Få den bedste start med din nye hvalp

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Din hvalp og dens nye hjem

Du har valgt din nye hvalp, sagt farvel til opdrætteren og hvalpens brødre, søstre og mor, og du er på vej hjem.

Forhåbentlig har spændingen ved tanken om at skulle hente det nye familiemedlem ikke fået dig til at glemme nogle vigtige forberedelser? Det er sikkert første gang, hvalpen er væk fra sine kendte omgivelser, lyde og lugte, og det er en meget stressende oplevelse. Så i dagene op til at du henter hvalpen, skal du sikre dig, at alt er klart, ligesom hvis du kom hjem med et nyfødt barn.

Hvalpens kurv

For det første er det vigtigt at tænke over, hvor hvalpen skal sove. De fleste hvalpe foretrækker at sove på et afgrænset område, som fungerer som et tilflugtssted, hvis den bliver usikker eller stresset, så overvej at finde en kasse, hvor kurven kan stå. Sørg for, at den er varm, tør, behagelig og fri for træk, og læg et godt tæppe eller en hundekurv ind i kassen, så hvalpen har det varmt og godt. Find det bedste sted at placere kurven, før hvalpen prøver at sove på sofaen. (Det er trods alt nemmere at starte med at skabe gode vaner frem for at prøve at ændre dårlige vaner.) Hvis du bruger en kasse til hvalpen, er den det perfekte sted, hvor hvalpen kan slippe væk fra det hele, når livet bliver lidt for hektisk. Når den trækker sig tilbage, skal hele familien have besked på ikke at forstyrre den. Og sørg for, at hvalpens seng er langt nok væk fra din, helst uden for soveværelset. Lad dig ikke friste til at tage hvalpen op i sengen, når den er lille. Det bliver svært at bryde vanen senere, og hvalpen har lige så meget brug for privatliv, som du har.

Om natten

Mange hvalpe har en vane med at hyle om natten, især den første uge i et nyt hjem. Jo varmere hvalpens seng er, jo mere tryg vil den være. Prøv at lægge en varmedunk ned i kurven eller et krammedyr, som er godkendt og sikkert til hunde.

Andre i hjemmet

Selvom du har andre dyr i hjemmet, er det vigtigt at lade den nye hvalp selv undersøge de nye omgivelser først. Når du derefter lader den hilse på de andre dyr, skal det ske gradvist, og du skal være til stede for at holde øje med, hvordan det spænder af. Når hvalpen bliver præsenteret for børn, må du ikke lade dem blive alt for ivrige. Sørg for, at de respekterer det lille væsen og ikke behandler den som en teddybjørn. For mere information læs socialisering.

Når hvalpen skal være alene

Ingen hvalp, eller hund for den sags skyld, bør være alene i længere tid. Hunde, som er alene i lange perioder, kan udvikle angst, så de ikke kan klare at være adskilt fra deres ejere.

Så lær hvalpen at acceptere, at du er væk i kortere tid. Lad den være i et værelse, luk døren og gå din vej. Kom tilbage efter et par minutter, men lad være med at hilse på hvalpen. Når du har gjort det flere gange, kan du udvide den tid, du er væk, til en halv time. Men hvis hvalpen begynder at vise tegn på, at den er ked af det, og begynder at gø, bide i ting eller kradse på døren, skal du forkorte tidsrummet, hvor du er væk.

Før du går: Gå en tur med hvalpen eller leg med den, før du går, så den får mulighed for at blive lidt træt og afslappet. Og kort før du går, skal du fodre hvalpen, så der er større sandsynlighed for, at den er søvnig. Giv den noget at tygge på, så den er optaget af det. Nogle hvalpe bliver trøstet af kendte lyde, så prøv at have radioen tændt eller optag nogle minutter med familien, der taler sammen. Hvis hvalpen bliver mere og mere ked af at være alene, selv i korte perioder, skal du bede dyrlægen om råd.

Relaterede Artikler