Fem tips til at få katte til at lade være med at hvæsse kløer i møblerne

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Der findes mange tips til, hvordan man håndterer en kat, der hvæsser kløer. Vi har udvalgt de fem bedste tips for at hjælpe dig. Hvis du har flere tips, håber vi, at du vil dele dem andre på vores Facebook-side!

1.

Du kan ikke få katten til at holde op med at hvæsse kløer, - så det er der ingen grund til at prøve. Katte hvæsser kløer af flere årsager. De gør det blandt andet for at bevæge sig og for at afmærke territorium. De har små kirtler i deres poter, der efterlader en lugt som mennesker ikke kan lugte. En tredje grund til at katte hvæsser er, at det føles rart. I stedet for at stoppe din kat, når den hvæsser kløer, kan du bruge din energi på at finde mere egnede steder til at gøre det.

2.

For at give din kat et alternativ skal du finde noget, den kan hvæsse kløer på, uden at det generer dig. Et kradsebræt er et godt alternativ, men kontroller, at det er solidt nok til en voksen kat, der hvæsser kløer. Hvis brættet begynder at rokke, kan du være ret sikker på, at katten vil huske det og holde sig væk fra det. Start med at placere kradsebrættet tæt på et sted, hvor katten normalt hvæsser kløer, og hvis du ser, at den gør klar til at hvæsse dem på andet end brættet, skal du blidt dirigere katten i den rigtige retning. Beløn katten med godbidder, når den træffer det rigtige valg.

3.

Hvis du ikke kan være konstant på vagt, og katten bliver ved med at hvæsse kløer på et bestemt møbel, kan du forsøge at dække den del til med noget, katten ikke kan lide. Brug for eksempel dobbeltklæbende tape for at gøre overfladen klæbende. Eller dæk området med stanniol for at gøre overfladen ukomfortabel.

4.

Der kan siges meget om at straffe katte, både verbalt og fysisk, og det er generelt ikke positivt. Men hvis du har brug for at give din kat en håndfast besked om, at det er forbudt at hvæsse kløer et bestemt sted, kan en sprøjte med vand være nyttig. Et hurtigt vandsprøjt vil ikke skade katten, men vil give den en klar om, at det ikke accepteres, at den hvæsser kløer på en bestemt genstand.

5.

Vær tålmodig. Katte er vanedyr, og du vil nok gerne have katten til at holde op med at ødelægge dine møbler med det samme. Hvis du farer for hårdt frem og bliver gal, kan det påvirke jeres forhold, og ikke til det bedre. Hvis problemet med at hvæsse kløer fortsætter, kan du få vejledning hos din dyrlæge, da der kan ligge andre årsager til grund for kattens adfærd.

 

Hvis du har flere råd om, hvordan man får katte til at holde op med at hvæsse kløer, eller historier om din kat og ødelagte møbler, er du velkommen til at dele dem med os på vores Facebookside!

Relaterede Artikler