Overvejelser i forbindelse med valg af den rigtige hundestørrelse

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Der er et del ting at overveje i forbindelse med at vælge en hund af den rigtige størrelse til dig og din familie. Hundens størrelse har betydning og bør ikke tages let på - af hensyn til din nye hunds velbefindende, dig som kæledyrsejer og resten af familien. Fordi der er så mange overvejelser, bør du overveje disse spørgsmål, før du tager din nye firbenede ven med hjem.

Størrelse på hus og have/gård

En hovedregel er, at jo større hunden er, des mere plads skal du bruge for at kunne give den et behageligt hjem. Forestil dig at være klemt inde på et trangt område, hvor du knap kan bevæge dig. Selvom nogle store racer ikke er særligt aktive og ikke behøver kilometervis af plads i gården eller haven, har de stadig brug for plads nok til at kunne bevæge sig omkring uden at vælte møbler eller støde ind i vægge. Eksempelvis er en Mastiff enorm, men dens motionsbehov lavt ifølge Vetstreet. Når det er sagt, ville en lille hund, der er meget aktiv, drage fordel af en indhegnet have eller gård, selv om den ikke har brug for mege tplads inde i dit hjem. Byboere med mindre plads skal muligvis overveje mindre hunde, og bør desuden gøre brug af lokale hundeparker, så hunden kan komme ud og brænde energi af.

Børn

Størrelsen på den hund, du vælger til din familie, vil i høj grad afhænge af dine børn. En hund, der er for stor, kan ved et uheld skade små børn ved at vælte dem eller endda træde på dem. På den anden side kan små racer blive skadet uforsætligt af børn, da de er mere skrøbelige. Mange mindre racer er generelt ikke et godt valg til hjem med børn på grund af deres temperament. Vetstreet noterer at Chihuahuaer eksempelvis ikke altid er tolerante over for børn. Store hunde er mere hårdføre og typisk mere sociale med børn. Uanset størrelse skal alle interaktioner mellem hunde og børn overvåges af en voksen.

Andre overvejelser

Hjemmets størrelse og børn er de vigtigste ting at tage stilling til, når man skal vælge en hund af den rigtige størrelse. Der er dog også andre ting at tænke på. En hovedregel er, at jo større hunden er, des større vil dit hundemadsbudget være. Det er muligvis ikke det, der vælter budgettet, men udgifterne kan være værd at tage med. Dyrlægeregninger er normalt også større for store hunde, fordi de har brug for højere doser medicin ved behandlinger.

En anden ting, der er værd at overveje, er tid til leg. For det meste er mindre hunde i stand til at være aktive meget længere end deres større artsfæller. Selvom der findes meget aktive små racer som eksempelvis små hyrdehunde og terriere, vil det være en større hund der kan tage med dig på vandre-, løbe og cykelture. Legetøj, og kurve vil have forskellige størrelser, men koste nogenlunde det samme. De vil dog fylde mere i din lejlighed eller hus, hvilket også kan være en faktor i din beslutning om at adoptere en bestemt hundestørrelse eller race.

Hvis du har en bil, vil størrelsen på denne også spille ind. Det vil du hurtigt indse, hvis du prøver at få en granddanois ind i en Mini Cooper. Du skal sikre dig, at din hund er tryg og godt tilpas, hvis du tager den med på ture, også selvom det kun er til dyrlægen.

Hvis du er på udkig efter en hund, der skal putte i din seng om natten, skal du også overveje, hvor meget af sengen du er villig til at opgive. Selvom mindre hunde helt sikkert er gode til at gøre krav på mere af sengen end deres størrelse foreskriver, er det intet sammenlignet med en større hunderace. Her vil du muligvis opleve, at du ikke behøver et tæppe for at holde dig varm, da din firbenede ven vil give dig al den varme, du har brug for.

Uanset hvad du beslutter, er det vigtigt, at du kommer hjem med en hund af den rigtige størrelse for at sikre, at alle føler sig godt tilpas med de nye omgivelser. At vide på forhånd, hvilken størrelse hund du får, uanset om du adopterer en hvalp eller en voksen hund, giver dig mulighed for at være forberedt i forhold til det rigtige tilbehør. Størrelsen er en af de mange karakteristika, du skal tage stilling til, før du adopterer din nye ven for livet. Vi håber, du får et langt og sundt liv med din nye hund.

Forfatterbiografi

Katie Finlay

Katie Finlay

Katie Finlay er hundetræner og skribent, bosat i Los Angeles, Californien Hun har arbejdet med hunde og deres ejere, både personligt og gennem sine artikler, i over seks år.

Relaterede artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blanding af ingredienser og et lavt fedtindhold. Sammensat til at hjælpe din hund med at opnå en sund vægt med forventningen om et længere liv. </p>