Sådan laver du en forhindringsbane til din hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Du elsker at bruge tid sammen med dine hunde, og selvom en forhindringsbane ser sjov ud, så kan projektet virke uoverskueligt. Heldigvis har du måske allerede materialer og udstyr til en hjemmelavet træningsbane i huset. Det er ligegyldigt, om din hund er uøvet, eller at du ikke har erfaring med hundetræning. Mange tricks er nemme at lære selv. Træn med enkelte spring, agility vævebaner og tunneler, så vil I begge ligne professionelle på ingen tid.

Før du opretter en hundeforhindringsbane skal du overveje nogle få ting. Først skal du sørge for at have plads nok og ekstra sikkerhedsafstand omkring hver forhindring. Dine designede forhindringer skal let kunne falde sammen, så din hund ikke bliver skadet under øvelsen. Vær tålmodig med din hunds træning, og I vil begge have en positiv oplevelse. Husk også, at du ikke bør bygge for høje forhindringer til utrænede hunde samt tænke på, at hop kan være belastende for hundens led.

At springe over forhindringer

Springøvelser er gode til nybegyndere. Måske har du en vaskekurv og en gardinstang, hvilket er det eneste, du behøver for at lave det første lille spring til din ven.Labrador mix dog jumping through hula hoop that girl in gray sweater holds up.

Har du en hula hop ring eller fleksi ble bøjelige skumgummirør? Disse kan klappes sammen og bøjes nok til at de er brugbare.Når du træner hunden, kan du holde ringen i den ønskede højde, mens du beder hunden om at springe igennem.

Alt udstyr skal være sammenklappeligt, så hunden ikke kan komme til skade.

Slalom forhindringer

Har du små orange kegler fra dengang dine børn spillede fodbold? Disse er perfekte til at træne hunden i slalom. Placer keglerne, som du ville gøre det til fodboldtræning.

Keglerne skal være stabile, så de ikke vælter, når hunden løber forbi dem. .Præcis som med springene skal de dog være lette nok til, at han kan mærke, hvis han løber ind i en. Placer dem ikke for tæt sammen eller for langt fra hinanden.

Start langsomt ved at lade ham gå gennem keglerne, før du prøver at få hunden til at løbe igennem banen. Du kan enten træne ham ved at gå ruten med ham i snor gennem keglerne og belønne ham, når han fuldfører opgaven. Du kan også have en godbid i hånden og få ham til at følge efter den. Sørg for at bruge konsekvente verbale kommandoer eller håndtegn under træningen, så hunden vil forbinde dine kommandoer med de handlinger, du beder ham om at udføre.

Tunnel forhindringer

Der er mange muligheder for at skabe en tunnel med husholdningsartikler. Har dine børn legetunneler, de er vokset fra? Disse sammenklappelige letvægtskorridorer er perfekte til hundetræning. Som ekstra fordel kan de nemt opbevares på et lille areal.

Hunde, der er helt nye til tunneltræning, kan finde den samme nydelse i en papkasse uden bund. Du skal muligvis give ekstra support til kasse-træningen, når din hvalp bruger den. Du kan altid starte med kortere tunneler, ikke mere end fire eller fem meter lang, indtil han bliver vant til ideen om at gå igennem den.

Hvis din hund aldrig tidligere har praktiseret nogen træningsøvelse med tunneler, kan han være tøvende med at prøve det. Bare vær opmuntrende. Kom på dine hænder og knæ, gå selv gennem tunnelen, og din hund vil følge efter. Du kan også prøve at placere godbidder på forsiden, midten og enden af tunnelen for at tilskynde din nye atlet til at gå igennem. Igen, med al anden træning, være konsekvent i dine verbale kommandoer for at hjælpe din hvalp med at forstå, at du vil have ham til at gå gennem tunnelen.

Ramper

Ramper kan være en anden sjov tilføjelse til din hunds forhindringsbane. Nogle store krydsfiner plader og blokke kan udgøre en simpel rampe til din hund. Men for at holde din hund tryg under brugen, skal du være sikker på at materialet er forsvarligt forankret, så de kan modstå alle din hunds bevægelser.

Rækkefølgen kan ændres

Når din hund begynder at vænne sig til hver forhindring og adlyder dine verbale kommandoer eller håndbevægelser, skal du ændre forhindringernes rækkefølge. Dette vil hjælpe ham med bedre at forstå, at hver forhindring har sine egne kommandoer, snarere end blot at følge den sædvanlige rute.

Vil du gøre tingene lidt sjovere? Tilføj et par ekstra ting til din hund forhindringsbane, såsom at få ham til at hente en tennisbold til dig i slutningen eller hoppe ind i en tom børnepool for at hente et stykke legetøj.

Ligegyldigt hvordan du laver din forhindringsbane, så vil din hund med garanti more sig. Hunden vil også få masser af motion og det vil more dig at se din hund tackle forhindringerne. Efter et stykke tid kan du begynde at tage tid på ham for at se, hvor hurtigt han kan manøvrere sig igennem banen; måske han kan blive helt professionel.

Forfatter biografi

Erin Ollila

Erin Ollila

 

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, der tror på ordets magt. Hendes artikler findes overalt på internettet og på print. Læs mere om hende på http://erinollila.com.

 

Relaterede Artikler

 • Adfærdstræning til din hvalp

  Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel.
 • Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

  At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer.
 • Hund og ny baby

  Dogs running Med de rigtige forberedelser bør det ikke skabe problemer at lade en hund og en baby være sammen.
 • Tidlig opdragelse  

  Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt.