Sådan renser du din hunds poter: Nogle tips, der vil kunne hjælpe dig

Udgivet af Erin Ollila
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Du er garanteret klar over, at du skal passe og pleje din hund regelmæssigt, men vidste du også, at poterens er en vigtig del af en pleje rutine?

Når I går tur eller leger i haven, kommer din hunds poter i kontakt med hårde overflader, våde underlag, skidt og snavs. De yndige små trædepuder på din hunds poter hjælper med at beskytte dem mod stød, ekstreme temperaturer og ujævnt terræn. Derfor er det vigtigt at passe og pleje dem ordentligt. Hvis du ikke allerede renser din hunds poter, kan du her se, hvordan du kommer godt i gang.

Hvor ofte skal man rense sin hunds poter?

Anbefalingerne i forhold til, hvor ofte man skal give sin hund et bad er i følge UK Kennel Club hver anden måned. Men når det kommer til rensning af hundepoter, findes der ikke specifikke retningslinjer for, hvor ofte det skal gøres. Du bør dog kontrollere din hunds poter regelmæssigt. Alt efter din hunds aktivitetsniveau og årstiden (varme somre og kolde vintre kan være hårde for din hunds poter) kan du justere rutinen, så den passer til din hunds behov. Hvis du f.eks. ofte tager din hund med på vandreture, kan du være nødt til at kontrollere og vaske deres poter efter hver tur. En hund, der tilbringer det meste af sin tid indendørs og kun går små ture i nabolaget, har derimod muligvis kun brug for at få renset poter, når vejret er dårligt, og poterne bliver beskidte eller våde.

Billede tæt på en beagle's hvalpepote.

Forbered rensning af hundepoter

Der sidder ofte snavs fast i poter eller i tåneglene, så det er vigtigt at tjekke sin hunds poter, før de bliver vasket.

Du skal holde øje med alt, der ikke burde være på hundens poter, f.eks. torne, flåter, små glasskår osv. Derudover anbefales det at se efter splinter eller andet, der kan sidde fast i din hunds negle eller potepuder. Hvis du finder noget, skal du være forsigtig, når du fjerner det.

Hvis din hund har mellemlang eller lang pels, skal du bruge et par minutter på at trimme hårene på den nederste del af poterne. Det vil hjælpe dig med både at undgå, at der opstår hårklumper og forhindre snavs i at sætte sig fast. Det er en vigtig del af rutinen og vil hjælpe med at holde din hunds poter rene. Håret på den nederste del af poterne skal cirka være lige så langt som håret på puderne.

Sådan renser du din hunds poter

Hvis du har badet din hund før, vil det formentlig være nemt for dig at rense dens poter. Når du har kontrolleret din hunds poter og klippet hårene på poterne, som beskrevet ovenfor, skal du gøre poterne våde, skumme dem op med en mild hundeshampoo og derefter skylle dem. Husk at have et håndklæde i nærheden til at tørre din hunds poter med, så den ikke glider eller efterlader våde fodspor rundt omkring i huset.

Hvis du vil gøre det til en rutine at rense din hunds poter efter en hurtig gåtur, er det eneste, du skal gøre, at tørre poterne forsigtigt med en klud og vand. Hvis du gerne vil bruge vådservietter, anbefaler magasinet Dogs Monthly, at du kun bruger uparfurmerede vådservietter, der er fremstillet af naturlige ingredienser og som hverken indeholder alkohol eller skrappe rensestoffer. For at være på den sikre side bør du vælge vådservietter, der er fremstillet specielt til hunde, eller bede din dyrlæge om at anbefale et produkt til dig.

Husk at klippe din hunds negle og de ekstra negle på siden af poterne, hvis det er nødvendigt. Neglene skal slutte, lige før de rører jorden, og du må ikke kunne høre en klikkende lyd, når din hund går. Animal Trust advarer om, at det kan være en udfordring at klippe en hunds negle korrekt, så hvis du ikke er tryg ved at gøre det selv, skal du bede en professionel hundefrisør eller din dyrlæge om at gøre det.

At rense din hunds poter er blot en lille del af det at være hundeejer, men det er også en god mulighed for at bygge et stærkere bånd mellem dig og din hund og minde den om, at du altid vil være der for at passe på den.

Forfatterbiografi

Erin Ollila

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, der tror på ordets kraft og på, hvordan et budskab kan informere og endda ændre den tilsigtede målgruppes holdninger. Hendes forfatterskaber kan findes overalt på internettet og i trykte bøger. Hendes samlede forfatterskab omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ non-fiktion. Erin er en nørd inden for SEO-området og alt, hvad der har med sociale medier at gøre. Hun blev uddannet fra Fairfield University med en kandidatgrad i Creative Writing. Du kan kontakte hende på Twitter @ReinventingErin eller læse mere om hende på http://erinollila.com.

 

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterede artikler

Relaterede produkter