Hvad skal jeg gøre med katten i ferien?

Published by
Minutters Læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Sommerferien nærmer sig og du glæder dig garanteret til at holde ferie med familien under varmere himmelstrøg eller i sommerhus. Men hvad gør du med katten? Det er et spørgsmål mange af os katteejere stiller os selv. Skal den med på ferie, skal den passes eller i pension?

Der er ikke en løsning, der fungerer for alle. Derfor har vi spurgt Hill’s ekspert i katteadfærd, Karina Dillon om hendes bedste råd:

  1. Med i sommerhus. Nogle katte har det fint med at komme med i sommerhus, men hvis det er et sted, katten ikke kender, skal du passe på den ikke slipper ud og bliver væk. Hvis du tager den med på ferie, så medbring nogle af kattens ting, som den kan genkende. Det kan være madskål, tæppe/pude, legetøj og kattebakke. Husk at vænne katten til transportkassen, før du tager af sted.

  2. Med til udlandet. Hvis du skal have din kat med til udlandet, skal du tale med din dyrlæge om hvilke vacciner der kræves, og om der anbefales behandling mod eksempelvis flåter. Dette kan være forskelligt fra land til land. Hvis du skal flyve med din kat, skal du undersøge hvilke krav luftfartselskabet har til transportkassens størrelse.

  3. Pasning i hjemmet. De fleste katte har det godt med at blive passet hjemme. Katten er et meget territorialt dyr, og vil helst blive på sit eget territorium. Du kan enten få en nabo til at passe katten, eller gøre brug af en professionel kattesitter. Husk, at katten ifølge dyreværnsloven skal tilses minimum en gang i døgnet. Hvis katten normalt får lov at komme ud, kan det være en god idé at holde den inde, imens du er væk. Det er ikke unormalt, at katte løber hjemmefra, når deres ejer er på ferie.

  4. Kattepension. Der findes mange gode kattepensioner, og nogle katte har det fint med at være på pension. På pensionen får de ofte mere selskab, end når de bliver passet i hjemmet. Du kan spørge din dyrlæge, om de kender nogle gode pensioner i området. Jeg vil dog altid anbefale selv at besøge pensionen, før du beslutter dig for at bruge den. Katten skal være vaccineret minimum en uge før, den skal på pension.

Rigtig god ferie og husk du kan altid spørge din dyrlæge til råds om kat og ferie.

Relaterede Artikler