At rejse med din killing  

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

På turen

Hvis du skal have killingen med ud at rejse, eller af en anden grund er nødt til at tage den med væk fra hjemmet, skal du transportere den i en sikker transportkasse.

De fleste katte bryder sig ikke om transportkasser og løber ofte deres vej, så snart de ser, at den bliver taget frem. For at forhindre, at killingen udvikler den frygt, er det en god idé at lade transportkassen stå et sted, hvor katten kan komme til den, med døren åben. Det hjælper, hvis du gør den til et sjovt og behageligt sted for killingen, især hvis du lægger noget af dens yndlingslegetøj derind. Killingen vil hurtigt komme til at betragte kassen som sin egen lille hule og vil ikke være bange eller nervøs ved at skulle ind i den.

Hvilken type transportkasse?

Plastikkasser er bedst, fordi de er robuste og nemme at rengøre. Kasser af pap er ikke særligt velegnede til andet end korte ture. En kasse med åbning i toppen er nemmere at få katten ind og ud af. Kassen skal være godt ventileret og flugtsikker, og i bunden skal der ligge sugende papir og et blødt tæppe eller håndklæde. Til lange ture bør du tage en lille kattebakke med. Og sørg for, at der er masser af plads, som luften kan cirkulere i.

Så er der afgang!

Når du skal køre i bil, sættes transportkassen, så killingen kan se, hvad der sker udenfor. Sørg også for, at der er skygge, da killinger kan få hedeslag. Solværn til biler kan købes forskellige steder. Det lyder måske indlysende, men du må aldrig lade en killing stå uden opsyn i en bil uden ventilation.

Hvis du fodrer killingen før en køretur, kan den blive dårlig, så det bedste vil være at vente, til du er fremme. Men den får brug for vand på en længere rejse, og til det formål kan du kan købe vandflasker eller skåle, som kan fastgøres til buret. Det kan være, at killingen lider af køresyge. Det kan medicin måske afhjælpe, men spørg dyrlægen til råds - og vær forberedt på, at det måske er bedre slet ikke at tage killingen med.

Relaterede Artikler