Giv din hund en pedicure

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

 

Spekulerer du på, hvordan du bærer dig ad med at klippe din hunds negle? I så fald er du ikke den eneste hundeejer, der tager sig af hundens pleje, som er nysgerrig efter at vide det. Uanset om du netop har fået din første hund, eller hele tiden har været ængstelig for, om du har gjort det rigtigt, er det vigtigt at lære, hvordan du klipper hundens negle korrekt.

Hvad er fordelene ved at klippe din hunds negle?

Før du begynder at klippe hundens negle, skal du bruge lidt tid på at forstå, hvorfor du i det hele taget gør det. I modsætning til pedicure på mennesker, hvor neglene klippes og poleres, og du derefter får en hurtig fodmassage, drejer hundepedicure sig om, at neglene ikke må blive for lange. En negl, der er for lang, er katalysator for mange helbredsproblemer.  Tænk på, hvad der sker, når en lang negl berører jorden, hver gang din hund tager et skridt: Der sker en kraftpåvirkning af hundens sener, der giver et ubehageligt tryk, når den går, siger American Kennel Club. Med tiden kan det give problemer, der ikke alene påvirker hundens fod, men også dens vægtfordeling — hvilket igen påvirker mange andre led og muskler i kroppen.

Lange negle kan også knække og give din hund smerter.  Desuden kan knækkede negle ikke altid ordnes ved at klippe dem. Hvis de klippes mere, kan det få neglene til at knække endnu længere nede, og så kan du være nødt til at få dyrlægen på banen. I særlige tilfælde kan alt for lange tånegle også vokse tilbage og ind i neglepuden.  Dette sker ofte hos ældre eller forsømte hunde, som allerede har smerter på grund af for lange negle, og derfor undgår at gå på for hårde overflader.

A beautician treats Shibu Inu dogs nails with a nail file

Redskaber, du har brug for til en hundepedicure

Det er faktisk ret nemt at lære, hvordan du klipper hundens negle, hvis du bruger de rigtige redskaber. Det bedste af det hele er, at du ikke har brug for særlig meget for at det lykkes. Det eneste, du skal bruge, er en negleklipper, blodstoppende pulver, godbidder og måske endnu en person som hjælper. Åh ja, og glem ikke at invitere din hund til den store begivenhed.

1. Negleklipper

Det første og nok vigtigste værktøj, du har brug for, er en negleklipper. Der findes flere forskellige slags negleklippere på markedet, blandt andet guillotine-, tang- og saksetypen. (Lad dig ikke forskrække af navnene.) Spørg din hundefrisør eller dyrlæge om, hvilken negleklipper de anbefaler til netop din hund. Guillotine-klippere er som regel bedst til små hunde, hvor tang- og saksetyperne er gode til store hunde. Men, den negleklipper, du har det bedst med at bruge, er den, der gør det bedste job.

Neglefile er også en mulighed, hvis du hellere vil file end klippe neglene. Eftersom en neglefil kun fjerner en lille smule af neglen ad gangen, kan den være mere sikker end negleklippere til at undgå at ramme hundens pulpa (den ømme blodåre under neglen). Men filer lyder ofte højere og gør nogle hunde ængstelig eller bange for dette redskab. Det tager også meget længere tid af file neglene, så din hund skal være tålmodig.

2. Blodstoppende pulver

Hvis du klipper for meget af hundens negl af, kan den begynde at bløde. Det både griser og er meget ubehageligt. Blodstoppende middel, som din dyrlæge anbefaler, stopper blødningen så hurtigt som muligt. Husk, at du kun skal bruge blodstoppende pulver, hvis hunden bløder fra en negl, der er klippet for tæt på.

3. Godbidder

Ros for positiv adfærd gør hele plejeprocessen til en god oplevelse for både din hund og dig selv. Godbidder er især en god hjælp til unge eller nervøse hunde, der ikke har fået klippet negle før. Husk bare at vælge sunde godbidder, og ros hunden i en lys og glad tone.

4. En person som hjælper

Det er valgfrit at have en hjælper med til opgaven, men det kan være en god ide at indkalde en ven eller et familiemedlem for at hjælpe med at holde hunden, mens du klipper dens negle. Det gælder også, hvis du er for nervøs eller har haft problemer tidligere. Så er det måske bedst at overlade opgaven til hundefrisøren eller dyrlægen. Husk bare at få gjort det jævnligt, så hunden ikke oplever ubehag mellem aftalerne. 

Men hvis du føler dig parat til det, kan du klippe hundens negle helt alene.

Focus on chocolate lab's underside of his feet.

Sådan klipper du hundens negle korrekt

Hundepedicure er faktisk en nem proces. Løft og drej hundens pote i en vinkel, hvor du kan holde poten og anbringe negleklipperen (eller filen) på den overskydende del af neglen. Begynd så i det små. Klip lidt af ad gangen, indtil du synes, at der er fjernet nok. Vær omhyggelig med at undgå pulpaen. På en hvid negl bør du kunne se den lyserøde skygge af pulpaen, når du ser på den fra siden. På en sort negl er det sværere. Hvis du kan se en lille sort plet, når du kigger på direkte på, hvor du har klippet, skal du ikke gå længere.  Det er sandsynligvis pulpaen lige bag ved.

Men hvis du stadig er bekymret over at klippe hundens negle ud fra denne vejledning, kan du tage hunden med til hundefrisøren eller dyrlægen for at få personlig vejledning.  De er professionelle og kan personligt vise dig den samme teknik, så du får mere mod på at gøre det selv næste gang.

Husk også ulvekloen. Eftersom ulvekloen sidder på siden af poten, får den ikke samme modstand fra jorden som de andre negle, siger Washington State University College of Veterinary Medicine. Skader på ulvekløer er meget almindelige, og hvis de holdes korte, er det nemmere at undgå problemer. Klip dem på samme måde, som du lige har klippet de andre negle, men hold godt øje med dem, da de måske skal klippes lidt oftere.

Nu, hvor du ved, hvordan man klipper hundenegle, tænker du måske på, hvor lange (eller korte!) de skal være, når de er klippet.  Det er umuligt at angive en præcis længde, da hunde finde i alle former og størrelser, men den bedste indikation af, at neglen har den rigtige længde, er, at den ikke rører ved gulvet, når poten er nede. Hvis du kan høre klik, klik, klik, når hunden er på vej over til dig, trænger neglene sikkert til at blive klippet.

Contributor Bio

Erin Ollila

Erin Ollila tror på ordets magt, og hvordan en besked kan informere – og endda forandre – målgruppen. Hendes arbejde findes overalt på internettet og på tryk og omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ faglitteratur. Erin er SEO-nørd og glad for de sociale medier. Hun dimitterede fra Fairfield University og har en kandidatgrad i kreativ skrivning. Du kan kontakte hende på Twitter @ReinventingErin eller få mere at vide om hende på http://erinollila.com.

Relaterede Artikler