Kan min hund spise pizza?

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Åh nej! Du har lige fanget din hund med snuden dybt nede i en pizzabakke, og nu er du bekymret for, om din hund kan tåle pizza. Bliver min hund syg, hvis den gnasker i pizzabunden? Kan den tåle tomatsovs? Uanset om din hund bare har spist skorperester, eller om den har slugt en hel pizza med fyld, så er denne artikel vigtig for dig.

Er fyldet på en pizza dårligt for hunde?

Ost

Selv fedtfattige oste som mozzarella, som er den traditionelle pizzatopping, er ikke sunde for hunde, hvis det spises i for store mængder. Oste har typisk et højt fedtindhold og mange kalorier, hvilket kan føre til, at dit hunde får for mange kalorier.

Sauce

Hvad nu, hvis min hund lige har duppet snuden ned i pizzasaucen? Hvis dette er sket, så er den gode nyhed, at pizzasauce er lavet af modne tomater, som hunde sagtens kan spise. Det er de grønne dele, som blade og stilk, der gør hunde syge. Pizzasauce indeholder dog ikke kun tomater. Nogle af de andre ingredienser i pizzasauce, som f.eks. hvidløg og urter, kan være skadelige for din hund. Derudover er det værd at nævne, at mange købte pizzasaucer indeholder tilsat sukker.Ifølge RSPCA kan en usund kost bidrage til fedme, hvilket igen kan øge risikoen for, at din hund udvikler diabetes eller andre sundhedsproblemer.

Skorpen og dejen

Hvis din hund har spist pizzabund, er der grund til bekymring. Skorpen kan indeholde ingredienser, der er farlige for hunde at indtage, f.eks. løg, hvidløg og urter.

Hvis den har spist rå pizzadej er det endnu værre. Hvis din hund har spist af din rå pizzadej, skal du tage den med til dyrlægen eller en dyreklinik med det samme. Rå gærdej kan udvide sig i din hunds mave og forårsage alvorlige åndedrætsbesvær og potentielt rive væv op.Ifølge Kennel Club kan rå brøddej endda få din hund til at blive beruset. Dette skyldes det ethanol-biprodukt, som gæren producerer.

Ungt par sidder spiser pizza derhjemme på computeren, mens en beagle sidder på gulvet og ser på med store hvalpeøjne.

Kan hunde spise pizzatopping?

Hvis din hund har spist pizza med pizzatopping, er der grund til at være bekymret. Mange almindelige pizzatoppings, som løg og hvidløg, er usunde for hunde. Og nogle kan endde være giftige - for hunde. Derudover indeholder pepperoni, sardiner og pølser meget salt og fedt, hvilket kan forværre allerede eksisterende sygdomme.

Den vigtigste pointe er, at du aldrig bør give pizza til din hund, hverken som måltid eller som godbid. Hvis der blot er tale om et meget lille stykke pizza, så kan det give dem lidt maveproblemer, hvis de er følsomme over for mejeriprodukter, men i mange tilfælde vil det ikke påvirke hunden voldsomt. Hvis din hund har spist en stor mængde pizza, er der dog i højere grad grund til bekymring, og det er altid vigtigt at ringe til dyrlægen, hvis man er bekymret.

Husk på, at selv små stykker menneskeføde er fyldt med ekstra kalorier, som med tiden kan føre til vægtproblemer og en lang række problemer som følge af overvægt. Så hold din pizza uden for din hunds rækkevidde.

Forfatterbiografi

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, der tror på ords kraft og på, hvordan et budskab kan informere og endda ændre holdningerne for den tilsigtede målgruppe. Hendes forfatterskaber kan findes overalt på internettet og i trykte bøger. Hendes samlede forfatterskab omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ non-fiktion. Erin er en nørd inden for SEO-området og alt, hvad der har med sociale medier at gøre. Hun er uddannet fra Fairfield University med en kandidatgrad i Creative Writing. Du kan kontakte hende på twitter, @ErinOllila, eller læse mere om hende på http://erinollila.com.

 

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterede artikler

 • Hvorfor er antioxidanter vigtige?

  Dogs running Celler er under kontinuerligt angreb fra det man kalder ‘frie radikaler’. De frie radikaler er et ‘biprodukt’ fra kroppens egen forbrænding eller et resultat af eksterne faktorer som forurening.
 • Vådfoder vs. tørfoder til hunde: Hvad er bedst for din hund?

  Det er populært at "pynte" tørfoder med lidt vådfoder på toppen. Faktisk viser undersøgelser, at mange hunde og katte, der får diætfoder fra dyrlægen også får vådfoder købt i supermarkedet.
 • Hunde har andre ernæringsmæssige behov end mennesker

  Ifølge en undersøgelse af hjemmelavet foder til hunde og katte fremgår det, at over 90 procent af foderet var ernæringsmæssigt forkert sammensat og ikke tilstrækkeligt som foder til hunde og katte.
 • Er chokolade giftigt for hunde?

  Dogs running Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist.

Relaterede produkter

 • Prescription Diet™ Canine d/d™ Lamb

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine d/d™ Lamb er specielt sammensat til ernæringsmæssig støtte af hunde, der lider af hudproblemer og opkastning/diarré som følge af allergi.
 • Hill's® Prescription Diet d/d hundefoder med laks

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine d/d™ Salmon er specielt sammensat til ernæringsmæssig støtte af hunde, der lider af hudproblemer og opkastning/diarré som følge af allergi.
 • Hill's PRESCRIPTION DIET b/d tørfoder til hunde med kylling

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> b/d™ Canine er et fuldfoder til ernæringsmæssig støtte af hunde, der udviser ændringer i adfærd i forbindelse med aldring af hjernen.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.