Hunde i bilen i sommervarmen

$authorText
$readingTime

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Mange hunde elsker at køre i bil, brisen i ansigtet, solen på pelsen og nye spændende dufte. Derfor tager du nok også din hund med dig, hver gang det er muligt. Dette betyder også desværre, at det kan blive nødvendigt at efterlade den i bilen. Men er det egentlig sikkert? Og hvad bør du gøre, hvis du ser en hund i en bil i sommervarmen? Det kan du læse mere om her.

Hvor hurtigt bliver det for varmt eller koldt for en hund?

Dog in drivers seat of green vehicle with windows open partlyPå en mild sommerdag med omkring 20 grader kan der hurtigt blive mere end 46 grader i bilen. Ifølge et studie i tidsskriftet pediatrics: https://pediatrics.aappublications.org/content/116/1/e109 kan temperaturen stige voldsomt på bare 30 minutter. Hunde kan få hedeslag, når deres kroppstemperatur når 39 grader. 

Det hjælper desværre ikke meget at parkere i skyggen og åbne vinduet på klem, da biler fungerer som varmeledere som forøger temperaturen. 

Ifølge American Society for the Prevention of Cruelty to Animals kan det dog være lige så farligt at efterlade sin hund i en iskold bil som en brandvarm. Når varmen ikke kører i bilen, kan bilen nærmest blive til et køleskab og kulden kan forårsage hyperthermi hos din hund.

Er det sikkert at efterlade min hund i bilen?

Generelt er det ok at efterlade hunden i bilen i max 5 minutter, når temperaturen udenfor er over frysepunktet og under 20 grader.

Her er nogle tips til, hvordan du sørger for at hunden er i sikkerhed:

 • Parker i skyggen og åben vinduet på klem
 • Sørg for ikke at være væk mere end 5 minutter
 • Hvis du har en passager med kan du lade dem blive i bilen og dermed lade aircondition systemet køre

Alternativer til at efterlade hunden i bilen

Woman petting dalmatian in the back of her car.Du kan altid spørge, om det er muligt at tage hunden med ind. Der er flere butikker, der tillader dette og skal du ud og spise, kan du sidde ude sammen med hunden.

Hvis du har en passager med dig, kan du også bede ham eller hende vente udenfor i skyggen med din hund. 

Det sikreste valg er dog at lade hunden blive hjemme på de meget varme eller kolde dage, særligt hvis du skal besøge et sted, hvor du ikke må medbringe hunden.

Hvad gør du, hvis du ser en hund, der er efterladt i en varm bil?

Hvis du ser en hund, der er blevet efterladt i en varm bil- husk at blot 20 grader er nok til at skabe meget høje temperaturer i bilen, bør du først forsøge at finde hundens ejer. Skriv bilens nummerplade og model ned og bed en medarbejder i butikken eller restauranten om at hjælpe med at finde ejeren.

Hvis ikke det er muligt at finde ejeren, bør du kontakte politiet eller Dyrenes Beskyttelse. Du bør ikke bryde ind i bilen.

Tænk på din hunds sikkerhed

Selvom det er sjovt at tage din hund med på ærinder, er dens sikkerhed det vigtigste. Selvom det kan være ok at efterlade hunden i bilen i korte perioder, er det som regel bedst at lade den blive hjemme.

Related Articles

Related products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blanding af ingredienser og et lavt fedtindhold. Sammensat til at hjælpe din hund med at opnå en sund vægt med forventningen om et længere liv. </p>