Er chokolade giftigt for hunde?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

133889996

Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist. Det stof i chokolade, som er giftigt for hunde hedder theobromin. Vi mennesker kan nemt fordøje theobromin, mens fordøjelsen hos hunde går meget langsommere, hvilket medfører et giftigt niveau af theobromin i deres fordøjelsessystem.

Størrelsen er vigtig

En stor hund kan spise meget mere chokolade end en lille hund, inden den bliver syg. Man må også huske på, at forskellige typer af chokolade har forskellige mængder af theobromin. Kakao, madlavningschokolade og mørkchokolade har de højeste mængder. Mælkechokolade og hvid chokolade har de laveste. En lille mængde chokolade vil nok kun give din hund dårlig mave.

Den kaster måske op eller har diarré. Store mængder vil dog få meget alvorligere konsekvenser. I tilstrækkelige mængder, kan theobromin producere muskelskælven, slagtilfælde, irregulær hjertebanken eller indre blødninger.

Hvad man skal holde øje med?

Begyndelsen på theobrominforgiftning kan almindeligvis ses ved en slem hyperaktivitet. Du skal ikke blive bekymret, hvis din hund har spist et enkelt stykke chokolade eller har fået det sidste stykke af din chokoladebar, eftersom denne mængde chokolade ikke indeholder en høj nok dosis af theobromin til at skade den. Har du til gengæld en lille hund, som har spist en æske chokolade, skal du tage den til dyrlægen med det samme.

Ligeledes hvis det drejer sig om mørk eller bitter chokolade skal du være meget opmærksom. Det høje niveau af theobromin i mørk chokolade betyder, at der kun skal en meget lille mængde til for at forgifte en hund. 25 gram chokolade kan være nok til at forgifte en hund på 20 kg.

Den sædvanlige behandling for theobrominforgiftning er at provokere opkast indenfor to timer af indtagelsen af chokoladen. Hvis du er bekymret for, at din hund har spist en stor mængde chokolade, skal du ikke tøve med at ringe til din dyrlæge. Jo hurtigere jo bedre.

Relaterede Artikler