Sådan plejer og bader du din kat

Udgivet af
Læse tid

Enhver der har kat ved, at de er omhyggelige pelsplejere. De fleste katte vil bruge en stor del af dagen på pelspleje, men nogen gange kan de have behov for lidt ekstra hjælp – for eksempel hvis de har været skadet, eller hvis lange hår bliver sammenfiltret. Så du bør vende din kat til, at blive håndteret og børstet så tidligt som muligt (jo tidligere du starter, desto nemmere vil det blive for dig på lang sigt).

 1. Det er bedst, at børste din kat når den er træt og afslappet. Hvis din kat ikke ser ud, som om den kan lide at blive børstet så bare start med lidt ad gangen , så vil dens tolerance snart øges. Husk at give rigeligt med kærlighed og ros til din kat efter hver pelspleje session – så vil den måske begynde at opfatte pelspleje sessionen som noget ekstra rart.
 2. Hvis du har en langhåret kat, så brug en kam til at børste dens pels. Begynd med dens favoritsteder (som regel hage og hoved) fortsæt derefter til andre områder. Hvis du løber ind i filtrede områder, bliver du måske nødt til at klippe dem af ved brug af en saks.
 3. Hvis din kat er korthåret, kan du børste den med en børste af gummi. Husk at gøre børsten fugtig før du starter med at børste, da det vil hjælpe med at fange løse hår og forbygge, at de flyver rundt.
 4. Skulle din kat have behov for et bad, så sørg for at have noget kattevenligt shampoo klar. Luk derefter alle døre og vinduer og sørg for at rummet er lunt.
 5. Hvis katten er bange eller overvældet af størrelsen på badet, så prøv at benytte en skål eller vasken i stedet. Omkring 10 cm lunken vand er rigeligt – eller bare lige over kattens poter.
 6. Start med at rense din kats ører før du kommer den i vandet. Tør kattens ører med et stykke vat, som er fugtet med lunkent vand. Rengør kun de synlige områder af din kats ører og forsøg aldrig at rense ørekanalen.
 7. Red eller børst din kat før du kommer den i bad – dette vil hjælpe med at skille sig af med løse hår.
 8. Tag et par gummihansker på og løft din kat op i det lave lunkne vand (understøt katten med den anden hånd).
 9. Gør din kats ryg, mave og ben våde med et lille plastikbæger (vær forberedt på at katte kan gå i panik, hvis du bruger en håndbruser).
 10. Tilfør katten shampoo og masser den blidt for at fordele det jævnt over hele katten før du skyller det ud igen. Anvend ikke for meget shampoo, da det bliver for svært at få skyllet ud igen. Shampooen er lavet så den ikke irriterer kattens øjne og ører, men prøv at undgå disse områder alligevel.
 11. Sørg for at have et rart og varmt håndklæde klar til at tørre din kat efter sæben er skyllet ud.
 12. Bliv ikke overrasket over at din kat begynder at soignere sig straks efter, det er bare dens måde at sætte pelsen på, som den kan lide det.

Husk at du ikke skal give din kat regelmæssige bade, da det kan forstyrre den naturlige balance af olier i huden og pelsen. Men et lejlighedsvist bad er fint, f. eks. hvis den har rullet sig i noget snavs, som den ikke selv kan rense sig for.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>