Udvælgelse af din hunds dyrlæge

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Finding vet

Efter dig og din familie, er din hunds dyrlæge den vigtigste person i dens liv, eftersom dyrlægen trods alt er ansvarlig for hundens helbred gennem hele dens liv. Så hvordan vælger du en dyrlæge, som vil give den bedst mulige behandling og pleje?

En af de bedste måder at finde en dyrlæge på er gennem en anbefaling fra en ven. Hvis du kender nogen i dit lokalområde, der har en hund eller kat, så kan du spørge dem, hvilken dyrlæge de går hos, og hvad de synes om kvaliteten af den service, de får.

Et ring eller klik

Alternativt er telefonbogen eller internettet gode steder at starte din søgen. Du undgår at køre rundt i en time for at din syge hund kan få behandling, og du kan dermed fokusere på dem, der er nærmest dig. Udvælg nogle dyrlæger i dit nærområde, og ring, og spørg om de vil have noget imod, at du kommer forbi for at hilse på dem.

Husk at du ikke behøver at tage din hund til dette første besøg. Besøget er udelukkende for, at du kan få en fornemmelse af stedet og de mennesker, der arbejder dér. Er dér rent? Er personalet professionelt? Hvis du får mulighed for at møde dyrlægerne, kan du danne dig et indtryk af dem. Er de venlige og imødekommende? Du skal overlade din hunds liv til disse mennesker, og det er derfor vigtigt, at du føler dig godt tilpas med dem.

Undersøg om det er en praksis kun bestående af en dyrlæge eller flere. De fleste dyrlægeklinikker har en dyrlæge og flere veterinærsygeplejersker til at tage sig af dyrene. Praksiser med flere dyrlæger er i stigende grad blevet mere almindeligt, fordi de forskellige ekspertiser og kompetencer vil komme patienterne til gode. En sådan praksis er dog ikke nødvendigvis bedre end én med en enkelt dyrlæge.

Hvor meget?

Pris er en vigtig faktor, når der skal besluttes, hvem der skal behandle din hund. Behandling hos dyrlægen kan være dyrt, så det kan være en god idé at spørge om muligheden for at tegne en hundeforsikring, når du har fundet den klinik, du bedst kan lide.

En anden faktor er at overveje akutpleje. En dyrlægepraksis vil have en akutmodtagelse døgnet rundt. Undersøg reglerne for akutte tilfælde, og hvor de står skrevet.

Det bedste råd er, at tage lytte til din hund og følge dine instinkter. Det du skal bruge, er en dyrlæge, der udviser  omsorg for dyr og specielt for din hund.

Dyrlægen vil ofte være den første, du ringer til i forbindelse med de problemer, der kan opstå, når du har hund, så vælg en dyrlæge, du føler, du kan kommunikere åbent og ærligt med.

Relaterede Artikler