Når hunden skal til dyrlægen
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Dyrlægebesøget kan bare være en rutineundersøgelse, en vaccination eller det kan være, fordi din hund er syg eller er kommet til skade, men før eller senere skal du have din hund med til dyrlæge.
En tur til dyrlægen kan være en stresset oplevelse for din hund. Der vil være mange underlige indtryk, lugte, lyde, mennesker og dyr. Der er dog en række af ting, du kan gøre for at sikre, at både du og din hund får et roligt og stressfrit besøg hos dyrlægen.
Sørg for at gå en tur med hunden, før I kører til dyrlægen. Dette vil give din hund mulighed for at urinere, så sandsynligheden for, at den gør det hos dyrlægen, bliver mindre. Hvis din hund også har fået motion forinden, vil den også være roligere og nemmere at styre.
Brug en transportkasse.
Hvis din hund er lille nok, bør du overveje at tage den med til dyrlægen i en transportkasse, selvom den er god til at gå i snor. Transporterer du din hund i en transportkasse, kan den ikke bide, kradse eller prøve at løbe væk. Den vil også beskytte din hund mod andre kæledyr hos dyrlægen. Hvis din hund er syg eller halter, er transportkassen også en god idé.
Hvis du bruger en transportkasse, skal du sørge for at lægge et tæppe eller et stykke tøj i den. Noget gammelt tøj med din lugt er godt. Din hund forbinder dig med sikkerhed og velvære, så at kunne lugte dig tæt på vil få den til at føle sig bedre tilpas.
I venteværelset skal du holde din hund rolig og under kontrol. Selvom den måske er spændt over at møde andre dyr, er det bedst at holde den ved din side eller anbringe den på dit skød. Sørg for at give din hund meget fysisk opmærksomhed, og tal desuden blidt til den, da det vil berolige den.
Spørg om du kan hjælpe
Når det bliver tid til, at din hund skal undersøges, kan du spørge din dyrlæge, om du må hjælpe med at holde den. Dyrlæger og sygeplejersker har stor erfaring med at holde nervøse og bange dyr og ved, hvordan man undgår at blive skadet eller at skade din hund. Så du skal ikke bekymre dig, for din hund vil være i gode hænder.
Dyrelægeklinikker kan have meget travlt. Hvis du vil have ekstra tid til at tale med din dyrlæge om din hund, skal det planlægges i god tid. Bestil en længere besøgstid, hvis du kan, eller lad være med at komme i de mest travle timer. Dyrlægeklinikker har oftest mest travlt tidligt om morgenen eller om aftenen, hvor folk ikke arbejder.
Tag din hund med til dyrlægen til undersøgelse og til regelmæssig kontrolvejning. Det vil ikke kun vænne hunden til oplevelsen, men det vil også give din dyrlæge mulighed for at vænne sig til din hund! Jo mere dyrlægen ser din hund, jo bedre behandling kan han tilbyde.