Katte og slik: Sådan giver du din kat en sikker Halloween

Udgivet af
Læse tid

Halloween nærmer sig med hastige skridt og din familie glæder sig med garanti mere til slik end ballade. Desværre tiltrækker de farverige godter sig også en del opmærksomhed hos det firbenede familiemedlem. Derfor er det vigtigt at have kattens sikkerhed for øje til Halloween og holde den langt væk fra slikskålen.

Fødevarer, der er farlige for katte

long-haired-cat-sleeps-next-to-candy-dishNogle af de ingredienser man finder i slik og andre snacks kan give din kat dårlig mave mens andre er direkte dødelige for katten. PetMD advarer om, at det er særligt vigtigt at holde katten væk fra disse godter:

Snacks, der er baseret på mælk

Katte er laktoseintolerante og kan kaste op og få diarre af laktoseholdige fødevarer.

Xylitol

Xylitoll er et sødemiddel, som ofte anvendes I sukkerfrit slik og tyggegummi. Det er bevist, at hunde kan få leversvigt, hvis de indtager xylitol. Selvom dette ikke er bevist for katte, bør du ikke løbe risikoen. Hold hellere katten væk fra sukkerfri sager.

Rosiner

Der er altid en nabo, der deler rosiner ud til børnene I stedet for slik. Selvom rosinerne er et sundere alternativ til børnene- bør de ikke nydes af katten. Her er det ligeledes bevist at rosiner og vindruer kan forårsage leversvigt hos hunde. Selvom det samme ikke er set hos katte (muligvis fordi katte er mere kræsne) bør du alligevel holde katten langt væk fra rosiner og druer.

 

 

KvælningsrisikoVeterinarian examining cute white cat with stethoscope, isolated on white

Selvom faren for at spise giftigt slik er tilstede, er risikoen for at katten fristes af de farverige sager og det krattende papir og derved sluger dem ved et uheld langt større, advarer Cat Behavior Associates. Hvis katten spiser et stykke slikpapir uden at blive kvalt i det, vil det kunne blokere dens mavetarmkanal. Pinde fra slikkepinde udgør ligeledes en kvælningsrisiko for katten. Sørg derfor for at smide alt slikpapir ud med det samme og holde slikskålen uden for kattens rækkevidde.

Hvis din kat har spist slik

Hvis din kat har spist slik, anbefaler PetMD, at du gør følgende:

 1. Hvis det er muligt, find da ud af, hvad katten har spist og i hvilke mængder

Hvis du har mindre børn er det en god ide at holde styr på deres slikrationer. Det er det af mange årsager, men i dette tilfælde for at sørge for at de ikke deler deres godter med katten eller efterlader slikpapir inden for kattens rækkevidde. Hvis du synes, at din kat skal være med til at fejre Halloween kan du købe dens yndlingsgodbidder. På den måde holdes fokus også væk fra børenes slik.

Forfatterbiógrafi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus er en dyreejer, blogger og novelleforfatter fra Tulsa, Oklahoma. Hun skriver ofte sine tekster med en af sine firbenede venner i skødet.

 

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>