Fem tips, der kan hjælpe dig med at træne din hvalp

Udgivet af Erin Ollila
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det er en spændende tid for jer begge to, når du får en ny hvalp, men det kan være en stor omgang at lære dit nye kæledyr, hvilken typer adfærd, der er acceptabel!

Før du går i gang, skal du overveje alle de ting, du ønsker, at din hund skal vide og lære. Træningen bør have fokus på at lære din hvalp de færdigheder, den har brug for at blive en kunne færde sig både offentligt og privat. Grundlæggende kommandoer, der kan hjælpe jer begge, omfatter ting som "sit", "dæk", "pote", "bliv" eller "kom" Du vil måske også gerne kontrollere eller mindske din hvalps gøen og klynken, men husk, at det er en af de måder, hvorpå din hvalp kommunikerer. Det er endnu vigtigere at forstå og opfylde de behov, din hvalp har, så den ikke får brug for at gø eller klynke. Andre typer adfærdsmønstre, der er vigtige at lære en hvalp er bl.a. træning i at tisse og lave stort, at gå pænt i snor, at være rolig og afslappet og ikke tigge om mad eller hoppe op på bordet. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig på din rejse.

1. Tilmeld jer hvalpekurser

Socialiseringsperioden for hvalpe er 4-16 uger, så hvis du får din hvalp i otte ugers-alderen, er der ikke meget tid til at udnytte denne vigtige udviklingsfase. Overvej at tilmelde jer et professionelt hvalpekursus for at få mest muligt ud af denne tid. Det vil også give din hund mulighed for at socialisere med andre hunde og mennesker, og det hjælper med at forebygge problemer med angst og voldsom adfærd. RSPCA anbefaler, at man først overværer en træning for at finde ud af, hvad der passer bedst til sin hvalp. Det kan være størrelsen på holdet, om træningen er belønningsbaseret, bestemte træningsmetoder eller andet, så du i sidste ende kan finde en skræddersyet træning til din hund. Du kan også bede din dyrlæge om at anbefale kurser i det område, hvor du bor.

2. Gå forrest med det gode eksempel (giv masser af belønninger)

Hvalpe motiveres i høj grad af belønninger som godbidder, legetøj og ros. Et belønningsbaseret træningsprogram er en fantastisk måde, hvorpå du kan hjælpe din hvalp med at udvikle de nødvendige livsfærdigheder, som den har brug for. Du skal dog være opmærksom på, at din hvalp kan tage på, hvis du giver den for mange godbidder. Sørg for at bruge meget små godbidder, og reducer langsomt mængden af godbidder, i takt med at din hvalp lærer de verbale kommandoer. Giv din hvalp rigeligt med verbal ros for at fremme god opførsel og styrke jeres bånd.

3. Konsekvens skaber vaner

Når du får en ny hund, er det vigtigt, at du begynder at træne den med det samme. Det er en god måde at lære hinanden at kende på, og det er med til at skabe gode vaner i jeres nye fælles hjem. Når du træner din hvalp til at tisse og lave stort, er det vigtigste at være konsekvent. Hunde er vanedyr, så jo mere konsekvent du er, desto lettere er det for dem at lære nye ting. Når du er konsekvent, tydelig og venlig i din træning, hjælper du din hvalp til at nyde, til at lære og til at opbygge selvtillid.

4. Kontakt en professionel

Hvis du er usikker på, om du kan træne en hvalp på egen hånd, kan du kontakte en specialist, som kan give dig nogle værdifulde træningstips. Sørg for, at den person, der træner din nye hvalp er troværdig og pålidelig, samt at vedkommende følger en træningstilgang, der er baseret på den nyeste videnskab.

5. Hav det sjovt og vær tålmodig med din hvalp

Det vigtigste at huske på, når du træner din firbenede ven, er at være tålmodig og positiv. Din hvalp lærer rigtig mange nye ting om verden, så det kan være svært for den at huske alt. PDSA påpeger, at det kan være forvirrende for din hvalp, når du skælder ud eller bruger straf og måske endda forstærke negativ adfærd, hvorfor det er bedst helt at lade være med at fokusere på fejl. At være forstående, rolig og opmuntrende er en meget bedre måde at lære dem at følge reglerne på.

Det kan være en udfordring at træne en ny hund, men med lidt tålmodighed og en positiv indstilling kan det blive en fantastisk tid i begge jeres liv!

Forfatterbiografi

Erin Ollila Forfatterbiografi Billede

Erin Ollila

 

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, der tror på ordets kraft og på, hvordan et budskab kan informere og endda ændre det tilsigtede målgruppes holdninger. Hendes forfatterskaber kan findes overalt på internettet og i trykte bøger. Hendes samlede forfatterskab omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ non-fiktion. Erin er en nørd inden for SEO-området og alt, hvad der har med sociale medier at gøre. Hun blev uddannet fra Fairfield University med en kandidatgrad i Creative Writing. Du kan få fat på hende på Instagram, @ErinOllila, eller læse mere om hende og hendes arbejde på http://erinollila.com.

 

Bedømt af Dr Aileen Pypers

 

 

 

Relaterede artikler

Relaterede produkter