Katten efter musen

Udgivet af
minutter Læsetid

Katte elsker at jage mus - Og som jægere fra naturens side er de meget gode til det. Din kat jager ikke, fordi hun er sulten - det er hun alt for velfodret til! Hun gør det faktisk pga. et naturligt instinkt. Dette burde ikke skabe problemer for dig, men du bør afskrække hende fra at forstyrre natures vilde liv i haven for meget. Et halsbånd med en klokke kan bruges som advarsel for uanede fugle, som vil give dem en chance for at flygte, inden katten kommer for tæt på. Uønskede gaver I sjældne tilfælde kan din kat efterlade dig en lille "gave" på dit dørtrin i form af en mus eller noget større. Katteforskere er ikke helt sikre på, hvorfor katte efterlader deres døde bytte til deres ejere, men de tror, at det er pga. en eller to årsager: 

 • Et hengivelsestegn til deres ejere.

De elsker jo at jage, dræbe og lege med døde mus, så hvorfor skulle du ikke også det? 

 • Som resultat af et forældreinstinkt.

Kattemødre lærer deres killinger, at jage ved at give dem døde eller sårede dyr til deres unger, for at de kan "øve sig". Så din kat prøver måske at lære killingerne at jage! Måden, hvorpå katte jager, kunne også være en årsag. De kan lide at gøre deres bytte træt. De følger efter og jager det, indtil det bliver udmattet. De kan generelt bedst lide at gøre dette, når de er på hjemmebane. Forebyggelse Den mest effektive måde at afholde din kat fra at jage, er at holde hende indendørs. Dette er måske ikke praktisk, specielt hvis hun er vant til at gå ude. Du kan også prøve at stimulere hende med mere leg derhjemme. Aktiviteter, der stimulerer jagt, så som at jage legetøj eller at lege med andre katte, kan give din kat det stimuli, hun har brug for, for at afholde hende fra at jage i naturen. Husk med det samme at smide alt ud, der er blevet jagtet. Hvis du ikke smider hendes "trofæer" ud, vil hun tro, at det er i orden at blive ved med at komme hjem med dem. Et par plastikhandsker er gode at have til netop denne opgave!

Relaterede Artikler

 • Urinering indendørs | Hill's Pet

  Katte er normalt meget særegne omkring deres toiletvaner og vil altid bruge en kattebakke indendørs, hvis den er tilgængelig, eller urinere i haven.
 • Komme af med dårlige vaner  

  Det er en helt naturlig katteadfærd at strinte. Det er kattens måde at markere et sted med oplysninger om den selv. Men det er selvfølgelig ikke særligt rart, hvis det sker i dagligstuen!
 • Derfor kradser din killing

  Killingens kløer vokser i takt med, at den selv bliver større! For at holde kløerne korte, kradser katten.
 • Soiling Indoors

  Spraying can be the sign of a larger urinary health issue for cat. Learn what it means and what you can do to help remedy it.