Sundhedsrisici ved at overfodre din hund

$authorText
$readingTime

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Farerne ved overfodring

Præcis som mennesker er det vigtigt for hunde at spise en kost, der består af den rigtige balance mellem essentielle vitaminer, næringsstoffer og mineraler, hvis deres krop skal kunne fungere optimalt, Hunde der ikke får en balanceret kost kan få knogledeformiteter eller nedsat knogledensitet på grund af manglende kalcium og fosfor, fortæller dyrlæge Sarah Carter. Det er vigtigt, at sikre sig at din hund får den korrekte mængde foder, da overfodring kan skabe helt andre sundhedsproblemer som især overvægt, som kan være svært at håndtere.

“En overvægtig hund er ikke sund. Den har ofte mindre energi og har sværere ved at bevæge sig for eksempel, når den skal gå tur eller op og ned ad trapper”, siger Dr. Carter. Hun fortsætter: “ En hund der kan hoppe og løbe er meget gladere og har det bedre både fysisk og psykisk”.

Overvægt kan også medføre diabetes og betændelsestilstande såsom gigt. De ekstra kilo kan også gøre det sværere for hunden at komme sig ovenpå eksempelvis et brækket ben. Hunde af alle racer kan blive overvægtige, men risikoen er større hvis hunden ikke får tilstrækkeligt med motion og indtager for mange kalorier.

Hvis du er i tvivl om din hund er overvægtig, bør du kontakte din dyrlæge, som kan anbefale det foder, der passer din hunds behov bedst.

Relaterede Artikler

Relaterede produkter