Frosne og sjove godbidder til hunde til de varme sommerdage

Published by Chrissie Klinger
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Når det begynder at blive varmere om sommeren, er mange hundeejere på udkig efter måder, de kan afkøle deres hunde på. Hvorfor ikke prøve at lave nogle frosne godbidder og samtidig skabe lidt sjov sammen med din firbenede ven? Frosne godbidder giver dig mulighed for både at eksperimentere i køkkenet og forebygge dehydrering samt underholder din hund.

Kreative måder at køle ned på

Når først du har fået samlet nogle sunde ingredienser til godbidder og har fået gjort plads i fryseren, er mulighederne næsten uendelige. Køb nogle isterningebakker af silikone og forme til pop op-is. Det giver dig mulighed for at lave forskellige størrelser og udformning af frosne godbidder. De kan alle fyldes med forskellig frugt, yoghurt, moset hundefoder eller jordnøddesmør, som du kan blande sammen i en blender sammen med lidt vand. Rådfør dig altid med dyrlægen, før du afprøver en ny opskrift, og husk, at godbidder ikke må udgøre mere end 10 % af din hunds daglige foder.

Lidt saltfri kylling med lavt indhold af natrium, oksekød eller grøntsagssuppe, der fryses ned som isterninger, er en fantastisk godbid, der er sjov at jagte på gulvet. Du kan endda lægge nogle af disse smagfulde isterninger i vand eller tørfoder for at opmuntre din hund til at drikke mere.

Mosede bananer blandet med en smule yoghurt bliver til en frossen banangodbid, når det puttes i en isterningebakke. Og du kan gøre det endnu sjovere ved at lægge bananisterningen i en legetøjsbeholder til godbidder og så nyde den glade logrende hale, når din hund slikker og tygger sig vej til den opfriskende godbid.

Puppy playing with an ice cube

Græskargodbidder

En af favoritterne på listen over sommerens bedste frosne godbidder til hunde er græskargodbidder. En skefuld af denne orange grøntsag giver din hund fibre og vitaminer, der smager godt. American Kennel Club (AKC) gør opmærksom på, at du skal være omhyggelig og vælge naturlig græskar på dåse og ikke sødet eller krydret græskar, der er beregnet til græskartærter. Krydderier og kunstige sødestoffer kan være det rene gift for hunde.

Du laver godbidderne ved at blande en dåse græskar med ca. en kop usødet græsk yoghurt, en teskefuld honning og en moset banan. Kom blandingen i en isterningebakke af plast eller silikone med en ske, og sæt den i fryseren i ca. en time. Græskar er også fyldt med væske, så det er en fantastisk måde at sørge for, at din hund får nok vand på en varm sommerdag.

For hurtig nedkøling?

Når du skal køle din hund ned, er der et par ting, du skal huske på. Hos AKC anbefaler man, at du kun giver din hund små mængder vand ad gangen, efter den har været meget aktiv, så den ikke får drukket for meget på én gang, da det kan resultere i opkastning. Det bedste, du kan gøre, er et skabe et køligt sted indendørs eller et skyggefuldt område, hvor din hund kan hvile sig efter at have været aktiv i varmen.

Det er her, at de gammeldags almindelige isterninger bliver til den bedste godbid for din hund. Læg et par isterninger i drikkeskålen. Når din hund har slikket på isterningerne et par minutter, kan du fylde skålen op med frisk, koldt vand. Det er bedst at bruge knuste isterninger, da veterinærtandlæger mener, at isterninger kan forårsage brud på tænderne hos hunde, når de tygger på dem.

American Society for the Prevention of Cruelty to Animals® (ASPCA®) medtager citrusfrugter, sødemidlet xylitol, avokado og nødder på listen over fødevarer, som ikke er beregnet til hunde, så hold dig fra disse ingredienser, når du skal lave godbidder til din hund om sommeren. I de fleste tilfælde er jordnøddesmør og mælkeprodukter i små mængder ikke nogen fordøjelsesmæssig katastrofe. Hvis din hund imidlertid har fordøjelsesproblemer, skal du sikre dig, at ingredienserne i dine sommergodbidder ikke skaber irritation i fordøjelsessystemet.

Når du kigger efter mulige ingredienser til hjemmelavede hundegodbidder, så spørg din dyrlæge først for at være sikker på, at ingredienserne ikke påvirker de helbredsproblemer, som din hund måtte have lige nu. Hvis du ikke er helt tryg ved hjemmelavede godbidder, skal almindelige godbidder beregnet til hunde (eller hundefoder fra dåse), der er frosset ned i isterningebakker med vand, nok holde din hund beskæftiget og afkølet, når den slikker sig vej til den lækre godbid.

Når du laver sommerens frosne hundegodbidder, så del dine yndlingsopskrifter og gode idéer med dine venner, så alle de andre hunde i kvarteret kan køle ned hele sommeren.

Author

Chrissie Klinger

Relaterede Artikler