Forandre din hund fra en der keder sig til en der leger meget med disse 6 lege

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Er du bekymret for at din hund keder sig? Hunde er energiske væsener med et dybt ønske om at lege og socialisere sig. Når de har været stillestående for længe, begynder hunde at kede sig, og en hund der keder sig, er ikke en glad hund. At genkende kedsomhed hos din hund er en vigtig del af at være hundeejer, og det at lege med din hund er en fantastisk måde at give den fornyet energi på.

Skab et berigende miljø

At holde dyr stimuleret er vigtigt, og ingen erkender vigtigheden lige så meget som zoologiske haver. At give et stimulerende miljø i zoologiske haver kaldes "berigelse", og hunde har også brug for et berigende miljø i deres hjem.

Introducerer du din hund for nye stimuli? Hvad med at blande de lege, du leger? Selv aktive hunde kan kede sig, hvis der går for meget rutine i den. Her er fem tegn på, at din hund keder sig samt en liste med lege du kan lege, for at give den fornyet energi.

Tegn på en hund der keder sig og lege til at holde dem aktiveret og underholdt

Øget gøen

Hvis du har bemærket, at din hund gør mere hyppigt end normalt, er der en stor chance for, at du har en hund der keder sig. En hund kan få sin ejers opmærksomhed ved at gø ud af det blå, selvom at de ikke gør af dig. Tænk på det som en mild måde at reagere på.

Træning er en fantastisk måde at lege med din hund på. Du tror måske, at din hund ikke kan lide træning, men det er højst sandsynligt ikke tilfældet. Hunde nyder at være beskæftiget og udføre et job. Giv din hund små missioner. Lær først din hund at blive. Derefter kast et stykke legetøj og lad det lande, mens hunden venter. Efter at have ventet, lader du din hund ud af vente-positionen med hvilken som helst kommando ("ok", "fri" eller "gå"). Når den kommer hen til legetøjet, så få den til at levere det tilbage til dig. Øv det igen og igen og din hund vil pludselig blive naturligt træt.

Øget tygning

Hunde der keder sig har tendens til at blive destruktive. Hvis din hvalp tygger din sofa eller sko, eller noget andet for den sags skyld, er det tid til at handle for at stoppe adfærden før det bliver et regelmæssigt problem.

Tovtrækning er en god leg du kan lege med en hund, som elsker at have noget i munden. Sørg dog for at lære din hund hvad der er okay at spise og hvad der ikke er, før du leger lege, der involverer tygning.

Mad-relaterede lege er også fantastiske at lege med tyggere, så længe du er forsigtig med ikke at overfodre din hund. Der er mange måder at bruge mad til at lege med din hund på. Først kan du købe et puslespil for at få din hund til at arbejde hårdt for godbidder. Prøv også at gemme små stykker af foderpiller i et rum og lad så din hund lege detektiv. Hvis de finder en godbid, er det deres at spise!

Cirkelløb

Jack Russell terrier chases tail from an overhead view.

Er din hund pludselig begyndt at jage dens hale? Ser du dem træde i rummet i cirkulære bevægelser? En cirkelløber har en masse energi at brænde af.

Træning er den bedste form for leg for en meget energisk hund. Et spil frisbee eller kaste med bold er en fantastisk leg at lege. Andre måder at forbrænde energi på er lange gåture eller endda løbeture. Så længe du forbliver aktiv, vil alle lege, der kræver fysisk aktivitet, fungere.

Klynkeri

Ligesom babyer, så klynker hunde, når de har brug for lidt mere opmærksomhed fra dig. Og også ligesom babyer, kan klynkeriet være overvældende og endda irriterende for ejeren. Før du leger, tag et skridt tilbage og analyser situationen. Ja, en klynkende hund kan være frustrerende, men hvorfor klynker din hund? Det er enkelt: de har brug for dig. Når du ændrer dit perspektiv, vil klynkeriet pludselig blive mindre irriterende, og du vil gøre hvad som helst for at lette din hunds kedsomhed.

Her er den gode ting ved en klynkende hund: alt hvad du gør for at lege, vil underholde dem! Gemmeleg er en sjov leg at lege med din hund. Hvis du har børn, så opfodre dem til at være med og have det sjovt. Få en person til at gemme sig, og opfodre så din hund til at finde ham eller hende.

Følger dig

Du vidste, at du var populær, men du vidste ikke, at du var så populær, at du ville blive fulgt hele aftenen. Din hund vil være din ven. Hunde er flokdyr og du er lederen. Dette betyder, at din hund vil følge dig indtil, du giver dem noget andet at lave.

For en hund der bogstavelig talt tilbringer timer ved dine fødder, hvorfor starter du ikke en leg "Simon Siger". Start med din hund i den ene side af haven i en vente-position. Kryds derefter haven og kald på din hund som skal følge en kommando. Nemme kommandoer er "sit" eller "dæk", men hvis du vil gøre det sværere, prøv at kald "kom" for at din hund skal komme til dig og så "stop" for at din hund skal stoppe i dens spor. Ligesom med andre lege til hunde, skal du huske at belønne din hund med ros, når den følger Simon Siger retningerne korrekt. Hvis din hund ikke lytter til dine kommandoer, få den til at gå tilbage til start og begynd forfra. 

Nogle af de adfærd der er nævnt ovenfor, kan også være tegn på underliggende sundhedsmæssige bekymringer. Hvis du har bekymringer omkring din hunds nye handlinger, kontakt din dyrlæge for at udelukke sundhedsmæssige problemer.

Hvis du ikke har tid til at lege med din hund i en korterer periode, så sørg for at have en masse legetøj, du kan dele med din hund. Du behøver ikke at have en masse nyt legetøj hver gang, men skift din hunds legetøj, ved at gemme noget, så vil selv gammelt legetøj føles nyt efter et stykke tid.

Og husk, den nemmeste måde at undgå at din hund keder sig, er at holde dem optaget. Regelmæssige gåture og leg med din hund vil gøre den glad og tilfreds og du vil også nyde det.

Bidragyder Bio

Bidragyder Bio

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, som tror på ordenes kraft, og hvordan en meddelelse kan informere og endda forandre publikum. Hendes tekster kan findes overalt på internettet og på tryk. Kontakt hende på Twitter @ReinventingErin eller lær mere om hende på http://erinollila.com.

Relaterede Artikler