Introducere halsbåndet og snoren

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Halsbånd og snor

Selvom der går nogle uger, før du kan gå tur med din hvalp udenfor i snor (før hvalpen er blevet vaccineret, bør du bære den for at undgå risikoen for infektion), kan du vænne den til at gå med halsbånd, efter at den har fået et par dage til at falde til i sit nye hjem.

Hvilken type halsbånd?

Hvalpens første halsbånd bør kunne spændes ud, og det skal helt klart ikke være hverken en kæde eller et "kvælerhalsbånd". Når hvalpen har det på, skal du kunne få to fingre ind imellem halsbåndet og halsen.

Hvornår skal hvalpen have det på?

Vælg et tidspunkt, når der venter en behagelig oplevelse for hvalpen, som for eksempel når den skal have mad, lege eller komme ud. Vær forberedt på, at hvalpen først vil prøve at slippe af med halsbåndet ved at kradse i det. Det skal du bare ignorere, og så snart hvalpen holder op, skal du rose den til skyerne. Efter kort tid skal du aflede dens opmærksomhed med en anden behagelig oplevelse, tage halsbåndet af og give den det på igen senere.

Sådan vænner du hvalpen til halsbåndet

Det tager sikkert kun få dage, før hvalpen har vænnet sig til halsbåndet. Når den begynder at ignorere det, kan du lade det sidde på hele tiden. Men der er to ting, du skal huske på dette tidspunkt: for det første at hvalpen sikkert vokser utroligt hurtigt, så kontroller halsbåndet med få dages mellemrum, så du er sikker på, det ikke er for stramt. For det andet kan hvalpen nemt fare vild de første uger, så det er vigtigt, at den har et hundetegn i halsbåndet. Det er desuden lovpligtigt, at alle hunde altid skal have et hundetegn på med ejerens kontaktinformation, når den er på offentlige steder.

Senere, når hvalpen vænner sig til at blive håndteret, kan du begynde med at vænne den til at blive holdt tilbage af halsbåndet. Hold om hvalpens krop med den ene hånd for at afholde den fra at trække sig væk fra dig, og prøv så at vikle fingrene ind i halsbåndet. Prøv at ignorere, at hvalpen vender og drejer sig, og ros den, når den står stille. Ved at holde hvalpen forsigtigt  tilbage på den måde lærer og accepterer den, at den ikke kan slippe væk, hvis den bliver holdt tilbage i halsbåndet.

Tid til snor

Når hvalpen er blevet vant til at blive holdt tilbage af halsbåndet, kan du sætte en snor på. For at hvalpen kan vænne sig til følelsen af snoren, kan du lade den slæbe lidt rundt på den nogle gange. Du kan tage snoren op af og til, men stå stille, når du gør det. På den måde lærer hvalpen, at når den er i snor, betyder det, at den ikke kan gå frit omkring, fordi den er forbundet med dig. Når hvalpen har accepteret, at den bliver holdt tilbage, skal du rose den i høje toner, før du slipper den igen.

Hvalpens identifikation

Som nævnt er det lovpligtigt, at hvalpen har et hundetegn i halsbåndet, hvor dine kontaktinformationer nemt kan læses. Men der er også andre ting, du kan gøre for at sikre, at hvalpen kommer sikkert hjem, hvis den farer vild. For mere information, læs artiklen om Mikrochips.

Relaterede Artikler