Prædiktiv biologi: Videnskaben bag vores foder

Published by
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Som de fleste emner i disse dage er hunde og kattes ernæring blevet et lidt polariserende emne. Med alle de tendenser og ændringer, der er inden for foderets verden, kan det være svært at finde ud af, hvem eller hvad man kan stole på. Det, de fleste ønsker, er blot at finde det bedste foder til sin hund eller kat, så hvorfor skal det være så kompliceret?

Vi hører, hvad du siger. Hos Hill's tager vi ikke udgangspunkt i de produkter, som vores konkurrenter sælger, men på videnskabelig data, der er indsamlet gennem flere års løbende forskning inden for veterinær- og ernæringsforskning. Alle Hill's foderprodukter er resultatet af et samarbejde mellem dyrlæger, forskere og ernæringseksperter for at sikre, at vi leverer det bedste foder til din hund eller kat.

Så hvad betyder alt dette egentlig? Det hele starter med en proces, der kaldes preædiktiv biologi. Vær ikke bange, selvom du ikke er forsker eller ernæringsekspert inden for det veterinære område. Du kan nemlig i det følgende læse om vores proces bag fremstillingen af sundt og biologisk baserede hunde- og kattefoder.

Forskning

Dyrlæge og veterinærtekniker <br>tager et kig på en orange killing, der sidder på et bord.

Inden vi går i gang med at producere nyt foder, nærstuderer vi vores uendelige studier af hundes og kattes biologi. Biologien er, ligesom den er for mennesker, grundstenen i hunde og kattes liv og køreplanen til en fuldvoksen hund eller kat. Det er vigtigt at lære om hundes og kattes indre processer, organer, neurologiske system, blod, reproduktion, udvikling og sygdomme for at kunne udvikle ernæring, der optimerer deres sundhed og velvære.

Det er netop her, at vores forskning i prædiktiv biologi kommer i spil - det er en omfattende tilgang, der bruges til at forstå hundes og kattes biologi. Vi undersøger, hvordan forskellige ingredienser og næringsstoffer spiller en vigtig rolle i hundes og kattes biologi. Ud fra disse undersøgelser kan vi fastslå, hvordan ingredienserne og næringsstofferne spiller en rolle i deres biologiske processer. Vi kan opdele denne forskning i tre forskellige områder:

Genetik

De fleste, der har haft naturvidenskab i gymnasiet, er nok blevet fortalt, hvilken rolle generne (som består af DNA) spiller. Generne er den kode eller de instruktioner, der er nødvendige for at kroppen kan fremstille de proteiner og molekyler, der er afgørende for vækst, udvikling og sundhed - dette gælder for alle levende væsener. DNA afgør hvor stor din hund bliver, hvilken farve din kat får og hvilke sundhedsmæssige problemer din hund eller kat kan være disponeret for og næste alt andet. Ved at studere hundes og kattes genetiske sammensætning kan vi få en forståelse af, hvilke dele af deres DNA, der er forbundet med bestemte egenskaber, og hvilken rolle de spiller for deres helbred.

En hunds eller kats DNA spiller også en stor rolle i ernæringen. DNA'et påvirker hormoner, enzymer og proteiner, der hjælper med at skabe organer og væv, fordøje deres mad og styre deres stofskifte. Forskning i genetik hjælper os med at afgøre, hvordan en hund eler kat vil reagere ved indtag af visse ingredienser og næringsstoffer. Denne forskning fortæller os, hvordan din hund eller kat kan metabolisere (nedbryde) visse fødevarer og hvilke fødevarer den ikke kan. Det er f.eks. genetiske faktorer, der er grunden til, at du roligt kan nyde lidt chokolade, mens det er giftigt for dit hund eller kat.

Hvordan undersøger vi så hunde og kattes DNA? Processen starter med, at vi tager en prøve fra hundens eller kattens mundslimhinde med en vatpind, hvorefter vi analyserer cellerne i prøven. Ved hjælp af nogle avancerede maskiner kan vi udtrække DNA'et fra cellerne og undersøge det. Gennem omhyggelig kortlægning kan vi fastslå, hvilke dele af hundens eller kattens DNA der påvirker bestemte træk i dets biologi.

Genomforskning

Genomforskning er studiet af, hvordan ingredienser og næringsstoffer påvirker generne i en levende organisme; i Hill’s tilfælde hunde og katte. Forskellige ingredienser og næringsstoffer har forskellige evner til at ændre genernes aktivitet eller genekspressionen, og derfor er det så vigtigt at undersøge dette, før man sammensætter foder til hunde og katte.

Tænk på genomforskning som, når en lysdæmper tænder lys: Vi observerer, hvilke næringsstoffer, der kan ændre genernes aktivitet på en metabolisk måde. Enten kan næringsstofferne sænke genernes aktivitet (lysdæmpende funktion) eller de kan øge genernes aktivitet (lysforstærkende funktion). Ved at studere, hvordan gener reagerer på forskellige næringsstoffer, kan vi afgøre de biologiske virkninger vores foderblandinger har. Hvordan gør vi det så? Vi kan se på ingrediensers og næringsstoffers virkning på genekspression enten i cellekultur i laboratoriet eller ved at fodre hunden eller katten.

