Når hvalpen er i løbetid

Udgivet af
Læse tid

Dog imageHvis din hvalp ikke er steriliseret, kommer den i løbetid for første gang, når den er omkring fem-otte måneder gammel. Nogle ejere beslutter at få deres hvalp steriliseret, før det sker, fordi hundens cyklus, som varer 21 dage, kan være årsag til en stor ændring i hvalpens daglige rutine. Når den er i løbetid, er den meget tiltrækkende for hanhunde, og hvis du ikke passer på, kan du ende med et kuld uønskede hvalpe.

Tegn på, at hvalpen er i løbetid

Det første, du bemærker, er sikkert, at der kommer en lille smule blod fra hvalpens kønsdele. Det kaldes også for pletblødninger. Måske slikker den området meget, og det er et sikkert tegn på, at hvalpen er i løbetid.

Sådan klarer du situationen

Hvis du ikke ønsker, at hvalpen skal virke som en magnet på hanhunde, skal du først og fremmest holde den inde eller under opsyn under hele løbetiden. Hvis du tager hvalpen ud, skal du være meget omhyggelig med at holde den i snor og under kontrol og prøve at holde den væk fra hanhunde. Hundens hormoner kan få den til at være meget sprælsk under løbetiden, så den er måske ikke helt så velopdragen som normalt.

Relaterede Artikler

 • Hvad betyder min hvalps opførsel?

  Få mere at vide om, hvordan du aflæser hvalpes adfærd gennem deres kropssprog, herunder logren med halen og bevægelser, og hvordan hundes adfærd ændrer sig med alderen.
 • Hvad din hund prøver at fortælle dig

  Det kan godt være, at ord er vigtige for menneskers kommunikation, men hunde kommunikerer med kropssprog og lyde. Lær, hvordan du kan forstå din hunds signaler.
 • Separationsangst

  Dogs running Hvis du efterlader din hund alene, kan det frembringe separationsangst, hvilket som regel skyldes stor afhængighed af ejeren.
 • Hvorfor spiser hunde græs?  

  Din hund nedstammer fra ulven, en nobel jæger og et rovdyr.

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini hvalpefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature er sammensat til at støtte immunforsvaret og sund udvikling af hjerne, muskler og knogler. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og DHA fra fiskeolie.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium hvalpefoder med lam og ris

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Lamb and Rice er sammensat til at styrke et stærkt immunforsvar og et sundt fordøjelsessystem. Med klinisk dokumenterede antioxidanter og optimalt indhold af omega-3 og omega-6 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Chicken er sammensat til at styrke immunforsvaret og bevægeligheden med klinisk dokumenterede antioxidanter og DHA fra fiskeolie.