Ny Hundeejer

Overvejer du at anskaffe en hvalp? Læs disse artikler for at gøre overgangen så god som muligt.

0 Resultater sorteret efter

Relevans

Når en hvalp eller en ældre hund er ankommet til sit nye hjem

Tillykke! Du har truffet en stor beslutning ved at få et nyt firbenet familiemedlem! Det er både en af de mest spændende begivenheder i livet, men også et stort ansvar. Noget der kræver en del forberedelse og en masse udstyr. Men før du begynder at handle stort ind, bør du overveje disse spørgsmål: Kender du en god dyrlæge? Er dit hjem “hundesikret”? Hvis du har børn, har du så talt med dem om vigtigheden af at håndtere hunden blidt? Disse spørgsmål er bare begyndelsen. Lav en huskeliste med spørgsmål, du skal have fundet svar på. Læs derefter nogle af vores artikler med information om, hvordan du skal byde din nye ven velkommen.

Før du får hunden hjem

Uanset om du adopterer en hund fra et internat, en kennel eller henter den hos en ven, er der nogle ting, du bør gøre, før du henter hunden hjem. For det første skal du sørge for at gemme alle farlige og værdifulde ting af vejen – kemikalier, rengøringsmidler, tøj, bøger osv. De skal enten ud af hjemmet eller opbevares uden for rækkevidde. Det betyder, at skabe skal aflåses, køkkenborde og gulve skal ryddes, og elektriske ledninger skal gemmes af vejen eller fastgøres til væggen. Som du sikkert allerede ved, elsker hvalpe at tygge. Så sørg for, at den har rigeligt med legetøj – det vil givetvis redde indtil flere af dine sko! Du skal også, lidt efter lidt, introducere hunden til små børn. Tag det stille og roligt, så de får gode oplevelser, hver gang de er sammen. Det er lidt sværere, når det drejer sig om andre hunde og katte i husstanden. Hvis de ikke kommer overens med det samme, så lad dem opholde sig i hver deres rum og lade dem være mere og mere sammen. Hold øje med dyrene, når de er sammen, indtil du er sikker på, at alle har vænnet sig til hinanden.

Når hunden er flyttet ind

De første dage, efter din hund er flyttet ind i sine nye omgivelser, vil der være en tilpasningsperiode for både dine familiemedlemmer og for hvalpen. Sørg for, at hunden har det godt (køb halsbånd, hundesnor, foder, kurv, vandskål osv.) Lad et udvalg af legetøj ligge fremme, og sørg for sikre omgivelser ved at fjerne giftige planter, låse rengøringsmidler inde og sætte skraldepande på badeværelset højt op. Efterhånden som I lærer hinanden at kende, vil hunden vise dig, hvad den godt kan lide og ikke kan lide. Husk blot at være tålmodig og nyde hvert øjeblik af dit nye venskab.