Årsager til at hunde kaster op efter, de har spist

Published by
Læse tid

Kaster din hund ofte op, når den har spist? Det kan der være flere årsager til. Først bør du overveje følgende muligheder: Har du ændret din hunds kost for nyligt, konkurrerer hunden med andre hunde om maden eller kan den mon spist græs? Disse er alle mulige årsager til opkasten. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor hunden kan blive syg af dette og hvornår, du skal kontakte din dyrlæge.

Når du skifter hundefoder

Pludslige ændringer i din hunds kost kan resultere i maveproblemer. Derfor bør du undlade at skifte foder for hurtigt. Det er vigtigt at udskifte foderet gradvist over en periode på omkring 7-10 dage. Inden du beslutter dig for at skifte til et andet hundefoder, er det vigtigt at rådføre dig med din dyrlæge. Hvis hunden fortsat har maveproblemer, bør du straks konsultere dyrlægen. Det kan være fordi hunden er allergisk overfor en madvare, døjer med en mere alvorlig sygdom eller har indtaget et fremmedlegeme.

Hunden spiser for hurtigt på grund af angstThree dogs eat wet dog food off white plates on the patio of a beach villa.

Mange hundejere tror, at hunden kaster op fordi den ikke kan tåle sit foder, men det er ikke altid tilfældet. Maveproblemerne kan også skyldes angst eller frygt hos hunden. Har du flere hunde, der ’slås’ om maden? Dette kan give hunden en følelse af territorie, som vil få den til at spise hurtigere, hvilket kan medføre en overfyldt mave og mindske den mængde spyt hunden sluger som fungerer som en buffer. Præcis som med mennesker kan stress give hunden kvalme og en øget mængden mavesyre.

Når hunde spiser for hurtigt, når de ikke at tygge de store foderpiller ordentligt. De sluger samtidig en større mængde luft. Begge dele kan komme op igen I form af opkast eller opstød. Hvis du har mulighed for det, kan du fodre hunden i et lukket, roligt værelse, hvor ingen andre dyr er i nærheden. Begynd med mindre måltider og byg så gradvis op til et måltid af normal størrelse, når du kan se, at hunden er blevet mere rolig.

Woman holding a dog in a red collar.Der kan være andre årsager til hundens angst, der kan påvirke dens fordøjelse. Overvej om der er sket ændringer i hverdagen som flytning eller ændrede arbejdstider, som kan have påvirket hundens rutiner. Denne type ændringer kan gøre din hund nervøs, hvilket kan påvirke dens fordøjelsessystem. Hvis du mistænker, at dette kan være årsagen til din hunds opkast, er det vigtigt at du giver den ekstra opmærksomhed, ros og leger lidt ekstra med den. På denne måde fortæller du den, at alt er okay. Når hunden er blevet mere afslappet er det stadig vigtigt, at du holder øje med dens spisevaner, så du er sikker på, at der ikke er tale om et mere alvorligt problem. Hvis hunden ofte kaster op, bør du kontakte din dyrlæge.

Hunden elsker smagen af sit foder

Det kan også ske, at din hund elsker smagen af sit foder så meget, at den overspiser og derfor kaster op. Der er ikke noget galt i at nyde sine måltider, men din hund skal jo gerne nå at optage den næring maden indeholder.

For at undgå dette kan du servere mindre portioner, indtil hunden begynder at spise langsommere. En anden metode er, at servere hundens måltider I en større eller fladere skål. På den måde tager det hunden længere tid at finde og spise hver foderpille.

Hunden har spist græs

Nogle hunde kan finde på at spise græs, hvis de føler sig kvalme. Det gør de, fordi græsset får dem til at kaste op og dermed muligvis få det, der gør dem dårlige med op. Hvis dette er tilfældet med din hund, bør du holde øje med om hunden fortsætter med at kaste op og sørge for at den får rigeligt med væske. Hvis opkasten ikke ophører, bør du kontakte din dyrlæge. I så fald kan der eksempelvis være tale om at hunden har slugt et fremmedlegemene eller har en maveinfektion.

Forfatterbiografi

Erin Ollila

Erin Ollila

 

Erin Ollila er en dyreentusiast der tror på ordets kraft. Du kan læse mere om hende her: http://erinollila.com.

 

Relaterede Artikler

 • Drægtighed hos hunde

  Hvis du ikke har planer om at avle på din hund, er det bedst at få hende steriliseret. Hvis du alligevel tager den store beslutning at lade hende få hvalpe, så har du noget af et eventyr i vente.
 • Hjertesygdomme hos hunde: årsager & fakta

  Dogs running Lær om advarselstegn, symptomer og behandlinger af kunstsygdom hos hunde og indvirkningen på dit kæledyr
 • Urinvejsproblemer og blæresten hos hunde

  Dogs running Urinvejssten (også kendt som urolitter) er ansamlinger af mineralkrystaller, der samles til sten i urinblæren.
 • Symptomerne på foderallergi

  Dogs running Du ser, at din hund har kløe overalt, lider af fordøjelsesproblemer, kronisk diarré eller tarmluft. Den kan kaste op eller endog klø sine ører eller gnubbe sit ansigt.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN er sammensat til at hjælpe med at holde idealvægten hos hunde af små racer. Med ingredienser af høj kvalitet og vores unikke sammensætning til vægthåndtering for at hjælpe din hund med at holde sig i form og sund.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.