Sådan vælger du det bedste navn til din hund eller kat

Udgivet af
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

En del af det spændende ved at få en hund eller kat i familien er at finde et navn til dit nye familiemedlem med pels. Det faktisk også er en vigtig del af tilknytningsprocessen.

Dit kæledyrs navn skal både "passe" til dyret, og det skal være et navn, som du selv kan lide, da du vil sige navnet i mange år fremover. Hvis du griber navngivningen an med et positivt sind, vil du helt sikkert kunne finde det perfekte navn til din nye ven!

Forskning

Når du skal vælge navn til din hund, er det en god idé at fokusere på navne der ikke er forvirrende eller svære at lære for din hvalp. PetMD påpeger følgende: "Mange hundetrænere foreslår, at man giver hundene navne, som er lette at udtale (for mennesker) og lette at lære (for hunde)". Ifølge PedMD er navne med højst to stavelser de mest populære. Derudover er det en god idé at undgå navne, der lyder som "nej", da det vil kunne forvirre din hvalp under hundetræningen.

Det er bredt kendt, at katte ikke er nemme at træne, hvilket dog har den fordel, at du vil skulle tilbringe mere intens tid med din adopterede killing. Derudover bør det nævnes, at de reagerer bedst på navne med en eller to stavelser. En sjov måde, du kan lege med mulighederne på, er ved at give dem et længere navn, men bruge et forkortet kælenavn. Hvis du vælger et kælenavn, skal du sørge for at bruge det oftere end dit kæledyrs rigtige navn. Hunde og katte vil ikke kunne forstå forbindelsen, hvis de får to navne. Børn har en tendens til at føle, at de har jogget i spinaten, når deres fulde navn nævnes. Når det kommer til kæledyr, forstår de kun dit tonefald, og det vil ikke gavne nogen af jer, at dit kæledyrs fulde navn får en negativ undertone.

Gul labrador-hvalp og kvinder giver hinanden highfive i parken ved solnedgang.

Temperament og fysiske kendetegn

Det kan tage et par dage, før du endeligt beslutter dig for kælenavnet til dit kæledyr, men bare rolig - denne proces giver dig tid til at opdage din nye pels-babys personlighed. Hvem ved, måske vil denne tid gøre det nemmere, og du ender med at kalde dit kæledyr for snorkefrans, søde eller noget helt tredje.

I nogle tilfælde skal man blot kigge en enkelt gang på sit kæledyr, for at det er tydeligt, hvad man skal kalde det. For eksempel når grå katte har fået navnet Smokey, og sorte hunde hedder Midnight. Det er en rigtig god metode, og den giver nogle søde resultater som Mustache og Patches.

Vælg et tema

Når du er i gang med at finde navne til et eller to kæledyr, så forestil dig, at du skal finde på navne til et helt kuld! Ansatte på dyreinternater vælger hele tiden nye navne til deres hunde og katte. En af deres metoder er at vælge et tema for hvert kuld.

Musikgenrer er én idé og det er et tema, der giver et uendeligt antal navne, herunder klassiske komponister (Bellini, Stravinskij), guitarlegender (Jimi Hendrix, Eddie Van Halen) eller popstjerner (Madonna, Elvis). Andre temaer kunne være, sportsudøvere, forfattere, fiktive figurer, tv- eller filmstjerner, blomster og træer.

Og listen stopper bestemt ikke her: Fødevaregrupper er en skattekiste af mulighder! For ikke at nævne muffins, popcorn og donuts. Du kan også udvide din søgen, så den også omfatter drikkevarer: Cappuccino, Seltzer og Whiskey, er gode og stilrene navne.

De steder du har besøgt

Folk opkalder ofte deres børn efter betydningsfulde steder, så hvorfor ikke gøre det samme med et kæledyr? Elsker du at rejse til verdens mode-hovedstader? Prøv med Milano, Paris, Tokyo, New York eller London. Har du rejst verden rundt? Hvilke steder har inspireret dig?

Lille kattekilling gemmer sig bag en dug med en fod ude.

Et andet godt råd, i følge flere dyreinternater, er at give situationsbestemte navne - det vil sige at vælge et navn, som er baseret på det sted, hvor kæledyret blev fundet. Et eksempel kunne være en hund, der er opkaldt efter den biltype, som den gemte sig under, f.eks. en Buick, eller en kat, der opkaldes efter det træ, den sad fast i, hvorfor navnet kunne være Eg eller Birk.

Gør navnet personligt

Når du har besluttet dig for et navn, er det tid til at træne dit kæledyr, så det rent faktisk reagerer på dets nye navn. Start med at skabe positive associationer til din hundehvalps navn i forbindelse medtræningsøvelser.Dette anbefales af Best Friends, som også fremhæver, at det er en god idé at bruge godbiddere som belønning.

For katte er det nødvendigt at følge en lidt anderledes proces, da de ikke skal trænes på samme måde. Din katteven vil dog også reagere på sit navn, når det er forbundet med positiv elementer, f.eks. kram, godbidder og legetid.

Når du har besluttet dig for det perfekte navn til dit kæledyr, kan du personliggøre f.eks. hundesnoren eller madskålen ved at få navnet broderet eller trykt.

Og glem ikke, at hvis du simpelthen ikke kan finde noget navn, så skal du ikke holde dig tilbage med at finde babynavnebøgerne frem eller søge efter inspiration på internettet. Der findes uendeligt mange kreative og smarte navne til kæledyr!

Forfatterbiografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er skribent, mor og mangeårig kattejer - med to Russian Blue-katte, der styrer huset med hård hånd. Hendes tekster er publiceret i Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, hvor hun skriver om kæledyr, graviditet og familieliv. Find og følg hende på Instagram og Twitter: @brovelliobrien

Relaterede artikler

 • Microchipping: The Facts

  The government has announced that as of April 2016, all dogs in the UK must be microchipped by law. Many owners don’t necessarily know how microchipping works though and this can lead to the system breaking down, so Hill’s has laid out the facts in one easy reference guide.
 • Er din hund i god form?

  Dogs running Kroptilstandsscore er et mål, som fortæller dig om din hund er på eller over sin idealvægt. En af måderne dyrlæger checker din hunds kropstilstandsscore er ved at føle hvor let de kan mærke ribbene.
 • Sommerferien er slut: Hjælp din hund eller kat med at være alene hjemme

  Ferien er slut, og hverdagen er startet for de fleste. Har du overvejet, hvordan jeres travle skema med arbejde, skole og fritidsaktiviteter påvirker din hund eller kat? Din hund eller kat har nydt godt af familiens fulde nærvær hele sommeren.
 • Pet Food Storage Tips

  Where you store your cat and dog food can make a big difference in the quality and freshness once it is opened. Here are some common questions and recommendations for optimal storage for all of Hill’s dry and canned cat and dog food.

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  Buy Now »
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>
  Buy Now »