Forstå din kats hale-sprog

Published by
Læse tid

Din kats hale kan fortælle dig, hvilket humør katten er i. Læs vores hurtige guide til at blive klog på kattens hale som humørindikator.

Halen lige i vejret. Når katten bevæger sig rundt med halen lige i vejret udtrykker den selvtillid og tilfredshed. En hale der peger lige i vejret signalerer glæde og venlighed. Hold særligt øje med halespidsen – et lille vip kan betyde, at katten er i særligt godt humør.

Halen bøjet som et spørgsmålstegn. En bøjet hale betyder, at katten er i et legesygt humør.

Hale der hænger. Pas på. En hale der hænger lige ned kan være udtryk for agression hos katten. Dog har nogle raser som eksempelvis persere tendens til at have hængende hale uden årsag.

Halen mellem benene. Når kitten har halen mellem benene er det et tegn på frygt eller underdanighed. Det betyder, at noget gør din kat nervøs.

Oprejst pels på halen. Hvis din kats hale ligner en piberenser betyder det, at katten er meget arrig og bange. Katten puster sig op for at se større ud og dermed skræmme farene væk.

Halen pisker hurtigt fra side til side. En hale der svinger hurtigt fra side til side indikerer frygt og aggression hos katten. Betragt dette som et advarselstegn til at lade katten være, hvis du vil undgå at blive revet eller bidt.

Halen svingende fra side til side. Når kattens hale svinger langsomt fra side til side betyder det oftest, at katten fokuserer på noget. Du kan måske se disse bevægelser, når din kat lægger an til at angribe sit legetøj eller et stykke mad, som er røget ud af skålen.

Halen rundt om en anden kat. Når katten vikler halen rundt om en anden kat, er det det samme, som når du har armen om et andet menneske. Det betyder venskab.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>