Sådan klipper du din hunds kløer

Udgivet af
Læse tid

Overvejer du hvordan du bedst kan klippe din hunds kløer? Hvis ja, så er du ligesom så mange andre hundeejere der skal soignere deres hund, nysgerrig omkring dette. Uanset om du lige har adopteret din første hund, eller er usikker på om du har gjort det rigtigt indtil nu, er det vigtigt at lære at klippe din hunds kløer rigtigt.

Hvad er fordelene ved at klippe din hunds kløer?

Før du forsøger at klippe din hunds kløer, er det vigtigt at lære hvorfor du overhovedet skal klippe dem i første omgang. Når mennesker får en pedicure bliver neglene klippet og ordnet så de skinner, nogle gange følger en hurtig fodmassage med, men hundens kløer skal klippes, så de ikke bliver for lange. En for lang klo er starten på mange problemer for en hund. Tænk på hvad der sker hver gang en lang klo rører jorden når din hund tager et skridt: Denne kraft skubbes tilbage i hundens sener, som kan gøre det ubehageligt for din hund at gå, siger den Amerikanske Kennel Klub. Over længere tid kan dette give problemer der ikke kun påvirker din hunds pote, men også hvordan den bærer vægten på benene - som kan påvirker andre led og muskler i kroppen.

Lange kløer kan også flække, hvilket er smertefuldt for din hund. Samtidig er flækkede kløer ikke altid noget der kan ordnes bare ved at klippe dem. At klippe dem yderligere kan føre til, at de flækker endnu længere oppe og det kan være nødvendigt at få dyrlægens hjælp til at ordne det. I sidste ende, i nogle ekstreme situationer, kan for lange kløer vokse ind i trædepuden. Dette sker oftest for gamle eller forsømte hunde, der allerede havde smerter på grund af for lange kløer, hvilket gjorde at de har undgået at gå på hårde overflader.

A beautician treats Shibu Inu dogs nails with a nail file

Værktøj du har brug for, for at klippe din hunds kløer

At lære hvordan du klipper din hunds kløer, er faktisk ret nemt, hvis du bruger det rette værktøj. Det bedste er, at du skal bruge ret lidt for at få success. Alt du har brug for er en neglesaks, klip-stop pudder, godbidder og muligvis en ekstra person. Og glem selvfølgelig ikke at invitere din hund med også!

1. Neglesaks

Det første, og nok også vigtigste, værktøj du skal bruge, er en neglesaks. Der er forskellige slags du kan købe, inklusiv guillotine-, tang- og sakse formede-neglesakse. (Lad dig ikke skræmme af navnene.) Spørg din hundeklipper eller dyrlæge om hvad de synes er den bedste type neglesaks til din hund. Guillotineneglesakse plejer at være bedst til små hunde, imens tang- og sakse formede-sakse oftest er bedst til de store hunde. Men, det værktøj du er mest komfortabel med at bruge, er det der vil være bedst for dig.

Negleslibere er en anden mulighed, hvis du hellere vil slibe din hunds kløer, i stedet for at klippe dem. Da kun en lille del af kloen fjernes når du sliber, kan negleslibere være mere sikkert, da man med større sandsynlighed undgår at ramme de små blodkar der er under neglen. Men, negleslibere larmer ofte en del, hvilket kan betyde at nogle hunde bliver bange for denne form for værktøj. Det tager også en del længere tid end med en neglesaks, så din hund skal være mere tålmodig.

2. Klip-stop pudder

Hvis du klipper lidt for meget af kloen af, kan det være din hund begynder at bløde, hvilket kan svine en masse og være ubehageligt for din hund. Blodstopper pudder, noget som din dyrlæge kan anbefale, stopper blødningen meget hurtigere. Husk dog at pudderet kun er nødvendigt, hvis man får klippet for tæt på et blodkar.

3. Godbidder

Massere af ros for god opførsel betyder at processen er sjovere for både din hund og dig. Godbidder er især gode for unge og nervøse hunde der endnu ikke er vant til at få klippet kløer. Bare husk at vælge sunde hundegodbidder og ros din hund med en lys og glad stemme.

4. En ekstra person

Det er ikke sikkert, det er nødvendigt at have en ekstra person med, men det kan være en god ide at få en ven eller familiemedlem til at hjælpe med at holde din hund, imens du klipper dens kløer. Hvis du er for nervøs eller har haft problemer før i tiden, kan det måske være en god ide at få din hundeklipper eller dyrlæge til at klippe kløerne. Bare sørg for at arrangere aftaler løbende, så din hund ikke når at føle ubehag på grund af dens kløer mellem klipningerne.

Men, hvis du føler dig forberedt og klar, kan du sagtens klippe din hunds kløer helt selv.

Focus on chocolate lab's underside of his feet.

Hvordan klipper du din hunds kløer korrekt

En hundepedicure er en relativ nem process. Du løfter hundens pote i en vinkel, så du kan holde poten og placerer negleklippen (eller sliberen) ved spidsen af kloen. Så starter du i det små. Klip bittesmå dele af kloen af, indtil du er sikker på at nok er fjernet. Vær opmærksom på at undgå de små blodkar. I en hvid klo bør du kunne se blodkarrene, som en lyserød skygge på siden af kloen. En sort klo er svære. Hvis du ser en sort prik i midten af kloen, når du kigger lige på den, skal du ikke klippe mere af. Det er med stor sandsynlighed det lille blodkar som er lige bagved den.

Men, hvis du er bekymret for at klippe din hunds kløer ud fra disse instruktioner, bør du tage din hund til hundeklipperen eller dyrlægen, for at få instruktioner. De professionelle kan vise dig de samme teknikker, samtidig med at de kan hjælpe dig med at føle dig klar til at gøre det alene næste gang.

Glem ikke ulvekloen. Da denne kløer er på siden af poten, bliver den ikke slidt mod jorden ligesom de andre kløer, skriver Washington State University College of Veterinary Medicine. Faktisk er skader på ulvekloen ret almindelige. At holde dem korte ved at klippe dem, hjælper med at undgå eventuelle problemer. Klip dem på samme måde som med alle de andre kløer, men hold godt øje med dem, da de muligvis skal klippes oftere.

Nu hvor du ved hvordan du skal klippe din hunds kløer, tænker du måske over hvor lange (eller korte!) de skal være når de er færdigklippet. Det er umuligt at give en præcis længde, da hunde kommer i alle former og størrelser, men den bedste måde at se det på, er at kloen ikke bør røre jorden når poten er på gulvet. Hvis du kan høre “klik, klik, klik” når din hund går hen til dig, er det

nok fordi kløerne trænger til at blive klippet.Contributor Bio

Erin Ollila

Erin Ollila believes in the power of words and how a message can inform—and even transform—its intended audience. Her writing can be found all over the internet and in print, and includes interviews, ghostwriting, blog posts, and creative nonfiction. Erin is a geek for SEO and all things social media. She graduated from Fairfield University with an M.F.A. in Creative Writing. Reach out to her on Twitter @ReinventingErin or learn more about her at http://erinollila.com.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med oksekød

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult hundefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxidanter, magre proteiner og omega-3 fedtsyrer.