Hvorfor hyler min kat om natten?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det er en del af en hver katteejers liv: Du sover trygt og godt om natten da du pludselig vækkes af et øredøvende skrig. Det er ikke et mareridt - det er bare din kat. 

Så hvorfor hyler din kat om natten? Nogle katte er snaksaglige fordi det er sådan deres race er (Russian Blue katte elsker konstant at snakke.) men de fleste katte gør det af en specifik årsag. En kat der hyler om natten har noget at sige. Lige nu.

Tabby cat, mouth open in a meow

Hvorfor hyler min kat om natten?

Vokalisering er bare en af de måde katte kan kommunikere med deres menneske familie (og nogle gange med hinanden). Det meste af kattes sprog er ikke verbalt, så vokalisering er en effektiv måde at få nogens opmærksomhed på. Det er muligt at ignorere (næsten) en kat der træder på dit tastatur mens du arbejder, men en kat der hyler om natten? Det vil fange din opmærksomhed. 

Katte er normalt ikke højlydte i løbet af dagen. Du er vågen og interagerer med dem, så der er ikke nogen grund til at skrige. Katte er dog et natdyr, hvilket betyder at de er mest aktive omkring solnedgang og -opgang. Din kat er programmeret til at være mest aktiv lige når solen titter frem over horisonten, hvor det stadig kan føles som midt om natten. Den hyler måske fordi den vil have noget at spise (jagtinstinkterne ligger dybt hos katte), eller fordi den virkelig gerne vil have noget ekstra solopgangs-opmærksomhed.

Hvornår skal jeg være bekymret?

Når en kat bliver ældre, forklarer Animal Planet, vil de gerne være mere sammen med deres mennesker. At være separeret fra deres familie om natten kan gøre dem bange eller forvirret. Nogle aldersbetingede problemer såsom dårlig hørelse og syn kan også gøre katten mere angst og frustreret, hvilket kan forårsage mere hylen. 

Din kats søvncyklus kan også være påvirket af neurologiske problemer såsom kognitiv dysfunktion, som kan opstå hos katte der er over 10 år. Ifølge Cornell Feline Health Center kan høj miaven ud af det blå været et tegn på demens. Ligesom mennesker, kan ældre kattes søvncyklus ændre sig og gøre at din kat sover i løbet af dagen og vandrer hvileløst rundt om natten. Hvis din ældre kat opfører sig anderledes, såsom stirrer på væggene eller nægter at spise eller drikke, skal du tage den til dyrlægen så hurtigt som muligt. 

En ellers rask sund hunkat som ikke er neutraliseret kan også miave konstant hele natten. Indekatte kan komme i løbetid hele året rundt, siger ASPCA. Neutralisering af din kat er den bedste måde at reducere hendes overdrevne miaven. Neutralisering reducerer også risikoen for sygdomme som uterus infektioner og visse typer af kræft.

Lev med larmen

Der er nogle måder du kan begrænse din kats natteroderi. Hvis det er foder-motiveret, kan du fodre den før du går i seng. At lege lidt med den kan også virke. Det er nemmere sagt end gjort, men prøv på at ignorere din kats krav om natlig opmærksomhed eller snacks. Hvis du giver dig, forstærker du adfærden og din kat vil begynde at vække dig på alle tider af døgnet. 

Oftest er en kats hylen om natten ikke nogen grund til bekymring. Katte er verdensmestre i at vække deres ejere om natten for alle mulige ting, mest af alt fordi de gerne vil være sammen med dig - den person de elsker mest i hele verden.

Author

Christine O'Brien

Relaterede Artikler