt ud, der er blevet jagtet. Hvis du ikke smider hendes "trofæer" ud, vil hun tro, at det er i orden at blive ved med at komme hjem med dem. Et par plastikhandsker er gode at have til netop denne opgave!

Relaterede Artikler

 • Urinering indendørs | Hill's Pet

  Katte er normalt meget særegne omkring deres toiletvaner og vil altid bruge en kattebakke indendørs, hvis den er tilgængelig, eller urinere i haven.
 • Komme af med dårlige vaner  

  Det er en helt naturlig katteadfærd at strinte. Det er kattens måde at markere et sted med oplysninger om den selv. Men det er selvfølgelig ikke særligt rart, hvis det sker i dagligstuen!
 • Hvorfor miaver katte?

  Selv et lille barn kender og kan efterligne en kats miaven. Det velkendte "miav" er ikke bare en kattelyd.
 • Killingepsykologi

  Det kan godt betale sig at prøve at forstå, hvordan din killing tænker, og hvorfor den opfører sig, som den gør.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>