Dyrlæge og veterinærtekniker undersøger en beagle, som ligger på et bord.

Disse undersøgelser er med til at afgøre, hvilke ingredienser og næringsstoffer der skal være i vores poser og dåser med Hill's Pet Nutrition foder.

Mikrobiomik

Den sidste forskningsmetode, som er relevant i forhold til at forstå hunde og kattes biologi, er mikrobiomik. Forskning i mikrobiomik har til formål at forstå, hvordan bakterier i hunde eller kattes organer påvirker deres helbred. I virkeligheden fodrer vi faktisk ikke blot din hund eller kat - vi fodrer også bakterierne inde i.

Som alle levende organismer har hunde og katte millioner af bakterier, der vokser i og på deres kroppe. Nogle af disse bakterier er gode og sunde, og andre er ikke. Ved at studere disse små mikroorganismer kan vi afgøre, hvilke bakterier der er vigtige, hvad de gør ved organerne, og om de har en positiv eller negativ indvirkning på hundens eller kattens helbred.

Hvordan foregår denne proces så? Vi starter typisk med at indsamle afføringsprøver fra hunde og katte for at undersøge bakterierne inden i. Dette giver os en god indikation af de mikroorganismer, der lever i hundens eller kattens mave-tarmkanal. Mikroorganismerne kortlægges derefter i en global database over kendte bakterier.

Ved at forstå hvilke mikroorganismer, der lever i din hund eller kat, kan vi sammensætte et sundt foder. Et foder, som vil understøtte de gavnlige bakterier, hunden eller katten har brug for, og som vil påvirke mikrobiomet positivt for at hjælpe med at holde den sund.

Formulering

De data, som indsamles af vores forskere og ernæringseksperter, er grundlaget for, hvordan vi skaber Science Diet® foder. Uanset om vi skaber bedre kontrol med hårboller til din katteven eller støtter en sund hjernefunktion for en ældre hund, er prædiktiv biologi grundstenen i sikre at foderet er effektivt.

Dyrlæge og veterinærtekniker hælder mad fra ske ned i en skål.

Men det er også vigtigt for os, at det sunde foder er velsmagende, og vi bruger derfor lige så meget forskning på at forstå, hvad hunde og katte elsker at spise, for at sikre, at vores foder smager godt. Hunde og katte er vores forbrugere. Når vi udvikler vores innovative ernæringsprodukter, gør vi brug af smagsprøver for at lade hundene og kattene vælge den bedste opskrift. Dette foregår i vores Global Pet Nutrition Center (PNC). Vores hunde- og kattepartnere ved Pet Nutrition Center har et godt hjem med optimal pleje og omsorg . Vi giver vores hunde og katte kvalitetsernæring, mental og fysisk motion, fremragende dyrlægepleje, socialisering med andre hunde, katte og mennesker og masser af kærlighed hver eneste dag. Det er vores overbevisning, at muligheden for og friheden til at vælge, hvordan de bruger deres tid, er vigtig for deres generelle sundhed og velbefindende. Mange af vores hunde- og kattepartnere deltager i smagstest, hvor de frit kan vælge mellem to måltider og beslutte, hvilket de foretrækker. Det hjælper vores produktudviklere med at udvikle foder, der er næringsrigt og lækret.

Uanset hvad du fodrer din hund eller kat med, ved vi, at du elsker den og kun ønsker at gøre det bedste. Det er den samme følelse, der startede Hill's Pet Nutrition for over 70 år siden, og derfor bruger vi uanede mængder af tid på at forske i og finder nye måder til at gøre din hund eller kat sundere og gladere. Grundstenen i vores Science Diet-foder til hunde og katte er videnskaben. Den hjælper os med at skabe biologisk baseret ernæring, som din hund eller kat helt sikkert vil elske.

Relaterede artikler

 • Hvorfor er antioxidanter vigtige?

  Dogs running Celler er under kontinuerligt angreb fra det man kalder ‘frie radikaler’. De frie radikaler er et ‘biprodukt’ fra kroppens egen forbrænding eller et resultat af eksterne faktorer som forurening.
 • Protein

  Dogs running For at lave et protein bliver aminosyrer sat sammen i en lang kæde. Kæden pakkes så sammen i en tredimensionel struktur, som en garnnøgle.
 • Vitaminer

  Dogs running Vitaminer kan opdeles i to hovedgrupper afhængig af, om de er opløselige i fedt eller vand. Derudover er der en gruppe af substanser, som ligner vitaminer uden at passe præcist til kategorierne.
 • Mineraler &nbsp;

  Dogs running Mere end 18 mineraler menes at være essentielle for pattedyr. Makromineraler er pr. definition nødvendige for hunden eller katten i større mængder i foderet og mikromineraler eller sporelementer i meget mindre mængder.

Relaterede produkter