Sådan hjælper du din kat i sommervarmen

Published by
Læse tid

Når temperaturerene stiger, kan vi ikke undgå at have det varmt- det gælder også vores katte. Heldigvis er der flere ting du kan gøre for at hjælpe din kat med at holde sig kølig i sommervarmen. Læs vores bedste tips her.

Cat drinks water from a bucket and licks his nose

Giv din kat en kølig sommer

Din kat har brug for at komme af med varmen løbende ved at ligge på kolde underlag, halse og drikke masser af kold vand.

Gør det mere behageligt for din kat med disse hjælpemidler:

 • Vand alle steder: Vand fordamper hurtigere i varmen og din kat har måske ikke lyst til at vandre rundt I huset efter noget at drikke. Derfor er det en god ide at have flere drikkeskåle med vand stående rundt omkring i huset. Hvis du bor i et hjem med flere etager bør du have en vandskål på hver etage. Placer dem gerne i skygge, så vandet holder sig lidt køligere. Du kan også komme nogle tomme skåle i fryseren natten over og fylde dem med vand om morgenen, så det holder sig koldt i længere tid.
 • Hjemmelavet køleomslag: Placer et hjemmelavet køleomslag der, hvor din kat godt kan lide at hvile sig. Hvis din kat får det varmt vil en frosen vandflaske med et håndklæde omkring være den perfekte puttemakker (Husk at lægge den tilbage i fryseren, når du kommer hjem). Giv aldrig din kat et køleelement, hvis den går i stykker, kan den indeholde kemikalier, der kan være farlige for den.
 • Ned med gardinerne: Træk gardinerne for i et par værelser, så din kat har et køligere sted at opholde sig, hvor solen ikke står direkte ind.
 • Lad en ventilator køre: En lille ventilator placeret det rigtige sted kan hjælpe med at cirkulere luften og holde din kat kølig dagen igennem. Du kan også købe en ventilator med timer, hvis du ikke ønsker, at den kører hele dagen.
 • Lav en kølig hule: Katte elsker at finde et mørkt og køligt sted at gemme sig under møblerne. Derfor kan du overveje at lave en hule til den. Det kunne eksempelvis være ved at stable sengens ben på bøger eller at lægge et stort tæppe udover et bord. Din kat vil især spinde af glæde, hvis hulen befinder sig på trægulv eller kølige klinker.

Sikkerhedsråd

Katte har brug for koldt vand og kølige omgivelser i sommervarmen. Men mere er ikke altid bedre. Undgå at give din kat adgang til store kar eller badebassiner, som den kan drukne i. Du bør heller ikke efterlade et vindue på vid gab, så katten kan hoppe ud af det. Efterlad i stedet et vindue, der ikke kan skubbes op på klem, så katten kan få lidt luft.

Orange cat lying on a blue tile floor sleeping.

Advarselstegn- overophedning

Selvom du gør alt, hvad du kan for at hjælpe din kat I varmen- er der stadig en risiko for overophedning. Hedeslag forekommer oftere blandt nogle racer end andre. Ifølge Preventive Vet er persere og andre katte med flade næser mere udsat, da de ikke er i stand til at halse. så godt som andre racer. Derfor har de sværere ved at køle kroppen ned.

Symtomerne på dehydrering og muligvis hedeslag hos katte er overdriven halsen, hurtig hjerterytme, indsunkne øjne og meget lidt eller ingen urin I kattebakken. Du kan tjekke, om din kat er dehydreret ved at tage blidt fat på huden mellem nakke og skuldre. Hvis den ikke lægger sig hurtigt ned igen, når du slipper, men bliver stående, er din kat muligvis dehydreret. I dette tilfælde er det vigtigt at kontakte en dyrlæge øjeblikkeligt, så katten kan blive behandlet.

American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) anbefaler at fladnæsede katte, ældre og eller overvægtige katte eller katte med en hjerte- eller lungesygdom holdes under opsyn for hedeslag. Hvis din kat falder i en af dise kategorier, er det en god ide at tale med din dyrlæge om, hvad du kan gøre for at hjælpe den med at undgå hedeslag i sommervarmen.

Forfatterbiografi

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger er en forfatter, hvis artikler har til hensigt at give dyreejere et mere aktivt og betydningsfuldt liv med deres kæledyr.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  Buy Now »
 • Hill's™ Prescription Diet™ y/d™ Kat

  <p>Hjælper med at håndtere din kats helbred på 3 uger ved at normalisere stofskiftehormonniveauerne.**<br><br>**Når foderet anvendes som eneste ernæringskilde.</p>
  Buy Now »