Denne kat egner sig bedst til at bo i lejlighed

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Da du kommer til at dele bolig med din kat, bør du overveje at anskaffe en kat, der er særligt egnet til din livsstil såvel som din bolig. Hvis du bor på lidt plads, er det vigtigt at vide hvilke katte, der er bedst egnet til mindre lejligheder.

Nogle katte trives i mindre omgivelser (og det afhænger ikke altid af kattens størrelse), mens andre, eksempelvis dem med meget energi, vil trives bedre i større rum.

Følgende racer er gode lejlighedskatte, men sørg for, at den kat, du vælger, også er kompatibel med dig på andre måder.

Små boligarealer

Hvis du og din kat skal bo tæt, skal du lede efter en kat med et afslappet temperament, der vil kunne lide at være tæt på dig hele tiden.

ragdoll with bright blue eyes

Persere, en af de mest populære katteracer, er - ifølge Cat Fanciers' Association - særligt velegnede som lejlighedskatte på grund af deres blide, tilpasningsdygtige personlighed. Hvis du har gæster, vil en perser være føjelig og ikke forstyrre selskabet. Men med persere vil du muligvis være nødt til at budgettere med større dyrlægeudgifter end gennemsnittet, da denne race har en tendens til at have sundhedsmæssige problemer. Ragdoll er også et godt valg, for selvom hun er en stor kat, er hun omgængelig og afslappet, hvilket betyder, at hun ikke bliver gnaven, hvis du altid er der. En korthåret mulighed er også Burmeseren; som er venlig og kommer godt ud af det med børn og hunde.

Mellemstore til store boligarealer

Katte med et højt energiniveau, der har brug for plads til at løbe rundt, og katte, der har behov for at kunne trække sig tilbage, foretrækker begge rummelige boliger, der giver dem "mig-tid."En sjov og trofast race er Siameseren (men den er en "super-kradser", så tjek hellere DIY kradsetræer.) Da den er en højlydt kat, fungerer et større boligareal bedst for derved at kunne holde støjniveauet nede. Andre aktive racer, der trives i større rum, er Russian Blue, der elsker at lege apport, og Bengalkatten, en snakkesalig kat, der har et højt energiniveau igennem hele sit liv - og ligner en leopard!

Adoption af en kat fra et internat

Forhør dig hos dit lokale internat om hvilke katteracer og -typer, de har. Selvom nogle fuldblodsracer kan være mere forudsigelige af natur, kan det være lige så fordelagtigt at adoptere en blandingsrace - og almindeligvis har disse også færre arvelige sygdomme. Ofte vil de udvise de kendetegn, man forbinder med deres mere dominerende race, men heldigvis kan du virkelig få et indblik i hvordan katten interagerer i særlige rum. Katte i internater placeres ofte i større rum, hvor de kan motionere og lege. Du kan se, hvordan de interagerer med rummet for at få en bedre fornemmelse af, hvordan de ville indfinde sig hjemme hos dig. Hvis katten har tendens til at holde sig tæt op ad væggene og gemme sig på afskærmede områder, er hun sandsynligvis mere velegnet til en mindre lejlighed, hvor hun vil føle sig tryg og godt tilpas. Men hvis du ser den klatre på ting og fare rundt i hele lokalet, er den mere eventyrlig og vil sandsynligvis elske at have plads til at boltre sig på og udforske i et større hjem. Uanset hvilken kat du beslutter dig for at adoptere, kan du hjælpe den med at tilpasse sig sine omgivelser ved at give hende alle de essentielle fornødenheder.

Russian blue cat with green eyes lies on side.

Sådan forbereder du dit hjem til en kat

En lejlighed med mange vinduer giver din kat masser af muligheder for at løbe, springe og kigge ud ad vinduet. Hvis din lejlighed er lille og hyggelig, finder katten masser af steder, hvor den kan rulle sig sammen og få sig en lur. Din kat vil have brug for et privat domæne (og det vil du også) - uanset kvadratmetermålet. Som du kan se her VetStreet elsker katte små rum, hvor de kan ligge lunt og godt og føle sig trygge, og hvis din lejlighed er stor, er det særlig vigtigt at sørge for, at din kat får sine egne steder, som hun kan gøre krav på. Det kunne f.eks. være en eller to strategisk placerede papkasser, et hjørne af dit skab eller under et bord eller en seng.

Vær især opmærksom på antallet af vinduer, der er tilgængelige for katten. Hvis din lejligheden ikke har mange vinduer, kan en altan eller en terrassedør også fungere fint som et rum med katteudsigt. (Af hensyn til din kats sikkerhed skal du sikre alle døre og vinduer, inklusive terrassedøre, for at sikre, at den ikke kan falde ud eller stikke af). Hvis vinduerne eller dørene vender ud mod en travl gade eller et grønt område fyldt med træer, blomster og fugle, har du ramt den helt store kattejackpot!

Gulve uden tæpper, f.eks. gulve i træ, er lettere at holde fri for kattehår, men kræver hyppig støvsugning. Hvis du vælger denne løsning, skal du sørge for, at din kat har masser af bløde sovepladser i lejligheden. Invester f.eks. i en blød sofa eller en stol (der selvfølgelig er stor nok til både dig og din kat). Din pelsbaby kommer til at dele din seng med dig, hvilket betyder, at du skal investere i store bløde puder og bunker af tæpper.

Inden du underskriver på den stiplede linje, skal du bekræfte med udlejeren, at det er tilladt at have kæledyr i lejligheden. Læs det, der er skrevet med småt på lejekontrakten for at se, hvad dit ansvar er som kæledyrsejer. Nogle udlejere og udlejningsbureauer kræver et yderligere "depositum for kæledyr" til dækning af eventuelle uheld, og du har ikke lyst til at løbe ind i flere ubehagelige overraskelser hen ad vejen.

Ved at overveje hvilken bolig, der passer bedst til din livsstil, og hvilke katte, der er bedst egnet til at bo i lejlighed, vil du og din nye sambo leve lykkeligt til jeres dages ende!

Forfatterbiografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien er skribent, mor og mangeårig kæledyrsforælder - med to Russian Blue-katte, der styrer huset. Hendes tekster optræder også i What to Expect Word of Mom, xoJane, Fit Pregnancy og på Care.com, hvor hun skriver om kæledyr og familieliv. Find og følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien

 

Relaterede artikler

 • Lopper og orm

  Killingen elsker al den opmærksomhed og omsorg, den får fra dig og din familie og venner, men ikke opmærksomheden fra parasitter.
 • Sådan plejer og bader du din kat

  154502253 Enhver der har kat ved, at de er omhyggelige pelsplejere. De fleste katte vil bruge en stor del af dagen på pelspleje, men nogen gange kan de have behov for lidt ekstra hjælp – for eksempel hvis de har været skadet, eller hvis lange hår bliver sammenfiltret.
 • Renlighedstræning af killingen

  Få tips til hvordan du kan holde din killing ren
 • Adoption af en voksen kat

  Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...).

Relaterede produkter