De historier, som din kats hale fortæller

Udgivet af
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Din kat bruger kropssprog til at kommunikere, hvordan den har det. Din kat bruger sin krop til at signalere, hvordan den har det. Det kan være kropsholdning, ørernes position, ansigtsudtryk og selvfølgelig den altid udtryksfulde hale. En kats hale kan fortælle dig meget om, hvad der foregår i dens hoved, og er en god indikator for dens humør. Brug lidt tid på at observere din kats adfærd. Så vil du og du få en fornemmelse af de fortællinger, som halen fortæller.

Det giver sig selv, at de signaler, katten viser via kropssprog, skal fortolkes i en helhed med alle andre signaler og at der skal tages højde for konteksten. Men som hovedregel kan følgende tegn hjælpe dig med at forstå din kat bedre.


Position: høj. Når din kat holder halen højt oppe i luften, mens den bevæger sig rundt i sit territorium, udtrykker den selvtillid og tilfredshed. Battersea Cats Home fortæller, at en hale, der stikker lige op, ofte betyder, at din kat forventer noget fra dig, f.eks. at du giver dem deres yndlingslegetøj eller kattemad. Og hold øje med spidsen af en oprejst hale; et lille ryk kan betyde, at den er meget tilfreds.

Stilling: buet som et spørgsmålstegn over ryggen. Det kan være en god ide at overveje en pause fra de daglige gøremål for at lege med din kat, hvis du bemærker, at dens hale er bøjet. Denne halestilling signalerer ofte, at katten er legesyg og dermed klar til at dele noget sjov med dig.

Position: lav. Pas på! En hale, der vender lige nedad, singlarer, at katten er utilfreds og kan være et tegn på, at den er vred. Du skal dog være opmærksom på, at visse racer, f.eks. persere, har en tendens til at bære halen lavt uden nogen bagvedliggende årsag.

Position: Halen er viklet rundt om fødderne og/eller benene. Du vil ofte se dette, når din kat er på vagt over for noget.

Placering: gemt væk. Når katten trækker halen tæt ind til kroppen, signalerer det frygt. Der er noget, der gør din kat bange.

Stilling: oppustet. En hale, der minder om en piberenser, signalerer, at din kat er meget ophidset og/eller bange og forsøger at se større ud for at afværge fare. Du må ikke forsøge at røre din kat, når halen befinder sig i denne tilstand, hvis du gør det, vil du formentlig få én over nallerne.

Stilling: Rokkende hale. Hvis din kat rykker halen hurtigt frem og tilbage, er det ifølge PDSA et tegn på, at den er ked af det eller vred. Din kat kan blive aggressiv, så betragt det som en advarsel om, at du skal holde dig væk.

Position: svingende hale. En hale, der svajer langsomt fra side til side, betyder normalt, at din kat er fokuseret på en bestemt genstand. Denne halestilling er typisk lige inden din kat kaster sig over et stykke legetøj, eller når den kigger på en fugl uden for vinduet.

Stilling: omsvøbt om en anden kat. En hale, der er viklet rundt om en anden kat, udtrykker venskab og hengivenhed, på samme måde som du kan vise hengivenhed ved at lægge armen om et menneske.

Relaterede artikler

Relaterede produkter