At rejse med din killing

 

På turen

Hvis du skal have killingen med ud at rejse, eller af en anden grund er nødt til at tage den med væk fra hjemmet, skal du transportere den i en sikker transportkasse.

De fleste katte bryder sig ikke om transportkasser og løber ofte deres vej, så snart de ser, at den bliver taget frem. For at forhindre, at killingen udvikler den frygt, er det en god idé at lade transportkassen stå et sted, hvor katten kan komme til den, med døren åben. Det hjælper, hvis du gør den til et sjovt og behageligt sted for killingen, især hvis du lægger noget af dens yndlingslegetøj derind. Killingen vil hurtigt komme til at betragte kassen som sin egen lille hule og vil ikke være bange eller nervøs ved at skulle ind i den.

Hvilken type transportkasse?

Plastikkasser er bedst, fordi de er robuste og nemme at rengøre. Kasser af pap er ikke særligt velegnede til andet end korte ture. En kasse med åbning i toppen er nemmere at få katten ind og ud af. Kassen skal være godt ventileret og flugtsikker, og i bunden skal der ligge sugende papir og et blødt tæppe eller håndklæde. Til lange ture bør du tage en lille kattebakke med. Og sørg for, at der er masser af plads, som luften kan cirkulere i.

Så er der afgang!

Når du skal køre i bil, sættes transportkassen, så killingen kan se, hvad der sker udenfor. Sørg også for, at der er skygge, da killinger kan få hedeslag. Solværn til biler kan købes forskellige steder. Det lyder måske indlysende, men du må aldrig lade en killing stå uden opsyn i en bil uden ventilation.

Hvis du fodrer killingen før en køretur, kan den blive dårlig, så det bedste vil være at vente, til du er fremme. Men den får brug for vand på en længere rejse, og til det formål kan du kan købe vandflasker eller skåle, som kan fastgøres til buret. Det kan være, at killingen lider af køresyge. Det kan medicin måske afhjælpe, men spørg dyrlægen til råds - og vær forberedt på, at det måske er bedre slet ikke at tage killingen med.

Relaterede kattepleje artikler

 • Giftige potteplanter | Hill's Pet

  Mange katteejere har i de senere år valgt at holde deres katte indendørs. Dette er forståeligt, da faren ved trafikuheld er høj både på landet og i byen.
 • Mødet med de andre katte | Hill's Pet

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Vaccinere din killing | Hill's Pet

  Din nye killing begybder livet med naturlig immunitet fra sin mor, men når denne immunitet fortager sig, skal du have killingen vaccineret, så den bliver ved at være sund og rask.
 • Microchip | Hill's Pet

  Du bør ikke lade killingen komme ud, før den har fået sine første vaccinationer.
 • Hvad synes din killing er en god ferie? | Hill's Pet

  Alle elsker da at have ferie, ikke? Mange katte kan ikke lide at køre i bil, men hvis de bliver vænt til det, fra de er helt små, er det normalt ikke noget problem.
 • Sæsonmæssige råd | Hill's Pet

  De forskellige årstider betyder nye eventyr for killingen, men også visse risici. Hvis du følger trinene nedenfor, kan killingen nyde de forskellige årstider lige så meget som du.