At flyve med din hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Nøglen til at flyve med din hund er forberedelse. Vær sikker på, at du kender karantænebestemmelserne i det land, du skal rejse til. De kan være helt op til 6 måneder, hvilket er meget længere, end de fleste mennesker har til deres ferier! Du kan læse mere om generelle regler for rejser med kæledyr i Europa på www.Defra.gov.uk

Kabine eller lastrum?

Hvis din hund er lille, kan du måske tage ham med ind i kabinen ombord på flyet, så længe transportkassen er godkendt af flyselskabet og overholder retningslinierne for medbragt håndbagage. De fleste hunde skal dog rejse i en transportkasse i lastrummet. Flyselskaberne kræver en transportkasse, som er stor nok til, at din hund kan stå op og vende sig rundt. Forhør dig hos flyselskabet om de påkrævede mål.

Giv besked på forhånd

Vær sikker på at give flyselskabet besked i god tid. Faktisk er det bedre at spørge til flyselskabets regler, før du bestiller billetten. Nogle vil ikke transportere hunde på bestemte tider af året eller sågar på bestemte tider af dagen.

Vær sikker på, at hunden er luftet, før du rejser

Før du flyver, er det vigtigt, at din hund har fået en god gåtur og været på toilettet. Kom strimler af avispapir i bunden af transportkassen, da den højst sandsynligt vil urinere under transporten, også selvom den ikke gør det normalt. At flyve kan være en skræmmende oplevelse, og hunden vil ofte miste kontrollen, fordi den bliver bange.

Mad og drikke

Der er mange diskussioner om, hvorvidt det er en god idé at komme mad og vand i transportkassen. På den ene side virker det fornuftigt, fordi den kan bliver tørstig eller sulten, specielt hvis der er forsinkelser. På den anden side, vælter det måske og sviner transportkassen til. Det vil måske forøge chancen for, at den skal på toilettet, og kombinationen af stress og mad kan også føre til dårlig mave. En hund kan gå i mange timer uden mad og vand, men hvis du er i tvivl, så spørg din dyrlæge hvad han eller hun vil anbefale og spørg flyselskabet, hvad deres politik er. Hvis du medbringer vand, overvej da at fryse det før du tager af sted. Det vil gøre det mindre sandsynligt, at det vælter under lasten.

Mærkning

Vær sikker på, at din transportkasse er klart mærket på ydersiden. Kom reflekterende tape på den for at gøre den nemmere at genkende og vær sikker på at have dine oplysninger og din hunds navn hæftet på transportkassen. Tro det eller ej, det kan også være en god idé at skrive hvilken vej på kassen, der skal vende op ad! Vedlæg instruktioner i transportkassen i tilfælde af længerevarende forsinkelser. Nogle flyselskaber vil måske tillade, at du ser din hund blive fragtet ombord. Andre vil måske give dig besked, når den er kommet ombord.

Andre overvejelser

Hvis du har mellemlandinger undervejs, undersøg da, om der er mulighed for at give din hund en hurtig toiletpause. Det er muligt at give din hund noget beroligende før en flyvetur, men du bør aldrig berolige dit dyr uden først at konsultere din dyrlæge.

Relaterede Artikler