Når hvalpen er i løbetid

Published by
Læse tid

Dog imageHvis din hvalp ikke er steriliseret, kommer den i løbetid for første gang, når den er omkring fem-otte måneder gammel. Nogle ejere beslutter at få deres hvalp steriliseret, før det sker, fordi hundens cyklus, som varer 21 dage, kan være årsag til en stor ændring i hvalpens daglige rutine. Når den er i løbetid, er den meget tiltrækkende for hanhunde, og hvis du ikke passer på, kan du ende med et kuld uønskede hvalpe.

Tegn på, at hvalpen er i løbetid

Det første, du bemærker, er sikkert, at der kommer en lille smule blod fra hvalpens kønsdele. Det kaldes også for pletblødninger. Måske slikker den området meget, og det er et sikkert tegn på, at hvalpen er i løbetid.

Sådan klarer du situationen

Hvis du ikke ønsker, at hvalpen skal virke som en magnet på hanhunde, skal du først og fremmest holde den inde eller under opsyn under hele løbetiden. Hvis du tager hvalpen ud, skal du være meget omhyggelig med at holde den i snor og under kontrol og prøve at holde den væk fra hanhunde. Hundens hormoner kan få den til at være meget sprælsk under løbetiden, så den er måske ikke helt så velopdragen som normalt.

Relaterede Artikler

 • En snak om hundehvalpe

  At lære at forstå din hundehvalps måde at tænke på, er muligvis noget af det vigtigste, du kan gøre for den. I sidste ende kan en sådan forståelse bidrage til, at du og din hund kan leve et skønt og harmonisk liv sammen.
 • Små hunderacer: Det skal du vide

  Thinking of getting a small dog? Learn the pros & cons of small dog breeds, such as food & living space specifics, to decide if they're a good fit for you.
 • Hunde i løbetid

  Dogs running Hunhunde er "i løbetid", når de træder ind i fertilitetsdelen af deres reproduktivitetscyklus.
 • Tegn på at din hund bliver ældre og hvad du kan gøre

  Er din hund begyndt at gå ind i ting, falde ukontrolleret eller viser tegn på øjenproblemer (røde øjne, gråstær osv.)? Hunden kan lide af synsnedsættelse eller øjenlidelse.