Tips til at lade din nye hund være alene hjemme

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

At få en ny hund med hjem er en stor omvæltning. Forhåbentlig er din logrende nye tilføjelse så tilfreds, som den kan være - omgivet af sin nye families ustoppelige kærlighed og opmærksomhed.

Men når mandag morgen nærmer sig, kommer nervøsiteten snigende. Arbejde og skole kan tvinge dig til at lade din nye hund blive hjemme i et par timer (medmindre du er blandt de heldige få, der kan tage din hund med på arbejde). Så hvordan kan du sørge for, at din hund er tryg og glad, mens du er væk?

Burtræning af din hund

Et bur er, hvis det bruges rigtigt, et fremragende redskab til at gøre din hund stueren, men det kan også være det foretrukne sted, når hunden er alene hjemme - et fristed og et sted til en dejlig lur. Selvom et bur kan være en god løsning, hvis du har en 9-til-5-arbejdsuge, skal du passe på ikke at overdrive det. Tænk på, at hvis din hund har været i buret hele natten, bør du heller ikke lade den være indespærret hele dagen. Et bur kan være et værdifuldt redskab, men hvis du opdager, at din hund helst undgår at tilbringe tid i buret, når døren er åben, eller ikke længere går frivilligt ind i buret, skal du genoverveje, hvordan og hvorfor du bruger det.

Få en hundemonitor

Indendørs kameraer, som du kan få adgang til via din telefon, er fremragende værktøjer til at tjekke op på din hund, hvis du er bekymret, når den er alene hjemme. Der findes mange muligheder på markedet, som giver dig mulighed for både at se og høre din hund, og som kan advare dig om aktivitet eller støj, så du kan foretage et hurtigt tjek.

Indret et hundesikkert rum

Hvis du er nødt til at lade din hund være hjemme hele dagen, kan du overveje at hundesikre et enkelt rum i dit hjem, som kan lukkes af fra resten af huset. Blue Cross nævner flere ting, som hundeejere bør tage højde for, når de hundesikrer et rum:

  • Træk stikket ud af stikkontakten, og gem ledninger og kabler væk.
  • Fjern farlige kemikalier som rengøringsmidler og medicin.
  • Hold mad uden for rækkevidde.
  • Flyt stolene væk fra borde eller bordplader for at undgå klatring.

I bund og grund skal du fjerne alt, hvad din hund kan komme til, mens du er væk, og fjerne alle genstande, der kan tygges eller sluges, såsom sko eller mønter.

Et godt rum at vælge kan være et med et gulv, der er let at rengøre, f.eks. med fliser. Indret bestemte steder til at sove og lege. Sørg for adgang til vand og legetøj, så den ikke keder sig, og læg aviser eller underlag ud på gulvet i tilfælde af uheld. Hvis din nye hund er en hvalp, er det uundgåeligt, at der sker uheld.

Væn din nye hund til at være alene

Lad dem være alene i rummet i et par minutter ad gangen, indtil de har vænnet sig til tanken, og øg så langsomt den tid, de er alene. Når din hund begynder at vænne sig til dette rum, og du føler dig tryg ved dens adfærd, kan du begynde at udvide dens adgang til en større del af hjemmet, når du er væk. En lille test er f.eks. et smut i supermarkedet, hvor du kun er væk i 30 til 60 minutter. Hvis de kan opføre sig ordentligt i et større område i kort tid, kan du også gradvist forlænge den tid, de får lov til at strejfe rundt i huset, mens du er væk, indtil du når op på en hel arbejdsdag.

Sørg for tilstrækkelig stimulans

Sørg for, at der er masser af ting, der kan holde din nye vovse glad og beskæftiget. - Passende legetøj, der giver mad, og forskelligt tyggelegetøj kan holde din hund beskæftiget i nogle af de vågne timer, mens du er væk. Sørg for, at alt, hvad du efterlader til din hund, er sikkert, og at du har holdt øje med den de første par gange, så du ved, at den ikke ødelægger og sluger stykker af det.

Ejer og labradorhund går tur i byen med ufokuseret baggrundyellow-lab-pup-walking-with-ownerEjer og labradorhund går tur i byen med ufokuseret baggrund

Ansæt en hundelufter

En gåtur i løbet af dagen er mere end bare god motion for din hund. En god gåtur kan også stimulere den ved at engagere alle deres sanser, hjælpe den med at socialisere med andre dyr og mennesker og fremskynde processen med at blive stueren. Derudover vil en god gåtur gøre din hund træt, hvilket kan gøre den mindre tilbøjelig til at tygge eller udvise anden destruktiv adfærd, mens den venter på, at du kommer hjem. Hvis du har børn hjemme om sommeren, og de er gamle nok til at gå tur med hunden, er det en god måde at styrke deres bånd til din hund på. Det er også en god måde at få dem ud af huset og få lidt motion på egen hånd.

Meld din vovse i hundedagpleje

En hundedagpleje af høj kvalitet giver hunden et tiltrængt afløb. De lader normalt hundene løbe frit, tilbyder aktiviteter og lege og har personale, der kan give masser af kærlighed og opmærksomhed til din hund. En dagpleje kan også være en god mulighed for familier med et hektisk liv, seniorer eller andre, der ikke har tid eller mulighed for at give deres hund den motion eller tid, hunden har brug for.

Blue Cross anbefaler, at man overvejer følgende, når man vælger en hundedagpleje:

  • Har de professionel uddannelse i hundeadfærd, førstehjælp og andre vigtige aspekter af hundepleje?
  • Er de korrekt autoriserede og forsikrede? ? 
  • Hvor skal din hund lege, motionere og hvile?
  • Hvor mange andre hunde vil der være, og hvor mange mennesker vil holde opsyn med dem?
  • Er de klædt på til at tage sig af eventuelle særlige behov, som din hund måtte have på grund af alder, helbred, osv.

Sørg for at læse anmeldelser eller spørg venner og familie om gode daginstitutioner, og sørg for at få en rundvisning på stedet, før du afleverer din hund. Det gode ved en hundedagpleje er, at du ikke behøver at aflevere din hund der hver dag, hvilket nogle gange kan blive dyrt. En dag eller to i dagpleje vil hjælpe din hund med at få motion og socialisere med andre hunde.

Tag lidt fri

"Pawternity"-orlov er et nyt koncept, der er ved at vinde indpas i Storbritannien, skriver The Independent. Tal med din chef om, hvorvidt de er åbne over for, at du tager et par fridage, arbejder hjemmefra eller tager en ekstra halv time til frokost, så du kan løbe hjem og gå en tur med hunden midt på dagen. Det er et stort ansvar at adoptere en ny hvalp (eller en hvilken som helst hund for den sags skyld). Det bør du kun gøre, når du ved, at du og din familie har tid til at tage jer af den, dens træning og udvikling.

At få et nyt kæledyr med hjem kræver masser af tid, kærlighed og hengivenhed, og det er umuligt at forklare din pelsede guldklump, at du er nødt til at tage på arbejde. Men ved at tænke dine muligheder igennem og have en plan på plads, kan du undgå den stress og skyldfølelse, du føler, når du er nødt til at lade din hund være alene. Og hvis det er nogen trøst, så gør det den tid, I tilbringer sammen, endnu mere speciel.

Forfatterbiografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en freelance-skribent og kæledyrsforælder, der bor i Erie, Pennsylvania. Hun har en goldendoodle, der hedder Maddie.

 

Review foretaget af Brana Bonder, B.S, M. S og Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Relaterede artikler

Relaterede produkter